به گزارش خبرنگار ما؛ در جلسه معارفه گروه مالی کیان که به عنوان نخستین نهاد مالی فعال در بخش خصوصی با نماد «کیانا» در بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد؛ رسالت، سیاستگذاری، فرآیندها، اهداف و برنامههای آینده این شرکت تشریح و در پایان به سوالات حاضران پاسخ داده شد.
علی نوریان سرپرست و عضو هیاتمدیره گروه مالی کیان در این مراسم تاسیس اولین صندوق تخصصی دارویی و صندوق رشدی را از جمله اقدامات این گروه مالی اعلام کرد و در ادامه گفت: شفافیت و نوآوری؛ رکن اصلی حرکت و رشد گروه مالی کیان بوده است.
وی با بیان اینکه دلیل رشد کیان به رابطه سازنده بین گروه همکاران و سرمایهگذاران باز میگردد، خاطرنشان کرد: حاکمیت شرکتی کیان پس از عرضه به همین شکل خواهد بود. به گفته وی در حال حاضر دارایی تحتمدیریت شرکت ۲۳۰هزار میلیارد ریال است و بیش از ۷۰هزار مشتری حقیقی و حقوقی وجود دارد.
هومن قویمی یکی از شرکای ارشد این گروه مالی نیز در ادامه به نحوه شکلگیری، ساختار و دلایل موفقیت و رشد گروه مالی کیان پرداخت و با بیان اینکه بحث عرضه اولیه کیان از سالها پیش مطرح بوده است، توضیح داد: هر چند که موانع موجود مانع از عرضه اولیه این شرکت میشد، اما اکنون با پشت سرگذاشتن این موانع و عرضه اولیه این شرکت شاهد اتفاقات مثبتی خواهیم بود.
ابراهیم عابدینی رئیس هیاتمدیره گروه مالی کیان نیز در ادامه سیاستگذاری و رسالت کیان را تشریح کرد و ارتقاء دانش و سواد مالی سهامداران را برای رشد بازار سهام ضروری خواند.
وی با بیان اینکه نوآوری در گروه مالی کیان همواره مورد اهمیت بوده است، خاطرنشان کرد: در کیان به شفافیت اعتقاد بسیاری داریم تا بتوانیم از به وجود آمدن اشتباهات جلوگیری کنیم. ضمنآنکه باید به این نکته نیز توجه داشت که ذینفعان این گروه مالی تمام جامعه هستند؛ به همین دلیل خود را پاسخگوی جامعه میدانیم.
به گفته وی سلامت مالی یک اصل در گروه مالی کیان به شمار میرود که خود را به آن ملزم کردهایم؛ بر همین اساس داراییهای تحت مدیریت خود را به هر قیمتی بالا نمیبریم.
در ادامه مهدی طحانی مدیرعامل شرکت مشاور سرمایهگذاری پرتو آفتاب کیان به معرفی این مجموعه پرداخت و در ادامه گفت: در حال حاضر حدود ۲۳هزار میلیارد تومان دارایی تحتتملک کیان است. در همین راستا ارزش سبدهای کیان حدود ۶.۲همت، فارما کیان ۱.۱همت، شاخص هموزن کیان ۱.۹۶همت، رشدی کیان ۶۴۸میلیارد، آهنگ کیان ۳۷۹میلیارد و تضمین اصل سرمایه ۱۳میلیارد تومان است که امیدواریم صندوق اهرمی شاخصی x۲ را داشته باشیم.
شمین نسابه معاون دیجیتال گروه مالی کیان نیز در ادامه این جلسه به معرفی «کیان دیجیتال» اپلیکیشن جامع برای سرمایهگذاری در صندوقهای سرمایهگذاری و نحوه سرمایهگذاری در آن پرداخت.
