شرکت فولاد سنگان در حوزه دانشبنیانها با همکاری پارک علموفناوری خراسان؛ طی یکسال اخیر «پردیس فناوری صنایعمعدنی فولاد سنگان» را با هدف حمایت از شرکتهای دانشبنیان در منطقه سنگان راهاندازی کرده است.
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری «اقتصاد ملت» ؛ علیاکبر اکبری معاون توسعهوتکنولوژی فولاد سنگان ضمن بیان مطلب فوق گفت: حوزه فعالیت معاونت توسعه فولاد سنگان در زمینه حفظ و توسعه تولید، توسعه زیرساختهای شرکت و به وجود آوردن شرایطی است که همکاران بخش تولید بتوانند به راحتی به تداوم تولید بپردازند.
وی با تاکید بر اینکه وظایف این معاونت علاوه بر اجرای طرحهای توسعه، اقدامات علمی و پژوهشی و ایجاد زیرساختهای تأمین آب، برق و گاز است، گفت: شرکت فولاد سنگان همچنین در حوزه دانشبنیانها با همکاری پارک علموفناوری خراسان؛ طی یکسال اخیر «پردیس فناوری صنایعمعدنی فولاد سنگان» را با هدف حمایت از شرکتهای دانشبنیان در منطقه سنگان راهاندازی کرده است.
اکبری در خصوص هدف از راهاندازی این مرکز گفت: پردیس فناوری صنایعمعدنی فولاد سنگان با هدف تداوم تولید، حفظ زیرساختهای موجود و تامین انرژیهای موردنیاز و کاهش هزینهها تاسیس شده است و شرکتهای فعال در حوزه دانشبنیان میتوانند در این مرکز ایدههای جدید در زمینه تکنولوژیهای روز را به ما ارائه دهند.
معاون توسعهوتکنولوژی فولاد سنگان در ادامه به انعقاد تفاهمنامه با یکی از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و افزود: در همین خصوص اخیرا تفاهمنامهای با یکی از مجموعههای دانشبنیان و پارک علموفناوری با هدف استفاده از کانیهای کمعیار آهن که در منطقه خراسان و مناطق جنوبی کشور به وفور یافت میشود و در حال حاضر حکم باطله را برای مجموعه فولاد سنگان دارد؛ منعقد شد.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم با استفاده از این تکنولوژی جدید که با حمایت پردیس علموفناوری فولاد سنگان و شرکتهای دانشبنیان انجام میشود؛ بتوانیم کانیهای آبدار و کمعیار آهن را با روشهای جدید که روش حرارتی است؛ تبدیل به کانیهای پرعیار کنیم که در آن صورت هم خدمت بزرگی به صنعت معدن منطقه خواهد شد و هم منابع موجود کشور حفظ میشود.
اکبری با بیان اینکه در زمینههای دیگر حوزه دانشبنیانها نیز همکاریهای خوبی با مجموعههای دانشبنیان و شرکتهای داخلی جهت بومیسازی قطعات موردنیاز خود داریم، تاکید کرد: در راستای این اقدامات تاکنون نزدیک به 10 میلیون یورو ارزآوری برای مجموعه داشته است؛ بدین صورت که به جای خرید از شرکتهای خارجی؛ سعی کردیم با حمایت از شرکتهای داخلی و ساختداخل، قطعات موردنیاز را با کیفیت بهتری بسازیم.
وی با اشاره به اینکه «نیازی نیست تا همه قطعات بومیسازی شود و چرخ را دوباره از اول اختراع کرد»، گفت: بیشتر در زمینههایی که تکنولوژیکتر بوده و محدودیت داشتهایم و یا در خصوص قطعات مصرفی اقدام به بومیسازی کردیم و سعی بر این است که توجه به بومیسازی را تا جایی که ممکن است؛ به درجه اعلا خود برسانیم.
معاون توسعهوتکنولوژی فولاد سنگان در خصوص میزان سرمایهگذاریهای انجام شده در حوزه دانشبنیانها تاکید کرد: در حال حاضر در پردیس فناوری 28 شرکت دانشبنیان نخبه شناسایی شده است که یک محصول کاملا یونیک را ارائه میدهند. همچنین در حدود 400 تا 450 شرکت دانشبنیان دیگر نیز وجود دارند که تکنولوژی ساخت بهتری دارند؛ نه اینکه الزاما ایدههای خاصی داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه مجتمع فولاد سنگان با شرکتهای دانشبنیان همکاری و تبادلنظر بسیار خوبی دارد، گفت: در پردیس فناوری در حدود 1000 میلیارد ریال سرمایهگذاری صورت گرفته است. زمین پردیس، مجموعه تجهیزات و خدمات امکاناتی که داریم را در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار میدهیم تا آنها در کنار فولاد سنگان بتوانند نیازهای این شرکت را تجهیز کنند و کار ساخت تجهیزات و قطعات را در همان مکان انجام دهند.
