×

منوی سایت

اخبار ویژه

احداث نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه رکورد و تجربه‌ای موفق در ساخت نیروگاه است

#اختصاصی

نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه طی روزهای آینده به بهره‌برداری می‌رسد که احداث این پروژه در مدت کوتاه یک رکورد و تجربه‌ای موفق در ساخت نیروگاه در کشور محسوب می‌شود.
به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در آخرین روز پانزدهمین نمایشگاه متالکس به همراه جمعی از معاونان و مدیران این شرکت از این نمایشگاه بازدید کرد و سپس در جمع خبرنگاران پاسخگوی سوالات آنان بود.
دکتر طیب‌نیا در این نشست خبری در خصوص آخرین وضعیت نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه تجربه‌ای موفق در ساخت نیروگاه در کشور محسوب می‌شود، گفت: به لطف الهی نیروگاه سیکل ترکیبی امروز در شرایط خیلی خوبی قرار دارد. اگرچه در راه‌اندازی این نیروگاه با چند هفته‌ای تاخیر مواجه هستیم، اما تمام کسانی که با پروژه‌های بزرگ کار کرده‌اند؛ خوب می‌دانند که راه‌اندازی و اجرای چنین پروژه‌هایی با چند هفته تاخیر در بهره‌برداری قابل‌ پذیرش و چشم‌پوشی است.
وی با بیان اینکه البته بهره‌برداری از تست‌های نهایی باید صورت گیرد؛ ابراز امیدواری کرد که این نیروگاه حداکثر ظرف ده روز آینده راه‌اندازی شود.
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه افزود: بهره‌برداری از فازهای یک و دو این نیروگاه حتی با توجه به تاخیر یکی دو هفته‌ای هم رکورد قابل‌توجهی است، اما ما حساسیت را در فولاد مبارکه آنقدر بالا برده‌ایم که دو تا سه هفته تاخیر در راه‌اندازی برای ما حائزاهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه راه‌اندازی این نیروگاه یک اتفاق بزرگ و مهم محسوب می‌شود، گفت: اینکه یک نیروگاه در مدت 16 تا 17 ماه وارد مدار تولید شود؛ به خودی خود یک رکورد محسوب می‌شود و تجربه موفقی است و امیدواریم که این تجربیات در سایر پروژه‌های ما نیز تکرار شود.
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه با بیان اینکه شرایط کشور از لحاظ انرژی شرایط خوبی نیست، گفت: همانطور که می‌دانید سال به سال هم تولید در حال افزایش است و هم مصرف، اما روند مصرف با توجه به اینکه کشورمان ایران به یک قوم مصرف‌گرا تبدیل شده؛ مصرف انرژی در کشور هموراه رو به افزایش است.
وی همچنین گفت: البته نمی‌خواهم روی صحبتم به دولت باشد؛ بلکه تک تک ما مردم و تولیدکنندگان به عنوان مصرف‌کنندگان؛ مصارفمان نسبت به انرژی افزایش یافته است. بنابراین در این شرایطی که هم مصارف صنعتی و هم مصارف خانگی افزایش یافته؛ کشور دچار چالش انرژی شده است. از سوی دیگر امسال چالش برق بخش صنعت نسبت به سال‌های گذشته به واسطه سیاست دولت در حمایت از مصارف خانگی و اینکه کمترین آسیب به بخش خانگی وارد شود؛ بسیار بیشتر بوده است.
مدیرعامل فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه این شرکت تاکنون توانسته بحران انرژی را به خوبی مدیریت کند، خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه افت تولید ناشی از قطع برق در سالجاری بیش از سال گذشته بوده است، اما به دلیل تجربه سنواتی و ذخیره‌سازی که به خصوص بر روی بخش اسلب داشتیم و علیرغم اینکه کوره‌های فولادسازی فولاد مبارکه نسبت به سال‌های قبل خارج از تولید بود، اما سعی کردیم ظرفیت نورد سرد و گرم مجموعه را حفظ کنیم و برای تامین نیاز بازار با بحران مواجه نشویم.
وی در ادامه تاکید کرد: البته طبیعی است آن میزان اسلب و بخشی از محصولاتی که می‌توانستیم صادر کنیم؛ کاهش پیدا کرده است که بخشی از آن را در فروردین و اردیبهشت ماه با رکوردهای 800 هزار تنی که زده شد؛ جبران کردیم و بخشی دیگر را امیدواریم در ماه‌های آتی و مهر ماه به بعد بتوانیم جبران کنیم.
دکتر طیب‌نیا با بیان اینکه فولاد مبارکه علیرغم محدودیت‌های موجود به دنبال دستیابی به رکورد جدیدی در حوزه تولید است، گفت: حفظ منافع سهامداران و تحقق مسئولیت‌های اجتماعی؛ دو روی سکه پروژه‌های توسعه‌ای فولاد مبارکه است.
این مدیر صنعتی همچنین خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه جزو معدود مجموعه‌هایی است که با وجود همه این مشکلات و با وجود اینکه امسال 600 تا 700 هزار تن تولید خود را به خاطر قطع برق از دست داد، اما قصد دارد از ظرفیت اسمی که 7 میلیون و 200 هزار تن تا پایان سال است؛ رد شود که امیدواریم به همت همکاران این موضوع محقق شود.
