اخبار ویژه |
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 270163

تاریخ: 1403/10/10

نویسنده: معصومه صالحی

کپی نشانی خبر
اقتصاد کلان-بانک و بیمه-بورس

کد خبر: 270163

تاریخ: 1403/10/10

نویسنده: معصومه صالحی

کپی نشانی خبر

پذیره‌نویسی صندوق طلای «قیراط» چهارشنبه آغاز می‌شود

photo16035048062

پذیره‌نویسی صندوق طلای تامین سرمایه دماوند با نماد «قیراط» از روز چهارشنبه هفته جاری انجام می‌شود.

به گزارش اقتصاد ملت، میثم فدایی مدیرعامل و عضو موظف هیات‌مدیره تامین سرمایه دماوند در نشست خبری در حضور اصحاب رسانه عنوان کرد: صندوق طلای تامین سرمایه دماوند برای تشکیل پرتفوی خود مشکلی ندارد و زمانی که مجوزهای لازم داده شود؛ معادل حجمی که در صندوق پذیره‌‌نویسی می‌شود، طلای موردنیاز آن را خریداری می‌کند. این طلا هم به‌ صورت گواهی شمش است؛ البته در حد جزیی نیز وارد بازار آتی خواهیم شد که می‌تواند این صندوق را از سایر صندوق‌ها متمایز کند.

فدایی با تاکید بر اینکه این صندوق جزو ۵ صندوق برتر بازار سهام بوده است و با اشاره به این موضوع که چند ماهی است که وارد حوزه طلا شده‌ایم، گفت: در سایر صندوق‌ها نیز هم در حوزه شمش طلا و سکه و همچنین حوزه آتی ورود پیدا کرده‌ایم. ورود ما به این حوزه بدون تجربه و دانش قبلی نیست. درخواست صندوق طلای خود را حدود ۶ تا ۷ ماه پیش به صندوق بورس ارائه دادیم تا اینکه مجوز این صندوق طلای صادر شد. چهارمین کلاس تامین سرمایه دماوند امروز می‌تواند شروع به کار کند. با وسواس و بر اساس ارزشمندی نماد «قیراط» را برای آن انتخاب کردیم.

وی در ادامه افزود: ما دارای دومین صندوق بزرگ مختلط بازار هستیم که پربازدهده‌ترین صندوق مختلط طی یک سال اخیر به شمار می‌رود. در زمینه صندوق‌های فعال نیز صندوق حفظ ارزش را داشتیم که صندوق حفظ ارزش در طبقه صندوق‌های سهامی طبقه‌بندی می‌شوند که استراتژی مبتنی بر آپشن نیز در آن پیاده‌سازی شده است که به لحاظ بازدهی جزو ۵ صندوق پربازده یک سال اخیر بازار بوده است. به لحاظ شاخص آلفا و بتا جزو بهترین‌های بازار بوده‌ایم. شاخص آلفا مبتنی بر ریسک است که به ازاء چه میزان ریسک می‌توانید بازدهی داشته باشید که صندوق ریسک ما بالاترین آلفای بازار سرمایه را در اختیار داشته و به لحاظ بتا که شاخص ریسک صندوق است کمترین میزان بتا را داشته است؛ به عبارتی با کمترین ریسک بیشترین بازدهی را به همراه داشته است.

برای ورود به حوزه طلا، تجربه و دانش لازم را داریم

همچنین صادق قاسمی معاون سرمایه‌گذاری تامین سرمایه دماوند در ادامه این نشست خبری عنوان کرد: تامین سرمایه دماوند زيرمجموعه هلدینگ غدیر است. با توجه به خدمات و ابزاری که به بازار سرمایه ارائه می‌کند؛ جزو مجموعه‌های پیشرو است. در این راستا ما ۱۰ صندوق در سبد دارایی‌های داریم‌ که هم در حوزه‌های صندوق درآمدهای ثابت و صندوق بازارگردانی و هم صندوق‌های مختلط هستند.

