معاون برنامه ریزی ، بودجه و نظارت بر امور شرکت های هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ( و معادن ) گفت: امروز از مجموع ۴۸ پروژه پیشران اقتصادی کشور ، تعداد هشت پروژه از سوی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در مناطق مختلف کشور، دردست هدایت، راهبری و اجراست که اغلب در مسیر توسعه زنجیره ارزش فولاد قرار دارد.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات؛ محمدحسین قائمیراد توضیح داد: پروژه فولاد کردستان با مالکیت 56 درصدی ” ومعادن” شامل احداث کارخانه آهن اسفنجی به ظرفیت 1.6 میلیون تن که 11.3 درصد پیشرفت دارد و احداث واحد ذوب و فولادسازی به ظرفیت یک میلیون تن در دست اقدام است.
پروژه آهن اسفنجی در کردستان ( بیجار) با سرمایهگذاری 114 میلیون یورو در بخش ارزی و ۹۴۰ میلیارد تومان در بخش ریالی درحال اجراست.
آهن اسفنجی این کارخانه سرد است و فناوری های احیای مستقیم میدرکس و نیز از ابداع متخصصان داخلی پرد (PERED) در آن استفاده می شود.
قائمیراد افزود: پروژه احداث کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن صبانور که دارای ظرفیت دو میلیون تن است و پیمانکار آن از طریق مناقصه عمومی انتخاب شده است.
پروژه واحد کنسانتره سازی در همدان واقع شده و برای آن سرمایهگذاری ارزی 95 میلیون یورو و 3100 میلیارد تومان ریالی، برنامه ریزی شده است.
وی پیرامون پروژه صبا امید غرب که شامل یک واحد گندله سازی به ظرفیت ۹۰۰ هزار تن است، گفت: این پروژه اکنون حدود 43.48 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سال 1403 افتتاح خواهد شد. قائمیراد اضافه کرد: پروژه بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان که 366 مگاوات ظرفیت دارد، به بهرهبرداری رسیده است. این پروژه در دو مدول ۱۸۳ مگاواتی بهاجرا گذاشته شد .
وی گفت: پروژه 1.1 میلیون تنی آهن اسفنجی آرتاویل با مالکیت 40 درصدی ” ومعادن ” حدود 37.16 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که انتظار می رود در سال آینده به بهرهبرداری برسد.
پروژه الماس آرتاویل که در استان اردبیل واقع شده، سال ۱۴۰۰ با سرمایهگذاری ۶۰ هزار میلیارد ریال (ریالی و ارزی) آغاز شده و اشتغال مستقیم ۲۷۵ نفر را فراهم خواهد ساخت.
معاون هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات اضافه کرد : پروژه 1.1 میلیون تنی آهن اسفنجی اقلید با مالکیت 51 درصدی “ومعادن” اکنون حدود 10.27درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در استان فارس واقع شده است. انتظار میرود آهن اسفنجی فولاد اقلید پارس در سال ۱۴۰۴ در مدار تولید قرار گیرد.
قائمی راد تصریح کرد: تدوین برنامه راهبردی «ومعادن» (سند برنامه استراتژیک) با مشارکت تمامی شرکتهای تابعه در حال نهایی شدن است.
وی افزود: مهمترین اهداف تدوین این برنامه راهبردی که با هماهنگی شرکت فولاد مبارکه بهعنوان سهامدار بیش از 50 درصدی “ومعادن” انجام شد، تعیین جایگاه هر یک از شرکتها در فرآیند رشد هلدینگ، برآورد میزان منابع و مصارف و تنظیم جریان وجه نقد، جلوگیری از موازیکاری شرکتها و تقسیم کار براساس مزیتهای نسبی است.
به گفته قائمیراد، براساس هدفگذاری برنامه پنج ساله، میبایست سود خالص هلدینگ از 391 میلیون دلار (براساس نرخ دلار در بازار آزاد) در سال 1401 به 1.1 میلیارد دلار در سال 1406 برسد.
وی گفت : یک فرآیند نظارتی، دریافت گزارشهای سهماهه، گزارشهای کنترل پروژه ماهانه، ایجاد همافزایی در گروه، برنامهریزی برای سرمایهگذاری به منظور تکمیل زنجیره، مطالعه بازار و سرمایهگذاری برای برقراری توازن در زنجیره ابجاد شده است. در واقع پس از آنکه طرحهای فولاد کردستان به ظرفیت 1.6 میلیون تن آهن اسفنجی، فولاد اقلید به ظرفیت 1.1 میلیون تن آهن اسفنجی و فولاد آرتاویل نیز به ظرفیت 1.1 میلیون تن آهن اسفنجی در هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات بهاجرا درآمد، هلدینگ تصمیم گرفت با تصاحب 52 درصد سهام شرکت بینالمللی مهندسی ایران (ایریتک)، پروژههای یاد شده به شیوه EPC به ایریتک واگذار شود.
قائمیراد خاطرنشان ساخت: تولید 3.8 میلیون تن آهن اسفنجی، نیاز به 5.5 میلیون تن گندله دارد که توسط شرکت معدنی و صنعتی صبانور تأمین خواهد شد و برای تأمین برق مورد نیاز، بلوک دوم نیروگاه گازی سمنان هم توسط شرکت پویاانرژی با ظرفیت 366 مگاوات احداث شده و اواخر سالگذشته مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
وی تصریح کرد: مهمترین برنامههای اکتشافی هلدینگ، توسط شرکت صبانور انجام میشود و پهنههایی شامل شهرک، باباعلی و گلالی اکنون در دست حفاری قرار دارد تا بتوان میزان ذخایر و استخراج را افزایش داد و علاوه براین با استفاده از فولاد قروه و بیجار در غرب کشور و اقلید در استان فارس که با سرمایهگذاری “ومعادن” در حال احداث قرار دارند، دو پهنه قروه و بیجار نیز در دست اکتشاف قرار خواهند گرفت.
به گفته قائمیراد، تاکنون کار اکتشافی چندانی روی دو پهنه یاد شده انجام نشده، اما پیشبینی میشود به هاب معدنی غرب کشور تبدیل شوند و خوراک سه شرکت فولادسازی در دست احداث، از این محل تأمین شود.
وی پیرامون پهنه راور در منطقه کرمان که کارهای اکتشافی روی آن در حال انجام است، گفت : این پهنه معدن سرب و روی است.
قائمیراد تاکید کرد: جانجا در استان سیستان و بلوچستان مهمترین پهنهای است که از سال گذشته در دست اقدام قرار گرفته و قرار است 130 هزارتن کنسانتره مس به مدت 25 سال تولید شود و بنابر محاسبات فعلی، ذخیره قابل برداشت این معدن، ۳۱۲ میلیون تن با عیار متوسط ۰.۲۶ درصد مس و ۰.۲۵ گرم برتن، طلا ارزیابی شده است و از نظر بنده میتواند بهعنوان پروژه پیشران قلمداد شود.
وی ضمن یادآوری مشکل قطع برق صنایع در کشور گفت : اکنون در سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات یک هلدینگ تخصصی به نام پویا انرژی با سهامداری 100 درصدی در حوزه تأمین برق داریم که همواره تلاش میشود ظرفیت تولید برق این شرکت افزایش یابد و سال گذشته نیز ظرفیت نیروگاه سمنان (زیرمجموعه پویا انرژی) با برنامهریزیهایی که انجام شد از 366 مگاوات به 732 مگاوات افزایش یافت.
قائمیراد اضافه کرد: افزایش ظرفیت نیروگاه سمنان در واقع به عنوان نخستین پروژه پیشران پیشرفت کشور محسوب می شود که به بهرهبرداری رسیده و اینکه پروژه با راهبری هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن، در مدت 11 ماه راه اندازی شد، در نوع خود یک رکورد محسوب میشود.
وی یادآور شد: طرحهای توسعه زیادی توسط پویا انرژی در حال بررسی است، درعین حال این شرکت، جزء اولویتهای هلدینگ ومعادن برای سرمایهگذاری است. و پروژه واحد بخار نیروگاه شهید باکری سمنان، به تازگی با حضور دکتر علیآبادی وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت، کلنگزنی شد و اکنون در مرحله تأمین مالی قرار دارد و انتظار می رود این پروژه را هم بتوان در مدت زمان کوتاهی به بهرهبرداری رساند.
قائمیراد همچنین افزود: چند ماهه گذشته شاهد اتخاذ سیاستهایی هستیم که سودآوری شرکتهای معدنی را به میزان قابل توجهی تحت تأثیر قرار میدهد و با توجه به اینکه این شرکتها سهامی عام هستند سهامداران خرد که برای پوشش تورم به خرید سهام این شرکتها روی آوردهاند در نهایت متضرر شدهاند و این سیاستهای خلقالساعه باعث بیاعتمادی مردم به بازار سرمایه شده است.
وی افزود: مطابق بند 2 الحاقی تبصره 7 قانون بودجه 1402 کل کشور «کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی دارای قرارداد استخراج سنگ آهن از معادنی که پروانه بهره برداری آن ها به نام سازمان ایمیدرو و یا شرکتهای تابعه است، موظفند بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهره برداری به مأخذ حداقل پنج درصد (پنج درصد میانگین وزنی قیمت فروش داخلی و صادراتی شمش فولاد خوزستان به ازای هر تن کلوخه تولیدی از معدن مربوطه را به سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پرداخت کنند». درواقع دستورالعمل اجرایی این بند هنوز اعلام نشده، اما در صورت اجرایی شدن این بند، از مجموع سود خالص سه شرکت بزرگ معدنی کشور، یعنی گلگهر، گهرزمین و چادرملو در مجموع حدود 15 هزار میلیارد تومان کاهش خواهد یافت.
وی گفت: انتظار میرود در فرایند تصمیمگیری مواردی از این قبیل ، دولت با شرکتهای بزرگ مشورت کند تا آنها بتوانند منافع سهامداران را پیگیری کنند.
https://eghtesademelat.ir/?p=211432