اخبار ویژه

به گزارش روابط عمومی سازمان توسعه تجارت؛ محمدرضا نعمت‌زاده در آئین گشایش سومین نمایشگاه اختصاصی ایران در کابل گفت: امیدواریم با برگزاری این نمایشگاه که خود گواه فاز جدیدی از همکاری‌های ایران با افغانستان است، علاقه‌مندان به سرمایه‌گذاری در صنایع کوچک و متوسط بتوانند کار خود را در این کشور برادر آغاز کنند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه امروز نیز تفاهمنامه‌ای در بخش معادن به امضاء خواهد رسید، ابراز امیدواری کرد: با همکاری‌های مشترک شاهد صادرات محصولات معدنی افغانستان به سایر کشورهای جهان باشیم. وی با تاکید بر فراهم کردن بسترها برای افزایش تجارت دو کشور تصریح کرد: ما آمادگی کامل داریم روابط خود را با افغانستان گسترش دهیم و از برادران افغانی نیز می‌خواهم با ارتباطی که با ایران فراهم می‌کنند، زمینه همکاری و مشارکت‌های بیشتر را فراهم کنند.
نعمت‌زاده در ادامه با بیان اینکه ما تجار افغان را افراد با تجربه‌ای می‌دانیم؛ چراکه در بسیاری از کشورهای جهان مشغول کسب و کار و سرمایه‌گذاری هستند، اظهار داشت: از تجار و سرمایه‌گذاران افغان دعوت می‌کنیم در ایران سرمایه‌گذاری کنند.
وی گفت: ما آماده‌ایم تجربیات 37 ساله خود را در بخش‌های مختلف در اختیار برادران افغان قرار دهیم؛ چراکه معتقدیم افزایش عمق روابط و همکاری‌های تجاری و سرمایه‌گذاری‌های مشترک در افغانستان یا ایران می‌تواند روابط استراتژیک بلند مدت دوطرف را تضمین کند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران در ادامه به حضور بیش از 2 میلیون افغان در ایران اشاره کرد و گفت: امیدوارم روزی میزان رفاه و امنیت در افغانستان به اندازه ای برسد که آنان برای ساخت کشور خود به کشورشان برگردند و در سازندگی کشورشان مشارکت کنند.
وزیر تجارت و صنایع افغانستان نیز در این مراسم اعلام کرد: تجار ایرانی در صورت سرمایه‌گذاری در افغانستان و اتنقال خطوط تولید خود به این کشور، از معافیت‌های گمرکی بهره‌مند خواهند شد.
همایون رسا در آئین گشایش سومین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در کابل با بیان اینکه در حال حاضر 16 درصد نیاز افغانستان از طریق ایران تامین می‌شود، افزود: ما مشترکات فرهنگی و زبانی بایکدیگر داریم، شرکت‌های زیادی از کشورهای مختلف در کشور ما سرمایه‌گذاری کرده‌اند و به سودهای سرشاری دست یافته‌اند اما در رابطه با ایران بیشتر تفاهمات بر روی کاغذ مانده است و ما خواستار عملیاتی شدن آنها هستیم. وی افزود: عدم همترازی صادرات و واردات موانع پیش رو گسترش روابط تجاری دو کشور است ما از ایران انتظار داریم با کاهش تعرفه‌های گمرکی افغانستان ما را در بهبود تراز تجاری یاری کند. رسا اظهار داشت: ایجاد خط تولید در کشور ما از سوی ایرانی‌ها می‌تواند به اقتصاد افغانستان کمک فراوانی کند؛ چراکه کشور ما دارای نیروی کار ارزان و انرژی هستیم. وی گفت: صادرات افغانستان به ایران از طریق استان فراه امکان‌پذیر نیست و اسناد تجاری افغانستان توسط ایران در این منطقه تایید نمی‌شود و تنها راه مبادلات با ایران هم‌اکنون اسلام قلعه است و این مسئله مشکل بزرگی در توسعه تجارت بین دو کشور ایجاد کرده است. رسا اظهار داشت: فراهم کردن عرضه و به نمایش درآمدن کالاهای ایرانی در افغانستان از دیگر خواسته‌های ما است و هدف از برگزاری این نمایشگاه نزدیک‌تر شدن تجار دو کشور و کسب اطلاعات بیشتر دو طرف از تجارب یکدیگر است ضمن اینکه بهتر شدن روابط تجاری دو کشور و یافتن بازارهای بیشتر نیز مد نظر بودهاست.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.