×

منوی سایت

اخبار ویژه

مهر تأیید سازمان حسابرسی بر سودسازی بیمه تجارت‌نو

به گزارش اقتصادملت و به نقل از بیمه تجارت‌نو؛ مقایسه شاخص‌های مهم بیمه تجارت‌نو به وضوح نشان از مؤثر بودن اصلاحات یک سال گذشته و از زمان تغییر در ترکیب هیأت مدیره و تغییر راهبرد شرکت است که باعث شده تا سهامداران «بنو» شاهد افزایش شفافیت و بهبود عملکردها و اصلاح فرآیندها باشند و بیمه‌گذاران هم بهبود کیفیت خدمات مورد انتظارشان را لمس کنند.

سازمان حسابرسی کشور تایید کرده که صورت‌های مالی بیمه تجارت‌نو که در ۳۱ شهریور ۱۴۰۲ با زیان ۷ هزار و ۲۸ میلیارد و ۷ میلیون ریالی بسته شده بود، حالا و در نیمه نخست ۱۴۰۳ به سود خالص ۱ هزار و ۷۳۹ میلیارد و ۴۲۳ میلیون ریالی دست یافته است. این در حالی است که صورت‌های حسابرسی‌نشده «بنو» میزان سود خالص را ۱ هزار ۴۳۷ میلیارد و ۵۴۳ میلیون ریال برآورد و اعلام کرده بود.

تغییرات مهم در صورت‌های مالی حسابرسی‌شده و حسابرسی‌نشده تجارت‌نو – ارقام به میلیون ریال

• بیمه تجارت‌نو، فراتر از انتظار

تحقق ۹۲ درصد از حق بیمه پیش‌بینی برای کل سال ۱۴۰۳ شده آن‌هم در ۶ ماه، فراتر از انتظار بود اما در حالی که کارنامه ۱۴۰۲ نماد «بنو» با حق بیمه تولیدی ۳۵ هزار و ۲۴۹ میلیارد و ۵۴۴ میلیون ریال بسته شده بود، در ۶ ماهه ابتدای امسال این فروش به ۴۰ هزار و ۵۳۰ میلیارد و ۸۴۰ میلیون ریال رسید. یعنی ۱۵ درصد بیشتر از کل درآمد سال ۱۴۰۲ و البته ۱۴۱ درصد فراتر از نیمه نخست سال گذشته. خبر خوب اینکه بیمه تجارت‌نو در ۸ ماهه ابتدای امسال حتی موفق شده تا از هدف‌گذاری هیأت مدیره فراتر برود و به درآمد ۴۷ هزار و ۳۸۸ میلیارد و ۳۸۵ میلیون ریالی دست یافته است. نکته این‌جاست که حال آنکه در سال‌های گذشته این میزان تحقق در حدود ۶۰ درصد بوده در زمانی که هیأت مدیره فعلی سکان هدایت شرکت را در هفته سوم شهریور ۱۴۰۲ در دست گرفت، تنها ۵۲ درصد از رقم حق بیمه تولیدی شده محقق شده بود.

رشد ۱۴۱ درصدی میزان درآمد بیمه تجارت‌نو از محل حق بیمه‌های تولیدی در شرایطی رخ داده که میزان خسارت‌های پرداختی تنها ۰.۲ درصد رشد داشته و دلیل آن را در بهبود شاخص مدیریت ریسک، نرخ‌دهی فنی، خارج کردن بیمه‌گذاران پر ریسک و زیان‌رسان و البته تغییر محسوس در پرتفوی «بنو» می‌توان جستجو کرد.

کالبدشکافی پرتفوی بیمه تجارت‌نو بیانگر این واقعیت شفاف است که سهم ثالث و درمان به عنوان ۲ رشته بیمه‌ای پر ریسک و زیان‌ساز در فاصله نیمه نخست ۱۴۰۲ تا نیمه نخست ۱۴۰۳ به طور محسوس کاسته شده و سهم ثالث از ۲۰.۸ درصد به ۱۶.۹ درصد، سهم درمان از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد افت کرده است. اما روی خوش ماجرا این است که سهم بیمه عمر از پرتفوی بیمه تجارت‌نو از ۱۳.۲ درصد به ۵۱.۶ درصد پرواز داشته و رشد ۸۴۱ درصدی را نسبت به ۶ ماهه نخست پارسال تجربه کرده است.