معاون دیجیتال گروه مالی کیان در رابطه با اپلیکیشن کیان دیجیتال گفت: کیانتک به عنوان بازوی دیجیتالی گروه مالی کیان از سال ١٣٩۶ فعالیت خود را آغاز کرد. برجستهترین و معروفترین محصول کیانتک در این سالها آپ کیان دیجیتال است که در گام اول سازوکار خرید صندوقها در آن صورت گرفت.
وی در ادامه افزود: سال گذشته برای اولینبار در ایران توانستیم کاملاً به صورت غیرحضوری در هر روز هفته با آپ کیان دیجیتال و هر میزان ریسکپذیری بستر سرمایهگذاری را فراهم کنیم. برای فرزندان نیز امکان احراز هویت به صورت غیرحضوری وجود دارد و هدف این بوده با مواردی از سرویسهای بانکی و اعتباری و ابزارهای تأمین مالی با ارائه ابزارها به اپلیکیشن مدیریت مالی در ایران تبدیل شود.
نسابه تصریح کرد: اقدام بعدی سرویس افتتاح دیجیتال کیان دیجیتال است که با درخواست کارتی به اسم کیان کارت میتوان از ویژگیهای آن کارت بهره برد. بنا شد سرویس اعتباری به کاربران ارائه شود که به موضوع سرمایهگذاری ارتباط داشته باشد. همچنان به کمک تیم متخصص کیان دیجیتال به دنبال این هستیم سرویسهای نوآورانه، جدید و امن را در اختیار کاربران بگذاریم.
وی خاطرنشان کرد: اپلیکیشن کیان دیجیتال بیش از ١میلیون نصب فعال داشته که بیش از ١٩همت صدور داشته و در سال گذشته ۶همت ارزش معاملات آن بوده و طی ٩ماهه سالجاری ۶همت سال گذشته انجام شده است. کیان دیجیتال در حال حاضر بیش از ١٠درصد aum گروه مالی کیان را هندل میکند.
امیر وفایی مدیرعامل کارگزاری توسعه معاملات کیان هم در ادامه درباره فعالیت کارگزاری توسعه معاملات گروه مالی کیان توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: کیان به عنوان یک برند تحلیلی نوآورانه است و از این به بعد مهمترین انگیزه برای ادامه راه سهامداران هستند.
وی در ادامه افزود: طی سالیان گذشته تغییر مسیری با نگاه هیاتمدیرهها در کارگزاری کیان ایجاد شد که سهم بازار مشتریان حقیقی گسترش پیدا کند. سهم بازار کیان در مشتریان حقیقی باید بیشتر باشد که در حال حاضر حدود ١١٠هزار نفر است.
مدیرعامل کارگزاری توسعه معاملات کیان ادامه داد: تقریبا ٩٩٠مشتری حقوقی در کارگزاری وجود دارد که باید گسترش پیدا کند. از سال گذشته از ١٠میلیارد تومان به ١٠٠میلیارد تومان افزایش سرمایه دادهایم.
وفایی با اشاره به اینکه دارایی تحت نظارت حدود ٨١همت است، خاطرنشان کرد: امسال حدود ٨٠همت ارزش معاملات این شرکت بوده که برای آن برنامههای توسعهای وجود دارد و امیدواریم پیوستن ذینفعان جدید به گروه و کارگزاری کیان کمککننده باشد.
مهرداد رجبی مدیرعامل پردازش اطلاعات مبنا نیز در ادامه درباره فعالیتها، خدمات و محصولات شرکت پردازش اطلاعات به سرمایهگذاران، صندوقهای سرمایهگذاری و… نکاتی را بیان کرد.
وی در این خصوص گفت: در حال حاضر برای تهیه پایاننامههای بازار سرمایه و دیگر خدمات از آن استفاده میشود و بیش از ٣٠سال اطلاعات مالی را در رهاورد جمعآوری کردهایم. در مجموع حدود ١میلیون و ٢٠٩هزار نفر کاربر در سایت رهاورد ثبتنام کردهاند که از طیفهای مختلفی هستند که بازدید روزانه کاربر در روزهای منفی بازار به ١٠٠هزار نفر میرسد.
