گروه : اسلایدر / صنعت-معدن-تجارت
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران معتقد است: افزایش مصرف فولادهای آلیاژی بر رشد اقتصاد و توسعهیافتگی یک کشور تأثیر بسزایی دارد. به اعتقاد وی فولادهای آلیاژی برای کشور حساس هستند؛ این در حالی است که تکنولوژی ۳۰ سال پیش در شرکت فولاد آلیاژی ایران هنوز برای فولادهای ایران «هایتک» است.
به گزارش اقتصاد ملت؛ محمد کمالزاده مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران با تاکید بر اینکه افراد متخصصی در بخش فناوری اطلاعات این شرکت مشغول به فعالیت هستند؛ میگوید: هماکنون انقلاب چهارم صنعتی (دیجیتال) در فولاد آلیاژی در حال پیادهسازی و اجراست.
وی با اشاره به آمار تولید فولادهای آلیاژی گفت: ۱۲ درصد از تولید فولاد در دنیا به فولادهای کربنی و آلیاژی اختصاص دارد و سرانه مصرف فولادهای آلیاژی در کشور 11 کیلوگرم به ازای هر نفر است که ۲۷۰ درصد تا رسیدن به ضریب و نرم جهانی فاصله داریم و پایینبودن درصد مصرفی این نوع فولاد در کشور هم خود جای بحث دارد. مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در ادامه با بیان این مطلب که میزان تولید فولاد خام در دنیا یکهزار و ۹۰۰ میلیون تن در سال است؛ عنوان کرد: این در حالیست که این رقم در کشور ما ۳۰ میلیون تن است.
افزایش صادرات به بیش از 3 برابر مدت زمان مشابه
کمالزاده در ادامه با تاکید بر اینکه انقلاب چهارم صنعتی (دیجیتال) را در شرکت فولاد آلیاژی ایران رقم میزنیم، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۲ صادرات شرکت فولاد آلیاژی ایران به بیش از 3 برابر مدت زمان مشابه خواهد رسید. وی درباره مدیران و پرسنل این شرکت افزود: مدیران ما در شرکت فولاد آلیاژی ایران دانش و مهارت و تخصصی دارند که در سایر شرکتهای فولادی کشور کمتر شاهد آن هستیم.
وی با اشاره به اینکه نگاه شرکت توسعهای است، تصریح کرد: استراتژی ما به سمت تولید با ارزش افزوده بالاتر و صادرات در حال پیشرفت است و اعتقاد داریم در کنار تکنولوژی؛ تحولات مدیریتی و تحول سازمانی میتواند باعث ارتقاء سازمان شود تا سازمانی بهرهور داشته باشیم.
مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران در خصوص رکورد فروش عنوان کرد: تاکنون ۱۶ درصد افزایش تناژ فروش داشتیم و مجموعه راهبری سازمان با پشتکار و تلاش مضاعف همه مشکلات را پشت سر گذاشته است.
وی با بیان اینکه ۳۰ هزار تن صادرات در سال ۱۴۰۱ به ۶۰ هزار تن تاکنون رسیده است، اظهارداشت: این آمار تا پایان سال ۱۴۰۲ به بالای ۱۰۰ هزار تن صادرات خواهد رسید.
وی تسهیلگری و حمایت مدیران و سهامداران را عامل سرعت اتمام پروژه یزد 1 عنوان کرد و گفت: بخشهای مختلف پروژه یزد 1 به سرعت وارد مرحله ذوب و تولید شدند. بر همین اساس قصد داشتیم که در هفته دفاعمقدس به پاس خون شهدا افتتاح پروژه یزد 1 انجام شود که بنا به دلایل جزئی افتتاح چند روز به تأخیر افتاده است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران همچنین عنوان کرد: تنها راه پیشرفت؛ طرحهای توسعهای است که در این زمینه نیاز به تأمین سرمایه داریم و در همین راستا چاپ ۴۰۰۰ میلیارد تومان اوراق را کلید زدیم.
وی گفت: تیم مدیریتی و پرسنل فولاد آلیاژی روز و شب خود را وقف تأمین رکوردهای شرکت کردند که رکوردهای روزانه نشاندهنده هماهنگی در این سازمان است.
کمالزاده افزود: بر اساس تبصره ۱۳ اقدام جهت اخذ مجوز cvc شرکت فولاد آلیاژی ایران را شروع کرده ایم و اعلام نموده با توجه به اینکه سالیانه مالیات زیادی را پرداخت میکنیم؛ باید در زیرساختهای شرکتهای دانشبنیان شرکت فولاد آلیاژی ایران هزینه شود.
وی در خصوص مشکلات ناترازی انرژی توضیح داد: ۱۰۰ هکتار زمین جهت احداث نیروگاه 330 مگاواتی سیکل ترکیبی اخذ شده است و منتظر مابقی مجوزها برای احداث نیروگاه هستیم.
