اخبار ویژه

کشور به یک استراتژی به روز در حوزه توسعه صنعت نیاز دارد

به گزارش اختصاصی پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ محمد ناظمی‌هرندی معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در حاشیه نخستین همایش چالش‌های صنعتی شدن ایران در گفتگوی اختصاصی با «اقتصاد ملت» با طرح این سوال که «در آینده چه استراتژی باید اتخاذ شود تا واحدهای صنعتی به رشد خود ادامه دهند؟» گفت: به نظر من کشور به یک استراتژی به روز در حوزه توسعه صنعت نیاز دارد؛ چراکه تغییرات تکنولوژیکی و تغییرات محیط اقتصاد جهانی بسیار زیاد بوده؛ بنابراین لازم است که در این حوزه نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
وی در ادامه با بیان اینکه امروز در همایش چالش‌های صنعتی شدن ایران حضور داریم، گفت: یک کار تحقیقاتی جدی توسط دکتر نیلی و همکارانش در حوزه صنعت طی دهه‌های ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ انجام و مطالعات مختلفی در این خصوص ارائه شده که به موجب آن مقایسه‌ای بین اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته، منبع‌محور و کشورهایی که نگاهی مبتنی بر تکنولوژی دارند؛ انجام شده است.
ناظمی در ادامه یادآور شد: به نظر می‌رسد یکی از نکات مهم در این مطالعات که می‌توان به آنها اشاره کرد؛ این است که طی دو دهه اخیر در کشور برخی بنگاه‌های بزرگ اقتصادی در رسته‌های مختلف همچون معادن‌وفلزات رشدهای قابل‌‌توجه و نسبتا خوبی را برای خود ثبت کرده‌اند، اما در بسیاری از حوزه‌ها این اتفاق رخ نداده و حتی شاهد رشدهای منفی در برخی بخش‌ها نیز بوده‌ایم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: از سوی دیگر برخی بنگاه‌های بزرگ؛ بزرگ‌تر شده‌اند و برخی بنگاه‌های کوچک و متوسط هم سهم و نقش آنها از اقتصاد کمتر و کوچک‌تر شده است. البته این روند رشد داخلی با روند رشد کشورهای توسعه‌یافته یا در حال توسعه متفاوت است که مهمترین دلایل آن به مدل حکمرانی اقتصادی، نگرش به مدل‌های رشد سرمایه‌گذاری و بهره‌وری و تحول بنگاه‌ها باز می‌گردد.
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه در ادامه با اشاره به وضعیت صنعت فولاد در ایران عنوان کرد: در مجموع صنعت فولاد و به ویژه شرکت فولاد مبارکه به صورت خاص طی دو دهه اخیر همواره سعی کرده از رشد اقتصادی مناسبی برخوردار باشد. به‌ ویژه طی سال‌های اخیر با توجه به پیش‌بینی‌هایی که در زمینه زیرساخت‌ها و ناترازی‌های انرژی داشته که البته امروز تمامی آن موارد رخ داده است؛ سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی در این خصوص انجام داده‌ که نسبتا کمک کرده تا حدود زیادی چالش‌های صنعت فولاد و به خصوص فولاد مبارکه نسبت به سایر بخش‌ها و واحدهای دیگر فولادسازی کمتر باشد؛ اگرچه ما نیز در فولاد مبارکه با مشکلات مختلفی از ناحیه کمبودها در حوزه‌های زیرساختی، تامین انرژی، مواد اولیه و حمل‌ونقل مواجه بوده‌ایم، اما این چالش‌ها نسبت به سایر واحدهای فولادسازی بسیار کمتر بوده است.
وی در ادامه افزود: مساله مهم دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد؛ اینکه مبتنی بر این مطالعاتی که انجام شده است؛ در آینده چه استراتژی باید اتخاذ شود تا واحدهای صنعتی به رشد خود ادامه دهند؟ به نظر من کشور به یک استراتژی به روز در حوزه توسعه صنعت نیاز دارد؛ چراکه تغییرات تکنولوژیکی و تغییرات محیط اقتصاد جهانی بسیار زیاد بوده؛ بنابراین لازم است که در این حوزه نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه گفت: از سوی دیگر شاهد این هستیم که واحدهای صنعتی جهانی همواره با تغییرات تکنولوژی خود را به ‌روز می‌کنند؛ بنابراین ما نیز باید در این حوزه اقدامات قابل‌توجه و موثری را انجام دهیم. امیدوارم گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد که محور این کار بوده و همچنین دکتر نیلی و همکارانش این مطالعات را تکمیل کنند و انشاالله با همکاری و حمایت دولت استراتژی جامعی در حوزه توسعه صنعتی کشور تدوین شود.
ناظمی در پاسخ به این سوال که عملکرد فولاد مبارکه را در مسیر صنعتی شدن چگونه ارزیابی می‌کنید، گفت: فولاد مبارکه به عنوان یک بنگاه اقتصادی کارنامه قابل‌‌قبولی دارد. البته بهتر است که دیگران ما را قضاوت کنند، اما در کل عملکرد این شرکت در مسیر صنعتی شدن بسیار خوب بوده است، اما بدون شک برای فولاد مبارکه هم جای بهبود بیشتری وجود دارد..
وی در پایان تاکید کرد: ضمن‌آنکه فولاد مبارکه در آینده نیز اگر بخواهد یک بنگاه اقتصادی موفق باشد؛ نباید صرفا به حوزه تولید فولاد اکتفا کند و مشابه شرکت‌های فولادی که امروز به حوزه کسب‌و‌کارهای دیگری نیز ورود کرده‌اند؛ چه به عنوان پشتیبانی از کسب‌وکار اصلی خود و چه به عنوان پایداری واحد و سودآوری اقتصادی، باید در حوزه‌های اقتصادی و صنعتی دیگر نیز ورود کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.