«ظرفیت اسمی و مجوز تولید شركت در سال، 14 هزار و 200 تن است كه طي سالهای گذشته 4 الی 5 هزار تن تولید داشته است. اين شركت كه در حال حاضر با حدود 40 درصد ظرفیت اسمی خود تولید میكند؛ در نظر دارد این مقدار تولید را تا پایان سال مالی كه شهريور ماه است؛ به 7500 تن برساند.»
به گزارش اقتصاد ملت و به نقل از روابط عمومی شرکت پارس سرام، محسن عاليخاني مديرعامل این شرکت كه از بهمن ماه سال گذشته به عنوان مديرعامل اين مجموعه انتخاب شده است؛ ضمن بيان مطلب فوق گفت: هیات مدیره شركت تکلیف کرده که تا پایان سال مالی 98 (31 شهریور سالجاری) شرکت سودده شود که اگر این موضوع محقق نشود؛ احتمالا از هیات مدیره خداحافظی خواهم کرد.
وی درباره سودآوری این شرکت توضیح داد: زمانی که من به هیات مدیره این شرکت آمدم شرکت در نقطه سر به سر نبود، اما ما توانستیم به محض ورود شرکت را در نقطه سر به سر عملیاتی قرار دهیم، اما به دلیل هزینههای غیرعملیاتی، اداری و فروش نتوانستیم در آن زمان شرکت را سودده کنیم.
مدیرعامل پارسسرام با بیان اینکه نقدشوندگی سهم یکی از اصول اصلی برای اعضای هیاتمدیره این شرکت به حساب میآید، گفت: با توجه به مزیتهای رقابتی که نسبت به سایر رقبای خود داریم؛ هدفگذاری کردهایم تا بیشترین سهم بازار را در اختیار داشته باشیم. همچنین هیاتمدیره مصوب کرده است که تا پایان سال مالی 98 شرکت سودده شود.
مدیرعامل و عضو هیاتمدیره شرکت پارس سرام با اشاره به تغییر و تحولات سهامداران عمده و مدیران این شرکت گفت: از بهمن سال 97 تغییرات مدیریتی و مالکیتی در پارس سرام اتفاق افتاد و از 8 بهمن ماه بنده به عنوان مدیرعامل انتخاب شدم.
وی با اشاره به اینکه پارسسرام در بازار دوم بورس در گروه کانههای غیرفلزی معامله میشود، بیان کرد: تنها شرکتی که در بورس در صنعت چینی بهداشتی وجود دارد؛ پارس سرام است. البته سابقا “چینی کرد” در فرابورس بود که مجمع فوقالعاده تشکیل داد و از فرابورس خارج شد.
عالیخانی ادامه داد:5 شرکت بزرگ در حوزه چینی بهداشتی در ایران وجود دارد که هر کدام از آنها بیش از 10 درصد سهم بازار را دارند. برخی از شرکتهای دیگر هم هستند که به علت کوچک بودن، اطلاعاتی از سهم بازار آنها در دست نیست.
عضو هیات مدیره و مدیرعامل پارس سرام در پاسخ به پرسشی درباره سهم بازار پارس سرام نسبت به دیگر رقبا تشریح کرد: ما یک انجمن صنفی چینی بهداشتی داریم که مدیران شرکتها در آن اطلاعات خود از جمله اطلاعاتی درباره سهم بازارشان را اعلام میکنند، اما این اطلاعات در آن راستیآزمایی نمیشود. طبق اعلام انجمن صنفی ما طي ماههای گذشته 11 درصد از سهم بازار را داشتیم، اما به تازگی اعلام کردند که 20 الی 25 درصد از سهم بازار را داریم و فعلا از نظر سهم بازار سوم هستیم و اگر به 9500 تن در سال برسیم، اول بازار خواهیم بود.
عالیخانی افزود: مزیتهای رقابتی پارسسرام نسبت به رقبا این است که اولا ما کمترین مواد اولیه وارداتی را مصرف میکنیم. ديگر اينكه برعکس رقبا زنجیره تولیدمان تکمیل است؛ چراکه به عنوان نمونه خودمان آسیاب گچ داریم و گچ چینی بهداشتی که با گچ ساختمانی متفاوت است را در داخل شرکت تولید میکنیم. ما مازاد تولید داریم در نتیجه بخشی از گچ چینی بهداشتی رقبا را هم تامین میکنیم. ما همچنین برعکس رقبا بخش در زنجیره تولیدمان بخش لعابسازی داریم.