نقش تعیینکننده صنعت فولاد در رشد اقتصادی
این فعال حوزه صنعت فولاد با بیان این مطلب که ایران در تولید فولاد در جایگاه دهم قرار دارد، بر این موضوع تأکید کرد که کشور ایران یکونیم درصد از تولید فولاد جهان را در اختیار دارد. کمالزاده به جایگاه صنعت فولاد در توسعهیافتگی و رشد اقتصادی یک کشور اشاره کرد و گفت: صنعت فولاد در دنیا برای ۶ میلیون نفر به طور مستقیم و ۹۰ میلیون نفر به طور غیرمستقیم ایجاد اشتغال کرده که جمعاً ۹۶ میلیون نفر به طور مستقیم و غیرمستقیم با این صنعت در ارتباط هستند و همچنین فولاد 3.8 درصد درآمد جهان را نیز به خود اختصاص داده است.
کیفیت در تولید فولاد آلیاژی حرف اول را میزند
کمالزاده همچنین با اشاره به اهمیت فولاد آلیاژی در صنایع مختلف گفت: مبحث مهم در فولادهای آلیاژی، تکرار کیفیت است؛ چراکه این نوع فولادها کاربردهای حساسی دارند و ریسکپذیر هم نیستند. به همین دلیل کیفیت در این صنعت حرف اول را میزند.
وی با تاکید بر اینکه برای رقابت در این صنعت هیچ راهی جز انقلاب صنعتی چهارم وجود ندارد، گفت: بنابراین باید به سمت کنترل و پایش آنلاین حرکت کرده تا بتوانیم کیفیت را تضمین کنیم؛ چراکه تکرار کیفیت در مصرف فولادهای آلیاژی یک اصل اساسی است و ریسکپذیر نمیباشد.
به گفته وی یکی دیگر از مسائل مهمی که باید به آن توجه کرد؛ مسائل مربوط به تأمین ارز در این صنعت است.
واردات ناچیز صنایع پاییندستی فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در ادامه بر این موضوع تأکید کرد که واردات فولاد آلیاژی به کشور به صفر رسیده است؛ چراکه این نوع محصول در کشور باکیفیت بالایی در حال تولید است.
وی با اشاره به اینکه واردات تنها در صنایع پاییندستی، ریل و اتصالات بوده، گفت: میزان وارداتی که در حوزه صنعت فولاد اتفاق افتاده است، رقم قابلتوجهی نیست. البته چند هزار تن لولههای بدون درز نیز به کشور وارد شده است.
سبد تولید فولاد آلیاژی کامل است
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران پکیج تولیدات فولاد آلیاژی را کامل دانست و گفت: در حال حاضر در این شرکت ۴۴۷ گرید محصولات فولادی طراحی و تولید میشود و همچنین در تکنولوژی تولید به نقطهای رسیدهایم که هیچگونه محدودیتی در طراحی گریدهای فولادی نداریم و به مرکز تکنولوژی هم تبدیل شدهایم.
ابلاغ بخشنامههای غیراصولی مانعی برای رشد صنعت فولاد
کمالزاده در بخشی دیگر از صحبتهای خود از موانع و چالشهای صنعت فولاد گفت و بر این موضوع تأکید داشت که قوانینومقررات غیراصولی در بحث صادرات و نرخ ارز و صدور بخشنامههای خلقالساعه مانع از رشد این صنعت شده است. مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در ادامه به این موضوع اشاره کرد که در حال حاضر در جهان 230 میلیون تن فولاد آلیاژی تولید میشود، اما سهم ما از تولید هنوز به یک میلیون تن نرسیده است.
هزینههای سربار قدرت مانور ما را در بازارهای جهانی کاهش داده است
این عضو انجمن فولاد بر این موضوع تأکید داشت که بازار فولاد آلیاژی ایران قدرت رقابت با بازارهای جهانی را ندارد؛ چراکه در حال حاضر قیمت کف فولادهای آلیاژی در بازارهای جهانی ۸۰ دلار از قیمت صادراتی ما ارزانتر است.
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران در ادامه به این موضوع اشاره کرد که قوانین سختگیرانه موجود و همچنین قطعیهای طولانی برقوگاز باعث کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصد از ظرفیت تولید شده است و از طرفی چون هزینههای ثابت تغییری نمیکند، این توقفات منجر به افزایش بهای تمام شده محصولات فولادی شده که این امر نیز خود یکی از دلایل مهم عدم رقابتپذیری قیمتهای ما در بازارهای جهانی شده است.
عدمتوازن در زنجیره تولید فولاد
مدیرعامل شرکت فولاد آلیاژی ایران عدمتوازن در زنجیره تولید از معدن تا فولاد را از دیگر مشکلات این صنعت دانست که باعث میشود شرایط برای صنعت فولاد به منظور رقابت در بازارهای جهانی سخت شود.
کمالزاده به عدم برنامهریزیهای مناسب در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: این ناهمگونیها و عدمبرنامهریزی حاشیه سود فولادهای ارزشافزوده و آلیاژی را از بین برده است. این فعال حوزه صنعت فولاد در پایان از انجمنها و تشکلهای فعال در این حوزه خواست تا با هماندیشی و اجماع به یک نتیجه مثبت و چارهاندیشی در این خصوص دست یابند.
https://eghtesademelat.ir/?p=216748