دکتر طیب‌نیا در ادامه به وجه‌تمایز فولاد مبارکه با شرکت‌های دیگر اشاره کرد و گفت: وجه‌تمایز ما با سایر شرکت‌ها در این است که با وجود مشکلات موجود توانستیم برنامه خود را محقق کنیم و اجازه ندادیم موانع موجود باعث شود که از برنامه عقب بمانیم؛ بنابراین امیدواریم بتوانیم بیش از سال گذشته نیاز بازار را تامین کنیم. همانطور که سال گذشته بیش از 14 درصد نسبت به سال قبل محصول به بازار عرضه کردیم؛ امسال نیز بتوانیم طی ماه‌های آینده افت تولید را جبران کنیم.
وی همچنین گفت: نیروگاه نیز وارد مدار تولید می‌شود و خب انتظار ما این بوده و هست که از اوایل شهریور ماه بتوانیم شرایط نسبتا متعادلی را در دریافت برق پیدا کنیم و امیدواریم که ظرف چند روز آینده این مهم اتفاق بیفتد.
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه خطاب به اصحاب رسانه گفت: خواهش من از اصحاب رسانه این است که در خصوص مصرف بهینه انرژی فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی لازم را داشته باشند. واقعیت این است که امروز صنعت؛ بار کمبود برق را به دوش می‌کشد و از تولید خود کم می‌کند تا نیاز مصارف خانگی تامین شود؛ این در حالی است که مردم باید این موضوع را درک کنند و بیندیشند و یاد بگیرند که مصرف بی‌رویه انرژی چه آسیب‌هایی به اقتصاد ملی می‌زند.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که می‌دانید سیاست دولت و نظام این است که حامی بخش مردمی باشد؛ بنابراین ضروری است که خود مردم درک و تمرین کنند که اگر تک‌تک چراغ‌هایی که در مصارف خانگی بیهوده استفاده می‌شود، کمتر شود؛ به افزایش تولید چند کارخانه و اشتغال چند ده هزار نفر نیروی کار منجر خواهد شد.
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه به ویژگی‌های فنی این نیروگاه اشاره کرد و گفت: این نیروگاه در بحث‌های محیط‌ زیستی هم پیشرو است و راندمان بالایی دارد.
وی همچنین تاکید کرد: در خصوص اغلب پروژه‌هایی که امروز فولاد مبارکه اجرا و راه‌اندازی می‌کند؛ در نگاه اول ممکن است این سوال مطرح شود که فولاد مبارکه چه مسئولیتی در حوزه تولید برق، حوزه حمل‌ونقل و … دارد؟ البته اخیرا هم فازهای مهندسی میدان گازی را انجام داده‌ایم و به زودی وارد فاز عملیاتی خواهیم شد. اما لازم است به این نکته اشاره کنم که اغلب این پروژه‌ها هم به منظور حفظ منافع سهامداران است و اینکه از ظرفیتی که طی سال‌های گذشته سرمایه‌گذاری شده؛ استفاده شود و هم از لحاظ مسئولیت‌های اجتماعی حائزاهمیت است. در واقع نه می‌توانیم بگوییم این اقدامات صرفا مسئولیت اجتماعی است یا اینکه بگوییم صرفا برای خود فولاد مبارکه است.
دکتر طیب‌نیا خاطرنشان کرد: آنچه که مسلم است اینکه در نگاه اول به هر حال احداث نیروگاه وظیفه دولت‌ها محسوب می‌شود، اما در شرایطی که این امکان برای دولت‌ها فراهم نیست؛ بخش صنعت اگر به این عرصه ورود نکند؛ همین میزان ظرفیت‌های موجود نیز طی سال‌های آینده مغفول و متوقف خواهد ماند.
وی با تاکید بر اینکه برای اینکه تولید برقرار باشد و سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته پایدار بماند، گفت: در همین راستا و بر اساس محاسبات اقتصادی که انجام داده‌ایم؛ با راه‌اندازی این نیروگاه و افزایش تولیدی که ناشی از برقراری برق این نیروگاه است؛ انشاالله هزینه احداث نیروگاه ظرف یک تا دو سال آینده به مجموعه باز خواهد گشت.
دکتر طیب‌نیا همچنین گفت: ضمن‌اینکه در شهر اصفهان که به لحاظ آلودگی و مسائل محیط زیست رتبه‌های یک کشوری را دارد؛ احداث این نیروگاه با توجه به بالاترین راندمان و کمترین مصرف انرژی و آب؛ با شرایط اقلیمی این سرزمین بسیار متناسب است و می‌تواند کمک کند که در آینده نزدیک نیروگاه‌های دیگر نیز اصلاحات لازم در این خصوص را انجام دهند.
وی در پایان از ورود جدی فولاد مبارکه به حوزه محیط زیست با سرمایه‌گذاری ۲.۳ میلیارد یورویی خبر داد و گفت: بحث محیط زیست یکی از چالش‌های جدی صنایع فولادی در کشور محسوب می‌شود، اما شرکت فولاد مبارکه در راستای رسیدن به صنعت سبز در کشور با سرمایه‌گذاری 2.3 میلیارد یورویی به صورت جدی به این عرصه ورود پیدا کرده است.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.