مدیرعامل پارس سرام درباره صورتهای مالی شرکت گفت: ما این شرکت را از مدیران قبلی تحویل گرفتیم. در وضعیت فعلی به اصلاح حسابها و اصلاح ساختارهایی نیاز داریم. حسابدارمان به ما گفته که حسابهای شما راکد و سنواتی است و باید برای آنها ذخیره بگیریم در نتیجه ما 500 میلیون تومان ذخیره مطالبات گرفتیم که این موضوع باعث میشود که زیاندهی بیشتری شناسایی کنیم.
وی در خصوص زیان انباشته شرکت گفت: 6 میلیارد تومان سرمایه اسمی شرکت است که در حال حاضر زیان انباشته ما 90 درصد از این سرمایه اسمی یعنی حدود 5 میلیارد و 400 میلیون تومان است.
عالیخانی در پاسخ به اینکه آیا با توجه به ماده 141 قانون تجارت اقدام به افزایش سرمایه خواهید کرد یا خیر، گفت: هم موضوع افزایش سرمایه در حال بررسی است و هم موضوع ماندن یا نماندن در تابلوی دوم بورس. حدود 20 میلیارد تومان باید افزایش سرمایه دهیم. ما اگر با مازاد تجدید ارزیابی افزایش سرمایه دهیم از ماده 141 خارج میشویم، اما مشکل نقدینگیمان حل نمیشود؛ در نتیجه ما باید مشکل نقدینگی شرکت را حل کنیم.
مدیرعامل پارس سرام افزود: ما به خاطر اینکه مشمول ماده 141 هستیم، نمیتوانستیم تسهیلات بگیریم و مشکل نقدینگی داریم. در نتیجه افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی را حتما باید داشته باشیم. قبلا مصوبه داشتیم 6 میلیارد تومان افزایش سرمایه دهیم، اما بنده در تلاش هستم که هیات مدیره را قانع کنم که حتی بیشتر از 20 میلیارد تومان از آورده نقدی افزایش سرمایه دهیم.
وی در پاسخ به اینکه آیا تجدید ارزیابی دارید یا خیر؟ گفت: تجدید ارزیابی منوط به بحث معافیت مالیاتی است. اگر موضوع معافیت مالیاتی درست شود تجدید ارزیابی خواهیم کرد.
مدیرعامل پارس سرام افزود: ما یک میلیارد و 500 میلیون تومان مطالبات معوق داریم که از این مقدار یک میلیارد تومان حقوقی است. نمیتوان به راحتی بیان کرد که چقدر از آن وصول میشود، اما طبق برآورد من 500 میلیون تومان از آن وصول میشود.
عالیخانی ادامه داد: یکی از دلایل بالا بودن بهای تمام شده کالا هزینههای سربار است. چون ساختار کارخانه بر اساس 700-750 نفر شکل گرفته، اما حدود 260 نفر پرسنل داریم.
وی درباره رقبای خارجی نیز گفت: تقریبا یک سال و نیم است که واردات چینی بهداشتی به کشور ممنوع است و این موضوع سبب شده که خارجیها سهمي از بازار نداشته باشند که این یک فرصت برای شرکتهای داخلی محسوب میشود.
مدیرعامل پارس سرام درباره برنامههایی که تاکنون صورت گرفته اظهارکرد: ما سیاستهای فروش را تغییر دادیم. در فروردین ماه سال قبل فروش 200-300 میلیون تومان بود اما امسال یک میلیارد تومان فروش داشتیم. 90 درصد فروش فروردین نقدی است. همچنین از آنجایی که میانگین سن ماشین آلات اینجا 35 سال است؛ برنامهریزی کردیم که دستگاهها را بازسازی کنیم تا ظرفیت تولید افزایش یابد.
https://eghtesademelat.ir/?p=3092