پرداخت گلوبال خدمت‌های پرهزینه مقدمه اجرای نظام DRG باشد

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: مطالعات و بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که انجام بسیاری از خدمات تشخیصی و درمانی رایج پرهزینه از جمله سی تی اسکن، ام آر ای و آندوسکوپی برای بیماران غیرضروری بوده است که باید برای رفع آن به فکرچاره بود.

به گزارش اقتصادملت؛ دکتر علی اکبری ساری در گفت‌وگو با خبرنگار آی‎هینا با اشاره به اینکه یکی از آثار مثبت محدودیت منابع مالی تلاش برای کنترل بهینه هزینه است، بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی کشور متاسفانه در بسیاری از حوزه‌ها از جمله انرژی و غذا اسراف بسیاری نسبت به سایر کشورهای مشابه وجود دارد که حوزه سلامت نیز از این موضوع مستثنی نیست و باید برای ارائه خدمات مناسب به فکر کنترل هزینه با استفاده از مدیریت بهینه منابع باشیم.

رئیس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: طی تحقیقات انجام شده 30 تا 40 درصد خدمات تشخیصی و درمانی ارائه شده از جمله سی تی اسکن، ام آر ای و آندوسکوپی خدمات رایج پرهزینه غیر ضروری بوده است.

وی افزود: در شرایط اقتصادی موجود راهی جز مدیریت و کنترل هزینه وجود ندارد و برای دستیابی سریع به این هدف باید به گونه ای سیاستگذاری و برنامه ریزی كرد که مسئولیت کنترل هزینه با رئیس و مدیر بیمارستان باشد تا از خدمات غیرضروری جلوگیری شود و سازمان های بیمه نیز با این مبنا مطالبات بیمارستان‌ها را پرداخت کنند.

دکتر اکبری گفت: به عنوان نمونه گلوبال کردن تعداد بیشتری از خدمات از جمله اقداماتی است که در این شرایط می توان به کار گرفت. البته در حال حاضر تقریبا تمام خدمات گلوبال ضرر ده هستند و برخی از آنها تا دو برابر میزان دریافتی، برای بیمارستان هزینه دارند که علت اصلی آن نظارت ناکافی از طرف مدیریت بیمارستان است؛ به گونه ای که پرداخت به پزشکان به صورت کارانه است و پزشک آزادی عمل زیادی برای استفاده از دارو، آزمایش و تجهیزات در طول فرایند درمان دارد که این موضوع هزینه ها را خیلی بالا می برد.

وي افزود: همچنين برای مدیریت مصرف دارو، آزمایش، رادیوگرافی و سایر خدمات نیاز به نظام اطلاعاتی یا HIS قوی و کارامد نیز داریم.

رییس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: در صورتی که برای 100 تا 200 خدمت رایج پرهزینه از جمله آزمایش، دارو،رادیوگرافی، جراحی وخدمات بستری داخلی نظام پرداخت به صورت گلوبال طراحی شود، می تواند مقدمه ای برای اجرای نظام پرداخت DRG باشد که نظام پرداخت کامل تری است و همزمان از این طریق میتوان مقدار زیادی از هزینه ها را مدیریت و نظام سلامت را با شرایط بهتری مدیریت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *