گروه : صنعت-معدن-تجارت
دومین همایش و نمایشگاه صنعت معدنکاری ایران صبح امروز در سالن همایشهای هتل المپیک تهران با حضور جمعی از متخصصان، مسئولان و دستاندرکاران صنعت معدن برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ملت ؛ مهندس محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در مراسم افتتاحیه این همایش گفت: ایجاد هر شغل در بخش معدن میتواند به اشتغالزایی برای ۱۷ نفر دیگر در سایر بخشها بینجامد که این مهم با قرار گرفتن در کنار بخش صنعت میسر میشود.
وی با بیان اینکه امروز نقش ماشینسازان در بخش معدن و توسعه آن بسیار تعیینکننده است، گفت: ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت، یک درصد وسعت و در مقابل هفت درصد ذخایر معدنی جهان؛ یک کشور معدنی محسوب میشود؛ بر همین اساس برای توسعه زیرساختهای آن باید سرمایهگذاری مناسبی داشته باشیم.مهندس بهرامن با تاکید بر اینکه سیاستگذاریها در کشور و در بخش معدن بر اساس ثروتهای خدادادی بوده است و باید بتوانیم برنامههای ۵۰ ساله تعریف کنیم، خاطرنشان کرد: صنعت شن و ماسه اساس توسعه ساختوسازها و در نتیجه توسعه کشورها را تشکیل میدهد.
در همین راستا بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ معدن شنوماسه در کشور وجود دارد که میتواند در توسعه اقتصادیوصنعتی کشور تاثیرگذار باشد.
رئیس خانه معدن ایران ادامه داد: استان تهران در موضوع معادن شنوماسه به دلیل ساختار زمینشناسی خود بسیار غنی است و باید بتوانیم از این منابع در راستای توسعه کشور بهره ببریم؛ نه اینکه به بهانه آلاینده بودن هر روز شاهد تعطیلی این معادن باشیم.وی گفت: امروز اگر بخواهیم نیاز استان تهران به شنوماسه را از سایر استانها تامین کنیم؛ ترافیک و آلودگی چند ده برابری به دنبال خواهد داشت.
مهندس بهرامن خاطرنشان کرد: این صنعت که تا سالهای گذشته در برخی تجهیزات و ملزومات خود به خارج از کشور وابسته بود؛ امروز در شرایطی قرار گرفته که توان تصاحب بازار کشورهای همسایه و اوراسیا را نیز داراست.رئیس خانه معدن ایران همچنین از سهم ناچیز ۲۲۰۰ معدن شنوماسه در سیاستگذاریهای کلان کشور گلایه کرد و گفت: موادمعدنی شنوماسه نقش بسزایی در توسعه کشورهای جهان دارد.وی با اشاره به لزوم برگزاری همایشهای تخصصی در حوزه معدن و شناسایی نقاط ضعفوقوت این حوزه برای رشد و تعالی هر چه بیشتر آن گفت: این مراسم یک جلسه فوقتخصصی در حوزه معدنکاری کشور محسوب میشود و شاید تعداد نفرات آن بسیار نباشد، اما از لحاظ تخصص و کیفیت در بالاترین سطح برگزار میشود.
رئیس خانه معدن ایران همچنین افزود: این جلسه خاص صنعتی است که برای بسیاری از بخشها ناشناخته مانده است. به عنوان مثال شاید ما با قسمتی از فرآیند تولید شن و ماسه و معادن آن داشته باشیم، اما شناخت کافی نسبت به سازندگان این بخش نداریم. همین امر موجب میشود تا اتفاقات آینده این صنعت و مسیر حرکتی آن مبهم باشد.وی با اشاره به بخشی از چالشها و مشکلات تولیدات صنعت شن و ماسه و به طور خاص تولیدات معادن اطراف تهران تصریح کرد: شاید تا یک سال گذشته اولین حرفی سخنی که پس از آلودگی هوای تهران مطرح میشد؛ اتهام زدن به تولیدات معادن شنوماسه اطراف این شهر بود.
