تولید 97 درصد ظرفیت اسمی پتروشیمی نوری در سال 98

صانعی گفت: در سال 98 توانستیم حدود 4 میلیون و 338 تن تولید داشته باشیم و این یعنی 97 درصد ظرفیت اسمی مجتمع و 106 درصد انجام برنامه تولید در سال گذشته بوده است.

به گزارش اقتصادملت و به نقل از روابط عمومي، تقی صانعی مدیر عامل شرکت پتروشیمی نوری در مجمع عمومی و عادی سالیانه که صبح امروز سه شنبه (۱۷ تیر) در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد با اعلام این مطلب در زمینه تولید این شرکت گفت: میزان ظرفیت تولید شرکت ۴.۵ میلیون تن محصولات اصلی و فرعی است. محصولات اصلی شرکت ۷۵۰ هزار تن پارازایلین، ۳۵۰ هزار تن بنزن و ۱۰۰ هزار تن ارتوزایلین است و باقی محصولات فرعی شرکت است که این محصولات در تولید پلی استر، الیاف مصنوعی، رنگ و رزین، شوینده ها، سموم دفع آفات و حلال صنعتی است.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری به ۹۷ درصد ظرفیت اسمی دست یافتیم و ۴.۳ میلیون تن تولید داشتیم میزان فروش در ۵ سال گذشته نشان دهنده روند افزایشی فروش به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش تولید با ارزش‌تر است.
وی با تاکید بر افزایش تولید در محصولات اصلی شرکت گفت: در سال ۹۸ میزان تولید پارازایلین ۶۸۵ هزار تن بوده است و در سه ماهه اول سال جاری رکورد تولید این محصول شکسته شده و ۱۰ درصد افزایش تولید از همان میزان خوراک بوده است . همچنین در مورد بنزن در سال گذشته ۴۱۷ هزار تن تولید شده و در سه ماهه اول سال ۹۹ با انجام پروژه های اصلاحی ۵ تا ۷ درصد تولید بنزن افزایش داشته است و دلیل این افزایش تولید با وجود همان میزان خوراک استفاده از خوراک سنگین با فشار بخار ۸.۵ است به عبارت دیگر تناژ خوراک یکسان است اما سنگین شدن خوراک منجر به افزایش تولید محصول شده است.
وی در مورد مهمترین کارهای انجام شده در سال گذشته گفت: عرضه سهام به بورس، خرید پتروشیمی هنگام، شروع پروژه شیرین سازی برش سنگین، احداث خط بارگیری آروماتیک های سنگین، احداث فاز یک و دوم خط صادراتی HTN، پیاده سازی مدیریت دانش و استفاده از تجربیات گذشته برای رفع مشکلات و در نهایت حل اختلاف مالی با پتروشیمی جم و شرکت ملی نفت بوده است
وی در زمینه سودآوری شرکت پتروشیمی نوری خاطرنشان کرد: مقایسه سودآوری در ۱۰ سال گذشته نشان می دهد که سود ناخالص ۳۰۰ درصد ، سود عملیاتی ۱۰۰ درصد و سود خالص ۶۰ درصد افزایش داشته است. افزایش سود عملیاتی نشان می دهد که شرکت پتروشیمی نوری یک شرکت بنیادی است و توانسته ۲.۸۰۰ میلیارد تومان سود جمع کند که مبتنی بر عملیات ذاتی شرکت است به عبارت دیگر سودآوری متکی بر تولید شرکت است.
صانعی در مورد برنامه‌های آتی شرکت توضیح داد: اجرای برنامه‌های عملیاتی بر اساس مدیریت استراتژیک و اهداف مورد انتظار تنظیم شده است که شامل تکمیل و راه اندازی پروژه هنگام، برگزاری مناقصه پروژه زیروفلرینگ، افزایش سرمایه به میزان ۲۰۰ درصد، پیاده سازی مدیریت تکنولوژی و اضافه شدن محصولات آروماتیک سنگین به سبد فروش صادراتی است.
وی در مورد آمار سالانه کمیته ساخت داخل گفت: بیش از ۳۱۰۰ قلم داخلی سازی شده است و تمام کاتالیست‌های مورد استفاده در فرایند به غیر از یک کاتالیست که درمرحله پایلوت پلنت قرار دارد داخلی سازی شده است . این امر با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان محقق شده است و ۸ کاتالیست با کیفیت بالا در داخل تولید می‌شود. در سه ماهه اول سال جاری ۷۴ قلم داخلی سازی شده است و بر داخلی سازی ۷۵ درصد از قطعات هدف‌گذاری شده است.
مدیرعامل پتروشیمی نوری به بیش از ۹۰ درصد پروژه‌های در حال اجرا در پتروشیمی نوری از واحد تحقیق و توسعه تاکید کرد و برنامه‌های این واحد را برشمرد: تبدیل ترکیبات سبک پتروشیمی نوری به الفین، افزایش ظرفیت کوره‌های ریفرمینگ واحد ۳۰۰، ساخت کاتالیست شیرین سازی برش سنگین، کاهش هدر روی بنزن در جریان رافینت واحد ۵۰۰، جداسازی اتیل بنزن، Revamp واحد ۱۰۰، تحلیل انرژی اگزرژی و بهینه سازی مصرف انرژی در واحد BTX، بومی سازی و تولید کاتالیست ایزومریزاسیون زایلین، ارزیابی چرخه حیات (LCA) محصولات شرکت پتروشیمی نوری و ساخت دستگاه کاتالیست تست و ارتقای سرد کننده واحد از برنامه‌های واحد تحقیق و پژوهش است که تبدیل به پروژه شده اند.
در این مراسم پس از قرائت گزارش عملکرد هیات مدیره مربوط به سال مالی منتهی به اسفند گذشته و نظر حسابرس و بازرس قانونی شرکت، صورت های مالی تصویب و به پیشنهاد هیات مدیره مقرر شد از 11377 ریال سود محقق شده هر سهم، 10 هزار ریال معادل 88 درصد سود نقدی توزیع شود.
براین اساس، سود سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبت نام کرده اند از یک مرداد به بعد و از طریق شرکت سپرده گذاری مرکزی به شماره حساب بانکی معرفی شده واریز می شود. سهامداران حقیقی که در سامانه سجام ثبت نام نکرده اند و یا سهامدارانی که سود مصوب مجمع سال گذشته را دریافت نکردند می‌توانند از یک شهریور به بعد با مراجعه حضوری به هر یک از شعب بانک تجارت و با ارائه کارت ملی و اعلام کد بورسی نسبت به دریافت سود اقدام کنند.
سود سهام صندوق های سرمایه گذاری و سبد گردان ها از یک شهریور به بعد با درخواست کتبی و ارائه مجوز فعالیت، آخرین آگهی تغییرات صاحبان امضای مجاز و اعلام شماره حساب بانکی متعلق به صندوق سبد پرداخت خواهد شد. همچنین سود سهامداران حقوقی از طریق واریز به حساب بانکی در مهلت قانونی و با امضای صاحبان امضای مجاز و مهر شرکت به همراه آخرین آگهی تغییرات صاحبان امضای مجاز واریز می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *