×

منوی سایت

اخبار ویژه

لزوم تغییر نگرش نهادهای مالی در بازار سرمایه

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت تامین سرمایه دماوند؛ وی با ذکر مثالی در این خصوص گفت: به طور مثال در ایالات متحده آمریکا نئوبروکر‌ها که در سال ۲۰۱۸ به وجود آمدند؛ حجم کمی داشتند و حجم دارایی‌های نئوبروکر‌ها کمتر از ۳میلیارد یورو بوده است.

به گفته وی این میزان در اقتصاد آمریکا که اقتصادی بازارمحور است؛ به بیش از ۲۷۰میلیارد یورو رسیده؛ این در حالی است که در اتحادیه اروپا علیرغم مشکلات اقتصادی اخیر که داشتند؛ حجم نئوبروکر‌ها از یک میلیارد یورو در سال ۲۰۱۸ به بیش از ۱۵۰ میلیارد یورو رسیده است.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه دماوند با بیان اینکه صندوق طلا در سال 1395 تاسیس شد و در حال حاضر ۱.۱میلیارد دلار از دارایی‌های بازار سرمایه به صندوق طلا تبدیل شده است؛ این صندوق‌ها را از نظر امنیت و اعتماد ابزاری قابل رقابت عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه دماوند در ادامه تاکید کرد: در اقتصادهای دولتی همچون اقتصاد چین در ۵ سال دارایی نئوبروکر‌ها به عدد ۷۵میلیارد یورو رسیده است. در سال ۲۰۱۸ در اقتصاد چین، کمتر از یک درصد مردم از نئوبروکر‌ها استفاده می‌کردند، اما در سال ۲۰۲۳ این عدد به ۱۰درصد رسیده است.

وی با اشاره به اینکه آمار درصد استفاده مردم از نئوبروکر‌ها در اقتصاد‌های مختلف؛ متفاوت است، در ادامه به کارکرد‌های نئوبروکر‌ها در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اولین و مهمترین کارکرد آنها بهینه کردن تجهیز و تخصیص منابع در بازار سرمایه است.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه دماوند ادامه داد: در حال حاضر در بازار سرمایه بزرگ‌ترین صندوقی که وجود دارد؛ در شعب بانک پذیره‌نویسی نمی‌شود و شعبه زیادی ندارد. همچنین بالاترین نرخ را می‌دهد. هنر این نیست که بگویید ۳۳ درصد سود می‌دهید تا پول را جذب کنید.

دکتر فدایی خاطرنشان کرد: بزرگترین صندوق‌های بازار سرمایه که مربوط به کارگزاری مفید است، شعب خاصی ندارد و نرخ سود بالایی نمی‌دهد، اما ابزار وقتی منطبق بر نیاز‌های روز و نیاز‌های تکنولوژی پایه باشد؛ کارکرد خود را دارد. به عبارت دیگر آن ابزار توانسته با هزینه کم منابع را جذب کند.

وی در ادامه مطرح کرد: در هفته‌های گذشته در بازار سرمایه صورت مالی کارگزاران منتشر شد و شاهد بودیم که سود بزرگترین کارگزاری‌ها کاهشی شد. دلیل این امر این بود که کارگزاران با سود سرمایه‌گذاری خود را سودآور نشان داده بودند، اما از نظر عملیاتی منفی بودند.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه دماوند افزود: کارکرد دوم نئوبروکر‌ها کاهش هزینه سربار است. متاسفانه در سیستم نهاد‌های مالی، ساختار‌های عریض و طویل با هزینه بالا داریم. در حال حاضر هزینه نیروی انسانی در نهاد و سیستم دولتی سالانه ۸۰۰ میلیون تومان و در بخش خصوصی بیش از یک میلیارد تومان است. در صورتی که اگر بازار سرمایه از قانونگذار و ارکان نظارتی تا نهاد‌های مالی دید خود را بهتر کنند، از نهاد‌های مالی دارایی‌محور و نهاد‌های مالی نیروی انسانی‌محور خارج شوند؛ همان خدمات را با ۱۰ نفر نیز می‌توانند انجام دهند.

دکتر فدایی نکته دیگر که نئوبروکر‌ها ایجاد خواهند کردرا افزایش رقابت‌پذیری نهاد‌های مالی عنوان کرد و افزود: نسل بعدی نهاد‌های مالی بازار سرمایه با سرمایه بالا نخواهند بود؛ بلکه نهاد‌هایی خواهند بود که مبتنی بر نیاز کاربران و سرمایه‌گذاران بتوانند سرویس‌هایی مبتنی بر نیاز واقعی ارائه دهند. این ارائه سرویس مبتنی بر نیاز واقعی الزاما سرویس عجیب و غریب نیست.

مدیرعامل تامین سرمایه خاطرنشان کرد: بازار سرمایه علیرغم جوان بودن بدنه کارشناسی از بازار پول عقب مانده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که نهاد‌های مالی بازار سرمایه بتوانند تغییراتی را در نوع نگاه خود داشته باشند و با یک دید متفاوت به نیاز‌های واقعی مشتریان نگاه کنند تا محصولات جدیدی در قالب نئوبروکر‌ها ارائه دهند.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.