فولاد خراسان با تدوین چشم انداز افزایش تولید به دنبال افزایش تنوع سبد محصولات خود است که براساس آن سهم خود را دربازار داخلی و صادراتی افزایش دهد، اما بی شک دستیابی به این برنامه باید و نبایدهای بسیاری دارد.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت مجتمع فولاد خراسان؛ توسعه زنجیره های تولید و سبد محصولات تولیدی از مهمترین برنامه هایی است که می تواند میزان درآمد یک بنگاه اقتصادی را افزایش دهد. این موضوع در سال های اخیر در واحدهای تولید فولاد به خوبی قابل رویت است که سیاست توسعه سبد محصولات در دستور کار قرار دارد.
فولاد خراسان پس از تغییردر مدیریت خود با تغییرات بسیاری در برنامه های تولیدی خود همراه شد. یکی از مهمترین اتفاقات رخ داده در این مجموعه در دستور کار قرار گرفتن پروژه واحد کنسانتره سازی پس از ۱۲ سال بود که به دلایل مختلفی متوقف مانده بود.
آن طور که پیداست دستیابی به توازن در زنجیره ارزش فولاد در مجموعه فولاد خراسان بسیار حائز اهمیت است و رسیدن به این نقطه می تواند شروع استراتژی های جدید این مجموعه برای توسعه سبد محصولات خود باشد.
فولاد خراسان در تلاش است تا با تولید اسلب و محصولات نوردی را به سبد محصولات خود اضافه کند. این موضوع علاوه بر آن که بازارهای این مجموعه را توسعه می دهد ، می تواند در افزایش درآمدها نیز موثر باشد.
اما همانطور که اشاره شد توسعه سبد محصولات نیازمند تامین پایدار مواد اولیه در بالا دست است. در همین زمینه افزایش ظرفیت تولید در واحد گندله سازی در دستور کار قرار گرفت تا ظرفیت از ۲٫۵ به ۳٫۴ میلیون تن دست پیدا کند. در ادامه این زنجیره تولید در آهن اسفنجی هم با هدف ۳ میلیون تن در برنامه این شرکت است.
اما طرح تولید ورق نورد گرم به ظرفیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار تنی نیز می تواند یک جهش در سبد تولیدی این مجموعه ایجاد کند. درواقع با تحقق افزایش تولید در حوزه مواد اولیه می تواند مهر تایید را بر توسعه زنجیره ارزش این مجموعه زد اما فراموش نکنیم تحقق این برنامه تنها مستلزم افزایش تولید مواد اولیه از جمله افزایش تولید کنسانتره و گندله و… نیست.
درواقع این افزایش تولید نیازمند تامین زیرساخت ها ی انرژی و حمل و نقلی است. هر دو موضوع از چالش های جدی در منطقه شرق کشور است که عدم توجه به آن می تواند تمامی این سرمایه گذاری ها را تحت تاثیر قرار دهد.
به عنوان مثال امروز باید بحث تامین گاز مورد نیاز برای تولید محصولات جدید در برنامه های و استراتژی های این شرکت قرار بگیرد. کمبود گاز و افت فشار در خط لوله ترکمنستان توانسته فعالیت کارخانه های این منطقه را تحت تاثیر قرار دهد. همچنین در بحث ورودی ماده اولیه یا حتی ارسال محصول تولیدی به بازارهای داخلی و صادراتی چالش لجستیک و عدم ظرفیت جاده ها برای حمل جاده ای و عدم توسعه حمل ریلی را تحت تاثیر قرار می دهد.
درواقع تنها نمی توان برنامه های تولیدی را در افزایش ظرفیت ها دید بلکه باید تمامی جوانب حتی بازاریابی لازم برای آن را هم پیش بینی کرد. البته نگاه جدیدی که در فولاد خراسان حاکم است به نوعی با الهام از سیاست های فولاد مبارکه به دنبال توسعه های همه جانبه است که در نهایت به توسعه درآمدها و افزایش بهره وری منتهی می شود. البته در چشم انداز شرکت که تولید ۳ میلیون تن فولاد خام است؛ و برای رفع مشکل تامین آب، انرژی، مواد اولیه و نیز انطباق با شریط زیست محیطی نظیر کاهش کربن در تولید برنامه ریزی های خوبی صورت گرفته است که به نتایج خوبی ختم خواهد شد.
https://eghtesademelat.ir/?p=225421