قاسمی ادامه داد: یازدهمین صندوق تامین سرمایه دماوند را پذیره‌نویسی می‌کنیم؛ صندوقی است که سرمایه را در برابر تورم ایمن خواهد کرد. کشور ما در شرایط خاصی قرار دارد که در منطقه خاورمیانه قرار گرفته و ریسک‌های ژئوپلوتیکی خاصی در منطقه را متحمل می‌شود و همواره شاهد تنش‌های نظامی و سیاسی خاصی در منطقه هستیم، بنابراین این شرايط همواره نگرانی‌هایی درباره حفظ ارزش دارایی افراد می‌تواند ایجاد کند. موضوع دوم بحثی است که در فضای التهابی اقتصاد دنیا روی داده که موضوع نرخ بهره و تورمی است که در اقتصادها ایجاد شده است. با توجه به این شرایط ما تصمیم گرفتیم که این صندوق را راه‌اندازی کنیم. از نظر خرد نیز افراد با برخی ملاحظات روبه‌‌رو هستند که به‌ راحتی نمی‌توانند به این حوزه ورود پیدا کنند. در بحث طلا نیز ریسک بزرگ دیگری با عنوان نگهداری مطرح است. موضوع بعدی بحث نقدشوندگی است که خرید و فروش سکه و طلای آب‌شده قدری مشکل است؛ بنابراین صندوق‌هایی که در حوزه طلا سرمایه‌گذاری کرده‌اند با توجه به اینکه بازارگردان دارند؛ از نقدشوندگی بالایی برخوردار هستند، این عوامل باعث شده که ما نیز صندوق طلا را راه‌اندازی کنیم و به سبد دارایی‌های خود تنوع ببخشیم تا افراد بتوانند تصمیمات خوبی را در این حوزه بگیرند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نکته حائزاهمیت این است که در بازار حدود ۱۴ تا ۱۵ صندوق طلا وجود دارد که دارایی این صندوق‌ها به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) رسیده است. ما بر این اساس به این حوزه ورود پیدا کرده‌ایم که طی سال‌های گذشته تجربه‌های لازم را در این حوزه اندوخته‌ایم و در حوزه کامودیتی‌ها به ‌ویژه در طلا دارای تجربه و دانش لازم هستیم.

معصومه صالحی

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

آغاز جشنواره «باشگاه ویژه سرمایه‌های ماندگار» بانک صادرات ایران/ اهدای ماهانه ۷۵ جایزه نقدی به بازنشسته‌های صندوق بازنشستگی کشوری

بانک صادرات ایران با برگزاری جشنواره «باشگاه ویژه سرمایه‌های ماندگار» به بازنشسته‌های صندوق بازنشستگی کشوری، جوایز نقدی ارزنده‌‌ای اهدا می‌کند.

تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ
تبلیغ

آغاز جشنواره «باشگاه ویژه سرمایه‌های ماندگار» بانک صادرات ایران/ اهدای ماهانه ۷۵ جایزه نقدی به بازنشسته‌های صندوق بازنشستگی کشوری

بانک صادرات ایران با برگزاری جشنواره «باشگاه ویژه سرمایه‌های ماندگار» به بازنشسته‌های صندوق بازنشستگی کشوری، جوایز نقدی ارزنده‌‌ای اهدا می‌کند.

دیدار مدیرعامل بانک تجارت و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با هدف تقویت همکاری‌های علمی و بانکی

مدیرعامل بانک تجارت در راستای گسترش همکاری‌های مشترک میان بانک، دانشگاه و توسعه دانش مدیریت مالی و حمایت از نوآوری‌های حوزه فین‌تک با رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

گام بزرگ بانک ملی برای خروج از بنگاه‌داری؛ «شفادارو» ۲۵ مهرماه در بورس عرضه می‌شود

بانک ملی ایران در ادامه برنامه خود برای خروج از بنگاه‌داری و واگذاری بنگاه‌های تحت مدیریت، ۹۰.۵ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری شفادارو را ۲۵ مهرماه در بورس اوراق بهادار تهران عرضه می‌کند.

«تمدن‌تد»؛ میز گفت‌وگوی تولید و بازار سرمایه برای عبور از پیچیدگی‌های اقتصاد امروز

در شرایطی که تورم، نوسانات ارزی، نرخ بهره و افزایش هزینه‌های تأمین مالی، معادلات تصمیم‌گیری بنگاه‌های تولیدی را پیچیده‌تر از همیشه کرده است، نخستین همایش «تمدن‌تد» با گردهم آوردن مدیران مالی بیش از ۲۵۰شرکت تولیدی و صنعتی، تلاش کرد تا فاصله میان نیازهای واقعی بنگاه‌ها و ظرفیت‌های بازار سرمایه را کاهش دهد؛ نشستی که در آن «تاب‌آوری» نه به ‌عنوان یک شعار؛ بلکه به‌ عنوان ضرورتی برای مدیریت منابع، تأمین مالی و حفظ قدرت عملیاتی شرکت‌ها مورد بحث و بررسی حاضران قرار گرفت.