×

منوی سایت

اخبار ویژه

خودکفایی ایران در تولید دکل‌های برق، مخابرات و اسکله‌های نفتی

جمهوری اسلامی ایران با تولید نبشی‌های سایز بزرگ 130 تا 200 میلیمتر فولادی که مورد نیاز صنایع برق، مخابرات، نفت و غیره است، در جمع کشورهای اروپایی و چین به عنوان تولیدکنندگان این کالا قرار گرفت و به این ترتیب از واردات بی نیاز شدیم.

به گزارش اقتصاد ملت و به نقل از روابط عمومی آریان فولاد، بهمن قاسمی عضو انجمن تولید کنندگان فولاد ایران روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: اکنون ظرفیت تولید نبشی‌های 130 تا 200 میلیمتر در ایران در واحد تولیدی مربوطه به ۳۰۰ هزار تن رسیده و با توجه به نبود آمارهای رسمی از نیاز داخل، برآورد می‌شود که بالغ بر ۱۰۰ هزار تن نیاز داخلی باشد.


وی تصریح کرد: بر اساس پیش بینی میزان نیاز داخل به این نبشی‌های فولادی برآورد می‌شود که سالیانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون دلار در این بخش صرفه جویی ارزی محقق شود و کشورمان از واردات این گونه آهن آلات برای مصرف در دکل‌های برق، مخابرات و نفت بی نیاز شود.

برخی از اخبار غیر رسمی حاکی است، با وجود توانمندی ایران در این بخش، واردکنندگان از کشورهای اروپایی و چین نسبت به واردات این اقلام مبادرت می‌ورزند.

مدیرعامل آریان فولاد تصریح کرد: تولید محصولات یاد شده برپایه استانداردهای ایزو ۱۰۰۱، ۹۰۰۱، ۱۸۰۰۱ OHSAS به بازار کشورهای عراق، پاکستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه صادر می‌شود.

وی گفت: پیش از این سالیانه صدها میلیون دلار ارز کشور برای تأمین نبشی های یاد شده صرف واردات می‌شد، اما اکنون به خودکفایی رسیده‌ایم و این امر حاصل ۲۰ سال تلاش صنعتگران ایرانی است.

قاسمی با بیان اینکه پارسال میزان تولید این مجموعه به ۴۵۰ هزار تن رسید، گفت: سال ۹۷ در واقع ۳۰ درصد ظرفیت تولید به بازار مصرف راه یافت که از این رقم نیمی به میلگرد و بقیه به نبشی اختصاص یافت.
مشکلات پیش روی صنعت فولاد

وی واردات بی ضابطه و سودجویانه را ضربه به تولید ارزیابی کرد و گفت: در سالهای اخیر ۲ میلیون تن ورق فولادی در قالب قاچاق به کشور وارد که برخورد قانونی با آن انجام نشد، در واقع با دور زدن قانون به شیوه‌های مختلف متخلفان راه خود را در حاشیه امن می‌گذرند.

عضو انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، دخالت نکردن دولت در مکانیزم قیمت گذاری کالاها و همچنین بر ممانعت از رایزنی رانت‌خواران در عرصه صنعت فولاد را خواستار شد.

وی اضافه کرد: فلسفه عرضه و تقاضا یک اصل مسلم اقتصادی است و فروشندگان شمش فولادی (بیلت) و محصول می‌توانند برپایه قیمت‌های جهانی اقدام به مبادله کالا داشته باشند.

راه حل پیشنهادی برای مهار زلزله نقدینگی

به اعتقاد قاسمی، امروز زلزله نقدینگی و سیلاب حاصل از آن به هر سو و سمتی وارد شد جز ویرانی حاصلی ندارد.


وی پیشنهاد حدف کامل یارانه‌ها را داد که به گفته او مانع جدی افزایش نقدینگی است و کاهش نرخ بهره در حد صفر و برخورد جدی با عوامل دور زدن با قانون از دیگر راهکارهای سلامت اقتصادی محسوب می‌شود.

قیمت‌های غیر واقعی در بورس کالا

مدیرعامل آریان فولاد تصریح کرد: امروز قیمت‌ها در بورس کالا واقعی نیست و ضرورت دارد تا با اصلاحات اساسی در این حوزه، بتوان مشکل پیش روی را برطرف ساخت.

به گفته وی، بورس کالا قیمت پایه شمش فولادی را سه هزار و ۲۰۰ تومان تعیین می‌کند، در حالی که ماههاست در بازار این نوع شمش هرکیلوگرم چهار هزار تومان معامله می‌شود، بنابراین عرضه پنج درصد محصول برای کشف قیمت و تعیین نرخ برای ۹۵ درصد باقیمانده زیان‌های زیادی به تولیدکنندگان مقاطع فولادی وارد می‌کند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.