معاون برنامه ریزی وتوانمندسازی ایمیدرو اعلام کرد: این سازمان ساختار سیاستگذاری یکپارچه بومی سازی را تدوین خواهد کرد.
به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو)، امیر خرمی شاد معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو در نشست هم اندیشی بومی سازی و ساخت داخل گفت: بومی سازی نیازمند یکپارچه سازی سیاستگذاری است که ایمیدرو ساختار آن را تدوین خواهد کرد.وی بر اهمیت بومی سازی تاکید کرد و افزود: یکی از اثرات تحریمها را میتوان نگاه به ساخت داخل و بومی سازی و همچنین توانمندیها ی داخل دانست. امیدوارم نگاه مقطعی به این موضوع نداشته باشیم و حتی در صورت رفع تحریمها نیز این کار ادامه یابد و بومی سازی را دائمی کنیم.
خرمی شاد یادآورشد: یکی از مشکلات در بومی سازی در بخش معدن و صنایع معدنی را میتوان تیراژ پایین تولید دانست چرا که وقتی مقیاس تولید پایین باشد هزینههای قالب سازی، تجهیزات خط تولید و.. بالا میرود.
وی فقر اطلاعاتی را از دیگر موانع بومی سازی عنوان کرد و گفت : دسترسی شرکتها به اطلاعات یکدیگر میتواند تاثیر بسیاری در پیشرفت این کار داشته باشد.
معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو به تاریخچه این سازمان در بومی سازی اشاره کرد و افزود: ایمیدرو طی سالهای گذشته نیز کار بومی سازی را آغاز کرده است. پروژههایی همچون تولید الکترود گرافیتی، پترولیوم کک، کک آندی و کک سوزنی نمونههایی از بومی سازی است که بخشی از نیاز داخل کشور را تامین خواهند کرد. این پروژهها پیشرفتهای خوبی داشتهاند که در آینده نه چندان دور اثرات آن را خواهیم دید.
خرمی شاد تاکید کرد: مدیران ارشد بخش معدن و صنایع معدنی حتما بحث بومی سازی را در فرهنگ سازمان خود قرار دهند و در صورتی که کالایی در داخل کشور تولید می شود از کالای مشابه خارجی آن استفاده نکنند. همچنین در شرکتها بخشی برای مدیریت ساخت داخل وجود داشته باشد که به این امور رسیدگی کند.
وی در خصوص پیگیری افزایش تولیدات داخلی نیز گفت: در این راستا باید مقایسه تولیدات داخلی دارای مشابه خارجی با نیازها، پیگیری تکمیل حلقههای زنجیره ارزش و جلوگیری از خام فروشی را مدنظر قرار داد.
نیاز به سامانه اطلاعاتی
در این نشست، رسول خلیفه سلطان دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ضمن اشاره به تاریخچه بومی سازی و ساخت داخل گفت: برگزاری نمایشگاه بومی سازی و ساخت داخل مقطعی است و جنبه فرهنگ سازی دارد و برای عملیاتی کردن بومی سازی و ساخت داخل باید این کار را به صورت دائمی پیگیری کرد.
وی افزود: برای دائمی کردن بومی سازی و ساخت داخل نیاز به سامانه اطلاعات و ارتباطات و همچنین صندوق پژوهش و فناوری فولاد است. در همین راستا نیز صندوق پژوهش و فناوری فولاد در آستانه راه اندازی است و باید بر ایجاد سامانه اطلاعات و ارتباطات تمرکز کنیم.
خلیفه سلطان یادآور شد: نمایشگاه سالانه بومی سازی و ساخت داخل 23 دی ماه سال جاری برگزار خواهد شد.
https://eghtesademelat.ir/?p=17229