مجید عشقی در گردهمایی اعضای کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران و فعالان بازار سرمایه گفت: اتفاقات سال ۹۹ منجر به شناسایی نقاط ضعف بازار سرمایه شد. نباید تنها بر مهار تورم تاکید داشت؛ مهار تورم بدون رشد تولید سودی برای کشور ندارد.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از سنا؛ مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گردهمایی اعضای کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران و فعالان بازار سرمایه گفت: در سال ۱۳۹۹ فضای ملتهبی را شاهد بودیم و به همین علت آسیبهای زیادی به اقشار مختلف جامعه وارد شد اما این اتفاق باعث شناسایی نقطه ضعفهای پیشین شد.
وی افزود: با استفاده از تجربیات گذشته تلاش بر ارتقاء زیرساختها در بازار سرمایه شد تا به این واسطه با رشد حجم معاملات دیگر مشکلی از این بابت به وجود نیاید. توجه حاکمیت و دولت به بازار سرمایه یکی دیگر از دستآوردها بود، با عبرتهای سال ۱۳۹۹ نقش مهم بازار سرمایه برای دولت و اقتصاد شفاف شد.
عشقی تصریح کرد: سازمان بورس همواره در تلاش بوده که سرمایه گذاری غیرمستقیم تقویت شد تا اشتباهات سرمایهگذاری در افراد غیر حرفهای به حداقل برسد.
تعداد نهادهای مالی بازار سرمایه از ۷۸۰ به ۹۵۰ رسید
مجید عشقی در ادامه گفت: با هدف بازگشت اعتماد به بازار سرمایه، اقداماتی همچون توسعه کمی و کیفی نهادهای مالی در دستور کار قرار گرفت و به همین سبب از تعداد ۷۸۰ نهاد مالی به ۹۵۰ نهاد رسیدیم که تلاش خواهیم که در ادامه به ۱۱۰۰ نهاد برسد.
وی اضافه کرد: در کنار صدور مجوزهای جدید نگاه ما به تخلفات نهادهای مالی، جدی است و در صورت تخلف مجوز آنها ابطال خواهد شد. ایجاد صندوق های جدید برای گسترش سرمایهگذاری غیرمستقیم از جمله اقدامات سازمان بورس در سال گذشته بود.
عشقی با بیان اینکه امسال با اصلاح دستورالعمل شرکتهای سهامی عام پروژه، سرمایههای مردم به سمت بخش مولد اقتصاد هدایت خواهد شد، گفت: ما چند محور اساسی را امسال دنبال خواهیم کرد؛ اول بحث تشکیل سرمایه و افزایش سرمایه است. هنوز شرکتهای بزرگی را داریم که بورسی نشدهاند.
وی افزود: نکته دوم مجوز های افزایش سرمایه با صرف سهام است که ما در سازمان آن را تسریع خواهیم کرد. نکته بعدی اصلاح دستورالعمل شرکتهای سهامی عام پروژه است که تسریع شود تا سرمایههای مردم به سمت بخش مولد اقتصاد برود.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: توسعه کمی صندوقها برای سرمایهگذاری غیرمستقیم و صندوقهای بازنشستگی بلند مدت در بازار سرمایه که منابع بلند مدت را برای بورس به ارمغان بیاورد. نکته بعد نوآوری در ابزارهای تامین مالی است که امسال توجه ویژه به آن خواهیم کرد. ما در سال گذشته رشد بیش از سه برابری در تامین مالی داشتیم که امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
رئیس سازمان بورس با ذکر این نکته که اصلاح ریزساختارها در سال گذشته دلیل متعادل بودن بازار بوده، گفت: در سال گذشته صندوقهای جدیدی در بازار تاسیس شد. صندوقهای تضمین اصل سرمایه، بخشی، املاک و مستغلات از جمله آنها بودند. این صندوقها عملکرد خوبی داشتند و استقبال خوبی هم از آنها صورت گرفت. امیدوارم بتوانیم سرمایهها را به سوی سرمایهگذاری غیرمستقیم سوق دهیم، تا دست کم بخشی از مشکلات سال ۱۳۹۹ را نداشته باشیم.
عشقی اضافه کرد: یک نکته مثبت این است که در همین روزهای خوب بازار، صفهای خرید مستمر آنچنانی نداریم. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند.
وی تاکید کرد: بخشی از فعالیت سازمان بورس در سال گذشته، مربوط به میز صنعت بود که در آن شرایط صنایع مختلف و مشکلاتشان بررسی میشد. پیگیریهای زیادی در صنایع مختلف کردیم که هنوز ادامهدار است. این اتفاقات سال گذشته نویدبخش این مسئله بود که اگر همه سرمایهگذاران دست به دست هم دهند، اتفاقات مثبتی میافتد.
نباید تنها بر مهار تورم تاکید داشت/مهار تورم بدون رشد تولید سودی برای کشور ندارد
مجید عشقی همچنین گفت: در سال جاری با توجه به شعار سال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید، برنامههای متعددی در نظر گرفته شده است. با هدایت نقدینگی به فعالیتهای مولد امکان افزایش صادرات و رشد تولیدیها به وجود میآید. نباید تنها بر مهار تورم تمرکز داشت. مهار تورم بدون درنظرگیری رشد تولید نه تنها سودی برای اقتصاد کشور ندارد بلکه تبعاتی را در پی خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: اصلاحاتی در دستورالعمل حاکمیت شرکتی وجود داشت تا امکان اجرایی شدن آن به وجود بیاید؛ این دستورالعمل امسال به طور جد اجرایی خواهد شد و در سال جاری تمامی ذینفعان متاثر از آن قرار خواهند بود.
عشقی ادامه داد: زمینههای اجرای انتشار تخلفات مدیران بازار مطابق بند چ نیز فراهم شده است که این موضوع اطمینان و شفافیت بازار را بیش از پیش افزایش میدهد. مجموع اقدامات یاد شده موجب اعتماد بخشی به بازار سرمایه میشود.
اصلاح فرآیندهای سازمان بورس در دستور کار است
مجید عشقی در ادامه اظهار کرد: حمایت از توسعه نوآوری و تامین مالی یکی از محورهای اصلی پیشبرد سازمان بورس خواهد بود. ابزارهایی کنونی جدید نیست و مربوط به سالهای گذشته است.
وی افزود: فرآیندهای سازمان بورس در حال تجدید نظر است و با اصلاح آنها به دنبال کاهش فرآیندها توام با افزایش دقت نظر هستیم.
عشقی ادامه داد: زیرساختهای آموزشی در بازار سرمایه بهخوبی توسعه پیدا کرده است اما با این حال باید همافزایی جدی در این زمینه ایجاد بشود تا اتفاقات سال ۹۹ دیگر تکرار نشود.
رئیس سازمان بورس خبر داد: کانون نهادهای سرمایهگذاری به جایگاه اصلی خود نرسیده است و در کشورهای مختلف کانون نهادهای سرمایهگذاری نقش موثر و فعالی را ایفا میکند. پیشنهاد، تشکیل کارگروههای تخصصی برای رفع چالشهایی همچون از بین رفتن ارزش در هلدینگها است. سازمان بورس و اوراق بهادار آمادگی همفکری و یا واگذاری برخی از وظایف خود به کانون نهادهای سرمایهگذاری را دارد.
https://eghtesademelat.ir/?p=195179