×

منوی سایت

اخبار ویژه

درآمد سه ماهه نخست 1401 پتروشیمی بوعلی سینا اعلام شد؛ افزایش 100 هزار میلیاردی درآمد «وبوعلی»

بر اساس اعلام مدیرعامل پتروشیمی بوعلی‌سینا؛ درآمد «وبوعلی» طی سه ماهه نخست امسال هم ۱۰۰ هزار میلیارد ریال بوده و افزایش چشمگیری نسبت به مدت مشابه پارسال داشته است. این شرکت پارسال ۶۰۰ میلیون دلار فروش ارزی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ملت؛ مجمع‌عمومی عادی سالانه پتروشیمی بوعلی‌سینا با حضور 61.74 درصد سهامداران تشکیل شد و سود سهام «وبوعلی» به ازاء هر سهم 1000 تومان تعیین شد.

این مجمع با حضور اکثریت سهامداران، نماینده سازمان بورس، نماینده مؤسسه حسابرسی و بازرس قانونی و ناظران به ریاست آقای پناهیان به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد.

محمد احمدزاده در مجمع‌عمومی عادی سالانه «وبوعلی» برای سال مالی 1400 با اشاره به در پیش گرفتن رویکرد علمی برای افزایش سودآوری در زمینه افزایش درآمد حاصل از فروش و کاهش هزینه‌ها از سال 98 اظهار کرد: با انجام این راهبرد سود این شرکت از رقم ناچیز در سال 97 به 3600 میلیارد تومان و تولید به حدود 110 درصد ظرفیت اسمی رسید.

وی افزایش 70 درصدی سود و رشد 32 درصدی تولید در سال 1400 نسبت به سال 99 را از اهم دستاوردهای پتروشیمی بوعلی‌سینا عنوان کرد و افزود: بهره‌برداری از واحد شیرین‌سازی برش سبک پتروشیمی بوعلی‌سینا در سال 1400 از دلایل افزایش تولید این شرکت بود؛ زیرا وابستگی به پتروشیمی امیرکبیر از بین رفت و توانستیم ثبات نسبی در تولید داشته باشیم و رکورد تولید 110 درصد ظرفیت اسمی را ثبت کنیم.

طبق آمار موجود منتشره پتروشیمی بوعلی‌سینا در بین شرکت‌های فعال در زمینه تولید آروماتیک در کشور با حجم فروش معادل مبلغ 263.632 میلیارد ریال در رده دوم قرار دارد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی‌‌سینا با اشاره به اهمیت تأمین خوراک برای تولید پایدار ادامه داد: هزینه تأمین خوراک 90 تا 95 درصد هزینه‌های شرکت را در بر می‌گیرد که شرکت با راهبردهای مؤثر سال به سال این رقم را کاهش داده است. این شرکت پارسال مشکلی در تأمین خوراک نداشته و 35 درصد افزایش دریافت خوراک داشته است که حدود 70 تا 80 هزار تن خوراک از پارسال به امسال منتقل شده و تأثیر مطلوبی در سودآوری امسال هم خواهد داشت.

احمدزاده تأکید کرد: خوشبختانه هزینه لجستیک تأمین خوراک پتروشیمی بوعلی‌سینا از سال 97 تاکنون کاهشی بوده و این شرکت پارسال یک میلیون و 220 هزار تن خوراک را با کشتی دریافت کرده است.

وی روند افزایشی تولید را متأثر از تأمین به ‌موقع و کافی خوراک، تأمین خوراک از منابع جدید، فروش به ‌موقع و رفع گلوگاه‌های تولید دانست و گفت: تولید شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا در سال 1400 یک میلیون و 900 هزار تن بوده که 32 درصد نسبت به سال 99 رشد داشته است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا با اشاره به اینکه این شرکت راهبرد فروش محصولات به بازارهای منطقه‌ای را افزون بر فروش دریایی در دستور کار قرار داده است، اظهار کرد: این شرکت در صورت افزایش قیمت فروش از صادرات زمینی نیز استفاده می‌کند.

احمدزاده درآمد شرکت را از  41 هزار میلیارد ریال در سال 97 به 264 هزار میلیارد ریال در پایان سال 1400 اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی بوعلی‌سینا از برنامه این شرکت برای توسعه شرکت‌های پایین‌دست خبر داد و گفت: افزایش تولید محصول بنزن و توسعه زنجیره ارزش این محصول به‌ منظور جلوگیری از خام‌فروشی در دستور کار شرکت است که پس از اخذ مصوبه‌های لازم از شرکت ملی صنایع پتروشیمی و هلدینگ خلیج‌‌فارس اعلام خواهد شد.

وی به تکمیل پروژه‌های توسعه‌ای پتروشیمی بوعلی اشاره و تصریح کرد: امیدواریم واحد پارازایلین این شرکت در نیمه دوم امسال به تولید برسد که با راه‌اندازی این واحد حداقل سالانه 50 میلیون دلار سود شرکت افزایش می‌یابد.

حداقل سود منابع شرکت 18 درصد است و بر اساس الزامات بانک‌‌مرکزی باید 16 درصد افشا شود؛  سرمایه‌گذاری شرکت به مبلغ 700 میلیارد تومان با نرخ 16 درصد کوتاه‌مدت بوده و هر موقع شرکت نیاز داشته باشد؛ برداشت خواهد شد.

بر اساس این گزارش در مجمع این شرکت همچنین اعلام شد که پتروشیمی بوعلی‌سینا ابتدا نیاز داخل را تامین می‌کند و چنانچه مازاد بر نیاز شرکت‌های داخل تولید شود؛ صادر خواهد شد.همچنین مؤسسه حسابرسی هشیار ممیز به عنوان بازرس قانونی و حسابرس شرکت و مؤسسه حسابرسی تدوین و همکاران به عنوان بازرس علی‌البدل انتخاب شد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.