
به گزارش اقتصاد ملت؛ هادی توانا مدیرکل امور سرمایهگذاری و اشتغال خراسان رضویعنوان کرد: در حوزه صنعت گوهرسنگها چه در بحث سرمایهگذاری و چه در زمینه صادرات در کشور وضعیت چندان خوبی نداریم؛ با این وجود ما بهعنوان یک دستگاه حکومتی در استانداری تمایل داریم در استان خراسانرضوی شهرک گوهرسنگ را ایجاد کنیم و سبب انسجام در این حوزه در کشور شویم که شامل استحصال گوهرسنگ از معادن تا تبدیل آن به یک کالای تزئینی و جواهرات تا صادرات میشود.
توانا در ادامه خاطرنشان کرد: مدتی است با یک گروه در استان در تعامل هستیم تا اگر فضایی ایجاد شود از توانمندیهای داخلی بهره بگیریم که در این راستا طرحهایی نیز ارائه شده است. سرمایه این کار را نیز از داخل تامین خواهیم کرد، البته یکی از کشورهای همسایه نیز تمایل دارد که در این حوزه سرمایهگذاری انجام بدهد.
وی در ادامه با تاکید بر این موضوع آنچه که در مشهد اتفاق میافتد، چندان صنعتی نیست، عنوان کرد: در زمینه گوهرسنگها در کارگاههایی بهصورت محدود تولید صنعتی انجام میگیرد و بخش عمده این کار به شکل خانگی و دستی به میران کم انجام میگیرد. البته ما سعی کردیم که از این واحدهای تولیدی کوچک نیز از تمامی جهات حمایت به عمل آوریم. واقعیت این است که توان استان برای رفع مشکلات این واحدها بیش از این است تا بتوانند این واحدها به واحدهای تولیدی بزرگتر و منسجمتری تبدیل شوند. در این راستا ما میتوانیم از وضعیت ستاد تسهیل استفاده کنیم تا اگر با مشکلاتی روبرو هستند، این مشکلات را برطرف کنیم. همچنین با سوق دادن اعتباراتی که در اختیار مجموعه استانداری خراسانرضوی است، تامین مالی این بخشها را نیز تا حدودی مرتفع کنیم. مسئله این است که پراکندگی بالای این واحدها، باعث میشود که از ظرفیتهای قانونی بانکی و قانونی به صورت عام چندان نتوانند استفاده کنند.
مدیرکل امور سرمایهگذاری و اشتغال خراسان رضوی خواهش من از دستاندرکاران این مجموعه آن است که بهصورت منسجم زنجیره اقتصادی صنعت گوهرسنگ را در یک فضای مشخص ایجاد کنند، ما نیز از آنها حمایت خواهیم کرد. به دلیل استفاده نکردن از ظرفیت گوهرسنگها سبب شده که افراد گرایشی به این صنعت پیدا نکنند، این در حالی است که بیشترین ارزشافزوده در حوزه گوهرسنگهاست و بهندرت صنعتی را میتوان پیدا کرد که بین ۲۰۰ تا ۴۰۰ درصد ارزشافزوده و فرآوری ایجاد کند. حوزه گوهرسنگ این ظرفیت را دارد.
وی در پایان ضمن تشکر و قدردانی از دانشگاه فردوسی و هلدینگ آرنا که این همایش را برگزار کردند، گفت: ما در استانداری نیز اعلام میکنیم که اگر فعالان این حوزه با مشکلی روبرو هستند بهصورت ویژه آن را مرتفع خواهیم کرد. اگر شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی در این حوزه ایجاد شوند، برای آنها واگذاری تسهیلات تبصرهای و دولتی در اولویت قرار خواهد گرفت. شرکتهای دانشبنیان نیز میتوانند از مسیر پارک علم و فناوری و مجموعه دفتر سرمایهگذاری استانداری، مشکلات خود را مطرح کنند که ما با روی باز و در حد توان خود، درصدد رفع آن برخواهیم آمد.
کیوان خانزاده مدیر اجرایی این همایش نیز در پایان ضمن تقدیر و تشکر از مهندس توانا مدیرکل امور سرمایهگذاری و اشتغال استان خراسان رضوی نسبت به حمایت ایشان تشکر و ابرازامیدواری کرد که با حمایت فعالان و دستاندرکاران حوزه گوهرسنگها در استان خراسان رضوی و تشکیل کارگروه تخصصی در بخش گوهرسنگ؛ اتفاقهای خوب و بزرگی را در استان خراسانرضوی شاهد باشیم.
لازم به یادآوری است که دومین همایش ملی گوهرشناسی و کانیهای صنعتی از پنجم تا هفتم دیماه ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار میشود.