بهبود چشم گیر روند وصول مطالبات معوق در بانک سامان

علیرضا معرفت مدیرعامل بانک سامان در آستانه برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک در جمع خبرنگاران گفت:بانک سامان از سال ۱۳۹۶ برنامه منسجمی را برای بهبود درآمدهای عملیاتی به اجرا در آورد و از این طریق موفق شد تا نتایج مهمی را در دو بخش درآمد زا و غیر درآمد زا بدست آورد.


به گزارش اقتصاد ملت و به نقل از روابط عمومی بانک سامان ؛ معرفت در پاسخ به سوال خبرنگار صدای پول درباره وضعیت مطالبات معوق بانک سامان با بیان مطالب فوق،افزود:در بخش غیر درآمدزا بانک سامان تلاش کرد تا علاوه بر تقویت روند وصول مطالبات معوق،از ایجاد مطالبات معوق جدید خودداری کند که این اقدام موجب شد تا چارت سازمانی بانک همراستا با آن تغییر یابد.
وی ادامه داد:در بخش مطالبات کلان غیر جاری بانک سامان پرونده های مهمی مانند پروژه البرز مال را تعیین تکلیف کرده است.
در این پرونده بانک سامان توانست با طرفین این دعوی حقوقی به تفاهم دست پیدا کند و با تملک ۵۰ درصد از این پروژه علاوه بر وصول مطالبات ناشی از اعطای تسهیلات به مالکان پروژه البرز مال، سود عملیاتی و سود غیرعملیاتی معادل نه هزار و دویست و هشتادوشش میلیارد ریال شناسایی کرد.
مدیر عامل بانک سامان با اشاره به درآمدهای بخش درآمدزا اظهار کرد: با اجرای برنامه های مختلفی مانند توسعه ارائه خدمات الکترونیک به مشتریان بانک در راستای مدیریت زمان کارکنان شعب برای افزایش بهره‌وری در امر پرداخت تسهیلات، گشایش اعتبارات اسنادی، حواله‌های خارجی و ضمانت‌نامه‌ها و … درآمدهای بانک سامان بهبود قابل توجهی را شاهد بود.
معرفت درباره عملکرد سه‌ماهه بانک نیز گفت: در سه‌ماهه میزان تسهیلات پرداختی ما به ۸۵۰ هزار میلیارد ریال رسیده است و میزان حجم سپرده‌ها از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان فراتر رفته است.
مدیرعامل بانک سامان به مطالبات معوق نیز اشاره داشت و گفت: بر اساس استراتژی‌هایی که در بانک پیاده‌سازی شد باوجود تمام تلاطمات موجود در اقتصاد نه‌تنها نسبت مطالبات بانک کاهش داشته است بلکه قدر مطلق عددی ما در این بخش نیز کاهش داشت و نسبت مطالبات ما امروز به زیر ۳ درصد کاهش داشته است در شرایطی که این عدد در سل ۹۶ در حدود ۲۰ درصد بوده است.
معرفت به ترکیب اعتباری بانک سامان نیز پرداخت این‌طور توضیح داد و گفت: با توجه به اقداماتی که بر اساس برنامه‌ای که داشتیم ترکیب پرتفوی اعتباری سامان در سال ۱۴۰۰ به نحوی اصلاح شد که ۶۰ درصد سبد اعتباری بانک اختصاص پیدا کرد به حوزه تولید و صنعت نسبتی که در سال‌های قبل حدود ۲۰ درصد بود و عمدتاً در بخش بازرگانی بود.
او در ادامه گفت: امروز از سبد اعتباری ۸۰۰ هزار میلیاردی بانک بالغ‌بر ۴۵۰ هزار میلیارد آن در حوزه تولید و صنعت پرداخت شده است.
مدیرعامل بانک سامان در خصوص عملیات ارزی بانک گفت: حجم عملیات ارزی سامان در سال ۱۴۰۰ باوجود همه سختی‌ها بالغ‌بر ۷ میلیارد دلار بوده است که این رقم در یک دهه اخیر عمدتاً در همین محدوده در نوسان بوده است.
مدیرعامل بانک سامان در خصوص نسبت کفایت سرمایه بانک نیز گفت: تیم مدیریت ریسک بانک سامان محاسبات را انجام دادند و بر اساس بخشنامه جدید که هنوز تصویب آن نهایی نشده است کفایت سرمایه بانک در حدود ۸٫۴ درصد است.
مدیرعامل بانک سامان به اقدامات صورت گرفته در بانکداری الکترونیک و ایجاد نئو بانک هم گفت: با توجه به رویکرد جهانی در عرصه بانکداری از دو سال پیش تصمیم هیئت‌مدیره بانک بر آن شد که در مسیر ایجاد نئو بانک گام برداریم. نئو بانک‌ها در عرصه بین‌المللی حضور دارند و امروز بلوبانک سامان نزدیک به یک سال است که در دسترس عموم قرار دارد و تمام خدمات بانکداری از افتتاح حساب تا سایر خدمات بانکی از طریق این اپلیکیشن در اختیار مشتریان بانک قرار می‌گیرد. بلو بانک به لحاظ نحوه ارائه خدمات و راحتی ارائه خدمات رتبه اول را در بین تمام نئو بانک‌ها کسب کرده است و هم به لحاظ تعداد مشتری هم‌رتبه اول در بین بانک‌های دیجیتال را داراست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *