معصومه صالحی
نیروگاه برق ری با 46 سال سابقه و با 21 واحد توربین گازی با ظرفیت 800 مگاوات؛ 20 درصد برق مصرفی کشور را به میزان 2 ساعت در شبانهروز تامین میکند که تولید برق آن متناسب با فصول سرد و گرم سال متغیر است.
به گزارش خبرنگار ما ؛ حمید بادرستانی مدیرعامل نیروگاه برق ری صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن بیان مطلب فوق و با اشارهای به تاریخچه این واحد نیروگاهی گفت: نیروگاه برق ری از سال ۱۳۵۶ با نصب ۴۴ واحد توربین گازی به ظرفیت اسمی ۱۳۷۱ مگاوات در ۲ تیپ جنرالالکتریک و وستینگهاوس با تولید ۲۰ درصد برق مصرفی کشور کار خود را آغاز کرد و امروز پس از گذشت 46 سال از عمر این نیروگاه با ۲۱ واحد توربین گازی با ظرفیت ۸۰۰ مگاوات برق موردنیاز کشور را تولید میکند.
مدیرعامل نیروگاه ری همچنین از تولید یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون کیلووات ساعت انرژی در این نیروگاه خبر داد و گفت: با برنامههای پیشگیرانهای که اجرا شده است؛ طی هفت ماهه نخست سالجاری یک میلیارد و ۸۰۰ هزار کیلووات ساعت انرژی در این نیروگاه تولید شده است.
مدیرعامل نیروگاه برق ری با بیان اینکه معمولا عمر استاندار نیروگاهها ۳۰ سال است؛ نیروگاه ری با ۴۶ سال سابقه را از لحاظ تعداد واحدها، دومین نیروگاه دولتی کشور عنوان کرد و گفت: هماکنون این نیروگاه 3۵۰ نفر نیرویانسانی دارد و با تولید ۸۰۰ مگاوات برق؛ ۲ ساعت در شبانهروز برق موردنیاز کشور را تامین میکند. وی در ادامه به طرحهای توسعه، نوسازی و بازسازی این واحد نیروگاهی اشاره کرد و گفت: در همین راستا ۲ واحد جدید گازی با ظرفیت ۱۰۰ مگاوات به زودی در این نیروگاه نصب و به بهرهبرداری خواهد رسید.
بادرستانی همچنین به ارتقاء رتبه نیروگاه از 16 به 6 خبر داد و گفت: بر اساس شاخصهای وزارت نیرو و با تلاش و برنامهریزی همکاران فعال و متخصصان نیروگاه برق ری؛ رتبه این نیروگاه با ارتقاء ۱۰ پلهای از رتبه ۱۶ به ۶ رسیده است. مدیرعامل نیروگاه برق ری در ادامه به مسائل محیط زیستی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه این نیروگاه از نظر مسائل زیستمحیطی تمامی استانداردهای لازم را رعایت کرده است.
به طور مثال استاندارد فضای سبز در نیروگاههای تولید برق در دنیا 20 درصد است، اما بیش از 40 درصد مساحت نیروگاه برق ری به فضای سبز اختصاص داده شده است و کاشت 10 هزار اصله درخت مثمر و غیرمثمر که به صورت قطرهای آبیاری میشود؛ در همین راستاست.
بادرستانی با تاکید بر اینکه در این واحد نیروگاهی به هیچ عنوان از مازت استفاده نمیشود، خاطرنشان کرد: در این نیروگاه اصلا امکان ذخیره و مخزن و خط لولهای بابت سوخت مازوت وجود ندارد و با توجه به شروع فصل سرد سال و وارونگی هوا و در راستای کاهش آلایندگی و مسائل زیستمحیطی همچنین به لحاظ فنی امکان استفاده از مازت در این واحد وجود ندارد.
مدیرعامل نیروگاه ری سوخت مصرفی این واحد نیروگاهی را گاز عنوان کرد و گفت: تنها در شرایط اضطرار و به مواقع کمبود با دستور و برنامهریزی مسئولان بالادستی گازوئیل نیز به عنوان سوخت جایگزین مورد استفاده قرار میگیرد.
مهدی تاجیک معاون مهندسی و برنامهریزی نیروگاه برق ری نیز در این نشست با تاکید بر اینکه ۹۰ درصد تعمیرات و نگهداری واحدهای گازی و تولید قطعات موردنیاز این واحد توسط متخصصان و کارشناسان داخلی نیروگاه انجام میشود، گفت: این نیروگاه با پنج تنوع فناوری از کشورهای بلژیک، آلمان و ژاپن ضمن تولید برق به پایداری شبکه سراسری کمک میکند.
معاون مهندسی و برنامه ریزی این واحد نیروگاهی با تاکید بر اینکه این واحد به دانشگاهی در این حوزه تبدیل شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۴۵ هزار قطعه و ۱۲۵ نوع تجهیزات موردنیاز نیروگاه برق ری با استفاده از متخصصان و شرکتهای دانشبنیان داخلی تهیه و تولید میشود.
وی با بیان اینکه کارتهای الکترونیکی دستگاههای نیروگاه را با کمک متخصصان داخلی تولید کردیم، گفت: با این کار ارزشمند خیلی از مشکلات شبکه برق را برطرف کردیم. وی در پایان گفت: حدود یکهزار تعمیرات دورهای را به دست مهندسان داخلی انجام دادیم که ساخت دیسکهای توربین واحدهای گازی نیروگاه از صفر تا ۱۰۰ توسط شرکتهای داخلی با نظارت مهندسان نیروگاه از جمله آنهاست.
https://eghtesademelat.ir/?p=218054