رجبی ادامه داد: محصولی به اسم وسام وجود دارد که ترکیبی از اطلاعات مالی را در اختیار میگذارد که رویکرد آن در حوزه استارتاپ، فینتک و… است. دسته دوم محصولات در حوزه مدیریت دارایی است که یکی از آنها سبدیار است که مدیریت سبدها را انجام میدهد و ۵٠درصد سهم بازار از تعداد شرکتهای سبدگردان در آن وجود دارد.
مدیرعامل پردازش اطلاعات مالی مبنا به دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه اشاره کرد و گفت: پنل ثبتنام آنلاین و ساختاری فراهم شده که شرکتهای سبدگردان از طریق آن پنل فرآیندهای مدیریت سبد را انجام دهند. محصول بعدی محصول یکان است که در حوزه توسعه صندوقها است که سهم بازار کمی در آن داریم و ۵٣صندوق را در آن پوشش میدهیم.
رجبی خاطرنشان کرد: اولین صندوق نیکوکاری ETF در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد. محصول بعدی سیگما است که به صورت سبد دارایی است که حتی میتوان از داراییهای غیر بورسی در آن استفاده کرد.
مدیرعامل پردازش اطلاعات مالی مبنا گفت: دسته آخر محصولات معاملاتی است که در دو کارگزاری بهگزین و کیان فعالیت میکند. بحث متفاوتی که در آن وجود دارد؛ سیستم فصلی است که که کارگزاری میتواند برای افراد حقیقی به صورت اتوماتیک فرآیند تسهیلات را انجام دهد.
کاوه شیرازی معاون بانکداری سرمایهگذاری نیز در ادامه این مراسم گفت: یکی از قدیمیترین دپارتمانهای کیان بانکداری سرمایهگذاری است. از سال ۸۲ تاکنون چیزی در حدود ۵.۵میلیون دلار اوراق شرکتی بوده است.
وی در ادامه افزود: بخش کرادفاندینگ از نظر اجرایی در قسمت بانکداری انجام میشود. پیشبینی میکنیم تا پایان سال طرحهای موجود را بر پلتفرم اجرا کنیم. همچنین رسالت شرکت در کیان حل مساله مشتریان است.
رضا قزیپور مدیرعامل لیزینگ کیان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه تسهیلات اعطایی لیزینگ بیش از ۷۰۰میلیارد تومان است، افزود: لیزینگ کیان سررسید گذشته ندارد که نکته بسیاری مثبتی است. مانده پرتفوی اعتباری شرکت ۳۰۰میلیارد تومان است. توانستهایم پرتفوی سالمی داشته باشیم. معتقدم با توجه به شرایط موجود در آینده نزدیک لیزینگ کیان میتواند وارد بورس شود.
مدیرعامل لیزینگ کیان خاطرنشان کرد: سومین شرکت بزرگ کیان هستیم و امسال بحث افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده را خواهیم داشت و چنانچه IPO بشویم افزایش سرمایه نقدی نیز خواهیم داشت.
رحمتالله عباسپور مدیر توسعه خدمات مالی تأمین سرمایه تمدن نیز به عنوان آخرین سخنران این مراسم به ارزشگذاری گروه مالی کیان پرداخت و گفت: آخرین سرمایه ثبتی شرکت ۲۰۰میلیارد تومان بوده است. درآمد عملیاتی شرکت اصلی در سال ۱۴۰۲؛ ۲۸۰میلیارد تومان و سود خالص شرکت ۲۲۶میلیارد تومان بود. همچنین جمع حقوق مالکانه ۹۲۳میلیارد تومان است.
وی در پایان گفت: عملکرد این شرکت از بازار بهتر بوده و بازدهی شرکت از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۳ حدود ۴۵درصد در نظر گرفته شده است. ارزش برآورد شده برابر با ۳.۲همت است و ارزش هر سهم ۱۶۰۵۲ ریال برآورد شده است.