به گزارش خبرنگار ما؛ دکتر محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در این پنل تخصصی با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه در راستای خودکفایی ۹۰درصد بومیسازی را محقق کرده است، به مجموعه اقدامات این شرکت در زمینه تامین آب و برق موردنیاز شرکت اشاره کرد و گفت: فولاد مبارکه امروز در اکثر زمینهها به خودکفایی و خودتامینی رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه در فولاد مبارکه در خصوص تامین آب اقدامات قابلتوجه و موثری انجام شده است، در توضیح این اقدامات گفت: با بهینهسازی در سیستمهای مجموعه امروز مصرف آب فولاد مبارکه به ۲.۲درصد رسیده است. همچنین پروژههایی را در زمینه تامین آب موردنیاز مجموعه اجرا کردهایم که جمعآوری پساب فاضلاب شهرهای اطراف یکی از آنهاست.
دکتر طیبنیا با تاکید بر اینکه با اجرای طرح انتقال آب ۷۰میلیون مترمکعب آب شیرین برای کل صنایع اصفهان تامین میشود، گفت: امروزه نیمی از نیاز آبی مجموعه با مصرفی بسیار کمتر از قبل تأمین میشود که این موفقیت به دلیل وجود تصفیه پساب فاضلاب است. از سوی دیگر با اجرای طرح بزرگترین خط انتقال آب دریا ۷۰میلیون مترمکعب آب شیرین برای رفع نیاز صنایع استان فراهم می شود که همگی این موارد به خاطر وجود صنعت فولاد در این منطقه است.
دکتر طیب نیا با تاکید بر اینکه محدودیتهای آب در تابستان برای صنعت فولاد و به خصوص فولاد مبارکه چالش جدی به شمار میرفت، خاطرنشان کرد: زمانی مشکل حمل و نقل داشتیم و مشکلات مربوط به جابهجایی مواد اولیه خودنمایی میکرد. حال امروز با ناترازی گاز و برق دست و پنجه نرم می کنیم که این مشکلات؛ چالشهای قبلی را کمرنگ کرده است و امروز به گلوگاه اصلی در صنعت فولاد تبدیل شده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه نقش صنعت فولاد در تأمین ۶درصد از تولید ناخالص داخلی و زیرساختهای صنایع کشور غیرقابل انکار است، با بیان اینکه امروز بحث ناترازیها در صنعت فولاد موضوعی نیست که تنها به نفت و گاز مربوط باشد، گفت: مسالهای که امروز مطرح است؛ بسیار فراتر از بحثهای صرف برق و گاز است. به عبارتی دیگر کشور با چالش ناترازی مواجه است که در ابتدا به کمبود مواد اولیه مرتبط میشود و این خود نشاندهنده عدمتواضع ما در مواجهه با مشکلات است.
دکتر طیب نیا در ادامه با بیان اینکه فولاد مبارکه امروز در تامین مواد اولیه نیز به خودتامینی رسیده است، گفت: فولاد مبارکه در زمینه تامین مواد اولیه موردنیاز مجموعه نیز سرمایهگذاریهای قابلتوجهی انجام داده است که خرید معادن و فعالسازی معادن کوچک و متوسط از جمله آنهاست.
وی با تاکید بر اینکه طی دو سه سال گذشته در حدود سه میلیون تن سنگآهن از معادن فعال شده تأمین شده است گفت: لازم است سیاستهای اقتصادی و صنعتی دولت برای سرمایهگذاران پیشبینیپذیر باشد. در همین راستا اگر میخواهیم ناترازیها را رفع کنیم و آلایندگیها را کاهش دهیم؛ لازم است که مشوقهای مالیاتی و قیمتی مشخصی تعریف شود تا سرمایهگذاران بتوانند با اطمینان بیشتری در این زمینه اقدام به سرمایهگذاری کنند.
به گزارش اقتصاد ملت مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه دولت باید بر سیاستها نظارت دقیقی داشته باشد، گفت: در آن صورت سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان بیشتری در صنعت فولاد سرمایهگذاری کرده و به سمت خودکفایی این صنعت حرکت کنند.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه در زمینه تامین برق نیز پیشران و پیشگام بوده است، گفت: در همین خصوص نیروگاه ۱۴ مگاواتی فولاد مبارکه را راهاندازی کردیم که ۶۰۰ مگاوات آن در سال گذشته وارد مدار تولید شده است. بنابراین اگر نیروگاه فولاد مبارکه راهاندازی نمیشد؛ نمیتوانستیم جایگاه دهم تولید فولاد را حفظ کنیم؛ بنابراین ضروری است صنایع به سمت خودتامینی حرکت کنند.
به گفته مدیرعامل فولاد مبارکه این مجموعه در زمینه ناترازی گاز نیز مذاکراتی را انجام داده است و توافقات نهایی آن با وزارت نفت در حال انجام است. وی در پایان گفت: اگر این قرارداد امضاء شود؛ گروه فولاد مبارکه در تامین گاز موردنیاز مجموعه نیز به خودتامین خواهد رسید و بسیاری از چالشهای موجود این بخش نیز برطرف خواهد شد.
معصومه صالحی