این منتقدین عقیده داشتند که آلایندگی تولیدات معادن شنوماسه باعث آلودگی هوای شهر تهران میشود، اما امروز با اطمینان و قضاوت اعلام میکنم که آلایندگی هوا به واسطه تولیدات معادن شنوماسه نیست و اگر کسی این موضوع را مطرح کند؛ به واسطه عدم اطلاع است، اما از لحاظ علمیوتخصصی این موضوع کاملا اثبات شده است و کسی نمیتواند آن را رد کند.وی با اشاره به جایگاه و اهمیت صنعت در توسعه معادن کشور عنوان کرد: در همه جای دنیا بخش صنعت موجب توسعهورونق معدن میشود. بر این اساس تمام کشورهایی که در بخش معدن توسعه یافتهاند؛ صنعت نقش تعیینکنندهای داشته است.
جای تبریک دارد که متخصصان ایرانی و بومی کشور توانستند ماشینآلاتی را در این حوزه تولید کنند که ظرفیت و توان بخش صنعت را دوچندان میکند.
رئیس خانه معدن ایران اظهار کرد: بیشک این صنعت در داخل کشور معرفی شده است و هماکنون باید به فکر توسعه و معرفی آن در مجامع بینالمللی باشیم. این مؤفقیتها در سایه برگزاری دو همایش یکی سه سال گذشته و دیگری امروز اتفاق افتاده است و هر چه بتوانیم اطلاعات شفافتر و بیشتری به جامعه بدهیم؛ در مسیر توسعه و تولید جدید گامهای بلندتری خواهیم برداشت.وی افزود: برگزاری این همایشها باعث شد که خانه معدن ایران به صنایع کشور متصل شود که هیچ شناختی نسبت به آنها نداشت و این همافزایی بیشک در افزایش ظرفیت تولید اثر مثبت خواهد داشت.
مهندس بهرامن تصریح کرد: اکنون در کشور بیش از 2200 معدن شنوماسه وجود دارد، اما وقتی در مجاری سیاستگذاری و قوانین قرار میگیریم؛ سهم این تعداد از معادن غنی و ارزشمند شنوماسه بسیار اندک دیده شده است.
وی افزود: سوال اینجاست آیا میشود کشوری در مسیر توسعه قرار بگیرد، اما سهم شنوماسه را در سیاستگذاریهای خود نادیده بگیرد؟ آیا امکان دارد که در سیاستگذاریها سهم بتن ناچیز باشد؟ این در حالی است که مواد اصلی و سازنده بتن از شنوماسه تامین میشود. در این مسیر شن و ماسه مکمل توسعه در هر کشوری به حساب میآید.از این رو با درک اهمیت و فهم جایگاه و ارزش تولیدات شن و ماسه در کشور سیاستمداران باید بدانند حذف معادن تولید این مواد چه آثار مخرب و زیانباری برای کشور به همراه دارد.
رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: اگر زمانی سیاستگذاران تمام صنایعومعادن شنوماسه استان تهران را تعطیل کنند و این مواد از طریق استانهای مجاور تامین میشود. بیشک و بدون اغراق 20 تا 30 درصد آلایندگی شهر تهران از از زمان کنونی بیشتر خواهد شد؛ لذا باید برنامهریزیها به گونهای باشد که از این منابع خدادادی که در استان تهران قرار گرفته و به واسطه آمایش سرزمینی و قرار گرفتن در مجاورت رشته کوههای البرز و آبرفتهای خاص از مرغوبیت بالایی برخوردار است؛ به خوبی استفاده کنیم.
وی افزود: مگر میشود که این موادمعدنی که به عنوان انفال و نعمت خدادادی محسوب میشوند؛ به دست نابودی سپرد و یا با سیاستگذاریهای غلط چالههای معادن را با نخالهها و زبالههای آلاینده پر کرد؛ به طوری که در برخی از نقاط از زبالههای مسموم و خطرناک بیمارستانی استفاده شده و بسیاری از موادمعدنی مرغوب و ثروت خدادادی آن مدفون شده است.
مهندس بهرامن در پایان گفت: بر همین اساس باید مهمترین هدف برگزاری همایش و نمایشگاه صنعت معدنکاری ایران تغییر رویه سیاستگذاریهای کلان کشور در بهرهمندی از ثروتهای خدادادی و معادن باشد. همچنین برنامهریزیها و چشماندازهای ما باید برای یک دوره 50 ساله باشد؛ چراکه این صنعت روز به روز در حال توسعه است و در کنار خود صنایع ماشینسازی و سایر موادمعدنی و … را نیز میتواند رشد دهد.
https://eghtesademelat.ir/?p=163699