×

منوی سایت

اخبار ویژه

موضوع انرژی امروز بحث روز سرمایه‌گذاری‌هاست

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر اردشیر سعدمحمدی مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن‌‌وفلزات (ومعادن) ضمن بیان مطلب فوق در پاسخ به این سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه چه برنامه‌‌هایی برای حل چالش محدودیت‌ها و ناترازی‌های انرژی و تامین آب، برق و گاز موردنیاز شرکت‌های زیرمجموعه خود دارید، گفت: موضوع تامین انرژی از یک‌سو موضوعی درون سازمانی و از سوی دیگر برون سازمانی و کشوری محسوب می‌شود. در همین راستا ما در مجموعه خود در استان سمنان نیروگاه برق 360مگاواتی را فعال کردیم که در سالجاری به عنوان یکی از طرح‌های پیشران اقتصادی؛ نهایی و افتتاح شد و هم‌اکنون برق این نیروگاه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
دکتر سعدمحمدی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به این موضوع که توربین این نیروگاه کلاس E بود؛ با سرمایه‌گذاری‌های جدید 350میلیون یورویی، نیروگاه بخار کلاس E را از راندمان 35درصد به 53درصد می‌رساند که این طرح در حال اجرایی شدن است. در مجموعه شهید باکری سمنان حدود 1100مگاوات برق تولید می‌شود که مجموعه را در خصوص تامین برق در نقاطی که لازم باشد؛ تحت‌‌پوشش قرار می‌دهد.
مدیرعامل شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن‌وفلزات با اشاره به این موضوع که نوع انرژی‌های مورد استفاده در جهان در حال تغییر است، تصریح کرد: در حال حاضر حدود 39درصد انرژی موردنیاز دنیا از نفت، 13درصد از زغالسنگ و 21درصد از برق تامین می‌شود. در همین راستا در استفاده از سایر انرژی‌های فسیلی مانند گاز تا سال 2050 یعنی کمتر از 30سال آینده، تغییرات اساسی در مصرف انرژی در دنیا برنامه‌ریزی شده است؛ به این ترتیب که استفاده از نفت به 4درصد کاهش می‌یابد، اما انرژی برق از 21درصد فعلی به 51درصد ارتقاء پیدا می‌کند.
دکتر سعدمحمدی ادامه داد: ما باید همسو با سیاست‌های بین‌المللی در راستای استفاده از انرژی‌های پاک و سرمایه‌گذاری در این بخش گام برداریم و جدی‌تر از گذشته و با یک برنامه مدون و حساب‌شده سرمایه‌گذاری‌ها را شکل دهیم و در این خصوص هدف‌گذاری کنیم. آنچه مسلم است اینکه دنیا تا سال 2030 بیش از 30درصد تولیدات برق خود را از انرژی پاک تامین می‌کند که ما با این هدف‌گذاری جهانی فاصله زیادی داریم که لازم است با برنامه‌ریزی‌های بیشتر این فاصله را پر کنیم.
مدیرعامل ومعادن همچنین خاطرنشان کرد: نکته حائزاهمیت دیگری که کشور باید در این خصوص دقت لازم را داشته باشد، اینکه اگر در سیاستگذاری و سرمایه‌گذاری‌های خود از سال 2027 میلادی به بعد؛ گواهینامه‌ای برای کاهش CO2 ارائه ندهد؛ عوارضی بابت صادرات به این مجموعه‌ها تعلق می‌گیرد که باعث ایجاد مشکل در بحث نقدینگی و تامین سود آنها خواهد شد؛ بنابراین با توجه به این موضوع که ایران قرارداد کنواسیون 2015 فرانسه را امضاء کرده و بابت کاهش گاز CO2 متعهد شده است؛ بنابراین لازم است برای این مهم برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده و قطعا استفاده از تولیدات انرژی هیدروژنی را در دستور کار خود قرار دهد.
دکتر سعدمحمدی در پایان یادآور شد: ما در کشور در زمینه تامین انرژی نیازمند یک برنامه‌ریزی حرفه‌ای، علمی، مدون، اقتصادی و زمان‌بندی‌شده هستیم تا مورد قبول و تائید همه مراکزی که به ‌صورت علمی و حرفه‌ای در این زمینه فعالیت می‌کنند؛ قرار بگیرد و در نهایت بتوانیم این برنامه را عملیاتی و اجرا کنیم تا مشکلات مربوط به ناترازی‌های موجود را به نوعی کاهش داده و سرمایه‌گذاری‌های جدی‌تری را در این بخش شاهد باشیم.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.