اکبری با بیان اینکه سعی داریم که ساخت قطعات و ملزومات در کنار تولید انجام شود تا همکاران در حوزه دانشبنیان و تولید همزمان بتوانند نیازهای یکدیگر را تامین کنند، گفت: در حال حاضر زمین پردیس را اختصاص دادیم و از سوی دیگر مجوزهای لازم را هم از پارک علموفناوری معاونت فناوری ریاستجمهوری دریافت کردیم و تقریبا همه چیز برای ادامه کار مهیا است.
به گزارش «اقتصاد ملت» معاون توسعهوتکنولوژی فولاد سنگان در ادامه به ظرفیت تولید شرکت اشاره کرد و گفت: در بخش تولید نیز پروژههایی داریم که هدف از آن افزایش ظرفیت تولید در حوزه کنسانترهسازی و گندله است. در حال حاضر 5 میلیون تن کنسانتره و 5 میلیون تن گندله تولید میکنیم که امیدواریم با برنامهریزیهای انجام شده ظرف مدت 2 سال آینده ظرفیت هر کدام از این دو کارخانه را به 7.5 میلیون تن برسانیم.
اکبری در ادامه به چالشهای موجود در این مسیر اشاره کرد و گفت: در خصوص همین پردیس فناوری که ایجاد کردیم و شرکتهای همکاری که در این مکان حضور پیدا میکنند تا کاری انجام شود؛ قطعا در بخشی از انجام کار به ظرفیتهای دانشگاهی و مراکز علمی مرتبط نیاز داریم که جامعه دانشگاهی مطالب و مقالات علمی مرتبط و جدید را به این مراکز بیاورند تا ما در زمینه تولید و تکنولوژی بتوانیم از این مطالب و مقالات علمی جدید استفاده کنیم.
وی در ادامه افزود: در واقع همکاران ما در شرکتهای دانشبنیان قصد دارند این تکنولوژیها را بومیسازی و ساختداخل کنند یا اینکه تکنولوژیهای جدیدی را به وجود آوردند؛ در همین راستا بخش دیگری که ضلع سوم این قضیه به شمار میرود که به نظر میرسد همکاری این بخش با مجموعه صنعت و ساخت خیلی کمتر بوده است؛ علیرغم تمام شعارهایی که طی این چند سال اخیر مطرح شده؛ ضلع دانشگاه است. در واقع بخش صنعت و دانشگاه تاکنون نتوانستهاند آنطور که باید و شاید در کنار هم قرار گیرند. حالا ایراد یا از بخش تولید و صنعت است یا در بخش دانشگاه که نتوانستند ارتباطی که لازم است را با یکدیگر برقرار کنند.
معاون توسعهوتکنولوژی فولاد سنگان با بیان راهکاری برای حل این چالش گفت: ما به عنوان تولیدکننده و شرکت سازنده طبیعتا نمیتوانیم در محیط دانشگاه حضور داشته باشیم، اما میتوان به گونهای برنامهریزی کرد تا دانشگاهها در کنار بخش تولید و صنعت مستقر شوند. به عنوان مثال دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاه به جای اینکه در داخل دانشگاهها باشد؛ بهتر است در داخل کارخانهها مستقر شود. در آن صورت ارتباط بسیار بهتری برقرار میشود تا اینکه با نامهنگاری از دور برای یکدیگر مطالبی را رد و بدل کنند.
اکبری در خصوص حفظ محیط زیست و اقدامات انجام شده در این بخش گفت: بالغ بر 40 میلیون یورو سرمایهگذاری در بحث حفظ محیط زیست انجام شده است. 20 میلیون یورو در مورد چرخه آب سرمایهگذاری شده که با نصب یکسری تجهیزات برای آبگیری باطلهها؛ مصرف آب کارخانه را به کمتر از 50 درصد کاهش دادیم که این کار کاملا تکنولوژیک است.
وی با بیان اینکه این پروژه یک سالونیم است که در حال فعالیت و اجرا میباشد، گفت: در کارخانههای کنسانترهسازی به ازاء هر تن تولید کنسانتره 9 دهم متر مکعب آب مصرف میشود؛ این در حالی است که در فولاد سنگان این عدد به زیر 4 دهم متر مکعب در ساعت رسیده است. از سوی دیگر باطله بعد از آبگیری؛ به صورت خشک انباشت میشود که این اقدام برای اولینبار است که در ایران و خاورمیانه انجام میشود.
معاون توسعهوتکنولوژی فولاد سنگان در پایان با اشاره به سرمایهگذاری 20 میلیون یورویی فولاد سنگان در حوزه باطلهها گفت: تکنولوژی انباشت باطلهای که هماکنون وارد میشود؛ در داخل ایران و در خاورمیانه وجود ندارد. این تکنولوژی هم باعث حفاظت از محیط زیست و هم انباشت باطلهها میشود و همانگونه که هماتیت امروز بسیار با ارزش شده است؛ این باطلهها هم به علت اینکه عیاری از آهن در داخل آنها وجود دارد؛ قطعا در آینده مجددا قابلیت ریکاوری و بازتولید خواهند داشت.
https://eghtesademelat.ir/?p=226927