این نسبت‌ها مهم است! بیمه تجارت‌نو در ایستگاه سود

بررسی نسبت‌های مهم مالی بیمه تجارت‌نو، مهر تأیید دیگری است از تغییر در معادله سودسازی «بنو»، چه اینکه در نیمه نخست امسال نسبت به پایان سال ۱۴۰۲ بازده دارایی‌ها از منفی ۱۶ درصد به مثبت ۳ درصد، حاشیه سود بیمه‌ای از منفی ۴ درصد به مثبت ۶ درصد، نسبت خسارت از ۶۶ درصد به ۳۲ درصد، ضریب خسارت از ۸۷ درصد به ۴۲ درصد، حاشیه سود خالص از منفی ۱۸.۹ درصد به مثبت ۴.۳ درصد رسیده است.

رسیدن بیمه تجارت‌نو به ایستگاه سود یک مأموریت دشوار و پیچیده به نظر می‌رسید، به ویژه اینکه زیان عملیاتی شرکت در پایان سال ۱۴۰۲ به واسطه تأکید هیات‌ مدیره بر ایفای تعهدات دوران قبلی مدیریت و جلب رضایت بیمه‌گزاران و پرداخت خسارت‌ها در نیمه دوم سال گذشته به رقم ۸,۱۵۹ میلیارد و ۲۴۱ میلیون ریال رسیده بود اما با شروع فصل بهار، نشانه‌های میوه شیرین اصلاحات بر درخت بیمه تجارت‌نو نمایان شد. با گذشته ۶ ماه از سال پیش رو، بیمه تجارت‌نو سود عملیاتی ۱,۲۳۹ میلیارد و ۳۲۵ میلیون ریالی و سود خالص ۱,۷۳۹ میلیارد و ۴۲۳ میلیون ریالی را ثبت کرده و پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال این سود به محدوده ۳,۰۰۰ میلیارد ریال نزدیک شود.

براساس صورت‌های مالی بیمه تجارت‌نو که به تأیید سازمان حسابرسی رسیده، درآمد عملیاتی شرکت در فاصله شهریور پارسال تا شهریور امسال ۱۱۱ درصد، هزینه‌های بیمه‌ای ۱۱ درصد، هزینه‌های اداری و عمومی ۲۵ درصد، سود عملیاتی ۱۱۶ درصد و سود خالص ۱۲۵ درصد رشد کرده است. نتیجه انضباط مالی و کنترل ریسک و بهینه‌سازی پرتفوی این است که سهامداران «بنو» که در شهریور ۱۴۰۲ شاهد زیان ۱,۱۰۹ ریالی به ازای هر سهم بودند و نگران، اکنون نظاره‌گر و راضی هستند چرا که سود هر سهم به ۲۹۰ ریال رسیده است.

چشم‌انداز مثبت بیمه تجارت‌نو با ثبات در مدیریت

بیمه تجارت‌نو از شهریور ۱۴۰۲ تا شهریور ۱۴۰۳ مسیر سخت و دشواری را برای دور شدن از حاشیه‌ها و به ثمر نشاندن تغییرات طی کرده و اکنون با ثبات در مدیریت و همدلی و تلاش اعضای خانواده و البته اعتماد سهامداران به برنامه بلندمدت هیات‌مدیره به نظر می‌رسد رسیدن به اهداف بالاتر، دور از دسترس نخواهد بود. نخستین گام به ثمر رساندن افزایش سرمایه آنهم از محل آورده نقدی و مطالبات حال‌شده از ۶,۰۰۰ میلیارد ریال به ۲۴,۰۰۰ میلیارد است بوده که انجام شده و مراحل پایانی خود را طی می‌کند و اثر خود را بر نسبت توانگری مالی و کسب رتبه یک توانگری شرکت نمایان می‌سازد.

بیمه تجارت‌نو تصمیم دارد که سهم از بازار خود را با رعایت اصول حرفه‌ای و رقابت سالم تا سال ۱۴۰۷ به ۴ درصد برساند و در جایگاه ۷ شرکت برتر بیمه‌ای قرار گیرد. رشد خیره‌کننده فروش به ویژه در ۶ ماهه نخست امسال باعث شده تا سهم بیمه تجارت‌نو از کل بازار بیمه از ۱.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ به ۱.۹ درصد در پایان شهریور ۱۴۰۳ برسد که یک رکورد به حساب می‌آید چرا که ایستادن در رتبه ۱۴ را روایت می‌کند. البته که دست یافتن به جایگاه هفتم سخت است و پیچیده؛ اما شدنی است و قابل تحقق.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.