
به گزارش اقتصاد ملت؛ مهندس آقاجانلو رئیس هیاتعامل ایمیدرو در مراسم افتتاحیه ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران به گلوگاههای صنعت فولاد اشاره کرد و واردات تجهیزات و ماشینآلات موردنیاز این بخش را نیاز ضروری این بخش عنوان کرد. وی همچنین افزایش دانش و توان مهندسی در کشور را یکی دیگر از اولویتهای این بخش عنوان کرد و با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه بومیسازی صنعت فولاد گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون بیش از ۲۷هزار قطعه فولادی بومیسازی شده و همچنین 300نیازمندی بومیسازی استراتپژیک شناسایی شده است.
آقاجانلو با اشاره به ایجاد سامانهای برای ارتباط بین تولیدکنندگان و مصرفکنندگان گفت: در همین راستا با ایجاد سامانههای مرتبط؛ ارتباط مؤثری بین تولیدکنندگان فولاد، مصرفکنندگان قطعات صنعتی و شرکتهای تأمین مهندسی برقرار شده است. امسال نیز قرارداد اولین کمپرسور مگامودول پراید برای بومیسازی منعقد شده و پروژههای بزرگی مانند تأمین گاز احیایی از زغال حرارتی در دستور کار قرار دارد.
رئیس هیات عامل ایمیدرو همچنین به اهمیت نقش فولاد ایران در سطح جهانی اشاره کرد و گفت: کشور ما با این توان تولیدی و قرار گرفتن در بین بزرگان جهانی نیازمند ارتقاء دانش مهندسی و کاهش وابستگی به واردات است. وی با اشاره به نقش صنعت فولاد ایران در ارزآوری گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون این صنعت موفق به صرفهجویی ۲.۵میلیارد دلاری شده است. در همین راستا برنامه صرفهجویی ۸۰۰ میلیون دلاری برای سالجاری پیشبینی شده که نشاندهنده پتانسیل بالای این صنعت در رشد اقتصادی کشور است.
وی در ادامه به کاهش آلایندگی محیط زیست به عنوان چالشهای جهانی مطرح است و از برنامههای تدوین شده برای شرکتهای زیرمجموعه ایمیدرو از سال 99 تاکنون سخن گفت.
رئیس هیاتعامل ایمیدرو به صرفهجویی 2.5 میلیارد دلاری از سال 99 تاکنون اشاره کرد و گفت: امیدواریم با تلاشهای بیشتر ابعاد بومیسازی و توسعه صنعت فولاد افزایش یابد.
وی با تاکید بر اهمیت سرمایهگذاری در فولاد سبز و کاهش آلایندگی خاطرنشان کرد: کاهش آلایندگی و رعایت استانداردهای جهانی مانند مالیات کربن؛ از اولویتهای مهم صنعت فولاد ایران محسوب میشود. در همین راستا اقداماتی برای استفاده بهینه از انرژی و تأمین برق از خروجی واحدهای احیا آغاز شده است که میتواند مصرف انرژی را به شکل چشمگیری کاهش دهد.
به گزارش «اقتصاد ملت»؛ رئیس هیاتعامل ایمیدرو همچنین در پایان با تاکید بر اینکه محدودیتهای حال حاضر در حوزه برق و گاز فشار زیادی به این صنعت وارد کرده است، گفت: در سال 98 اولین جشنواره ملی فولاد برگزار شد که در آن میزان ارزیابی صنعت مشخص شد. خوشبختانه با همت برگزارکنندگان این فشار به حداقل 40 درصد کاهش یافته و زمان برگزاری نمایشگاه نیز به سه روز افزایش یافته است.