مرتضی علیاکبری درباره تغییرات احتمالی قیمت مواد ولیه معدنی در آینده گفت: قیمتها در حوزه فولاد، همیشه به قیمت جهانی نزدیک بوده است اما برای تامین کنندگان سنگ آهن که ماده اولیه برای تولید فولاد است، اختلاف قیمت بازار داخلی با قیمت جهانی ملموس است و همواره تلاش در جهت افزایش ضریب شمش فولاد به عنوان مبنای فروش، برای کاهش این اختلاف قیمت وجود داشته است. برای سال ۱۴۰۱ هم این پیشبینی را داریم که قیمتها افزایش داشته باشد اما با توجه به تجارب سالهای پیش احتمالا نوسان زیادی در قیمتها ایجاد نمیشود.
به گزارش اقتصاد ملت و به نقل ازروابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات ؛ معاون مالی و اقتصادی «ومعادن» در خصوص فعالیت این شرکت در قالب پروژههای جدید، با اشاره به آغاز عملیات اجرایی چندین طرح توسعهای هلدینگ گفت: چندین طرح توسعهای در حوزه زنجیره فولاد شامل فولادسازی، احیا و نورد با همکاری شرکتهای گروه درحال پیگیری و اجراست و همچنین چندین پروژه در چند شرکت مستقل و به طور مستقیم تعریف شده است.
علیاکبری با بیان اینکه تلاش شده است مواد اولیه پروژههای تعریف شده در زنجیره فولاد توسط مجموعه گروه داخلی تامین شود، تصریح کرد: تامین شرایط و نیازهای این پروژهها به صورت جدی توسط شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در حال پیگیری است و با توجه به وضعیت نقدینگی مناسب و شرایط حاکم بر زنجیره فولاد، پیش بینی میشود اجرای این طرحها با سرعت و بدون چالش و توقف نسبت به گذشته انجام شود.
براساس توضیحات معاون مالی و اقتصادی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات تنوع پرتفوی و حجم سرمایهگذاری این شرکت در سال ۱۴۰۰ تغییرات مثبت و رو به افزایش داشته است که با توجه به ظرفیتهای جدید تعریف شده و میزان پیشرفت آنها، افزایش سود قابل قبولی برای شرکت و سهامداران پیش بینی میشود. همچنین از دیدگاه وی بازار سرمایه سال آینده شرایط بهتری خواهد داشت.
معاون هلدینگ «ومعادن» در ادامه از برنامه این شرکت برای گسترش فعالیت در مناطق غرب، شرق و جنوب کشور خبر داد و افزود: راه اندازی اولین شرکت سهامی عام پروژه کشور با عنوان تجلی از سوی «ومعادن» در جمع آوری سرمایه های خرد و به کارگیری آن در پروژه های بزرگ کشور تجربه موفقی بوده و مذاکرات اولیه برای تاسیس تجلی ۲ و تجلی ۳ در حال انجام است و امیدواریم بتوانیم با تامین منابع جدید، پروژههای خیلی بزرگ را به مرحله اجرا برساند.
علیاکبری در پایان صحبتهای خود به موضوع قطع احتمالی گاز برای صنایع فولادی در برخی ایام فصل زمستان پرداخت و اظهار داشت: صنایع فولادی هر ساله در ماههای گرم سال با چالش قطعی برق و در ماههای سرد با محدودیت تامین گاز مورد نیازشان مواجه هستند که قطعا این موضوع بر تولید تاثیر دارد و این موضوع تازه ای نیست؛ برای امسال نیز پیشبینی اعمال محدودیت مصرف گاز برای بازه زمانی یکماه وجود دارد، این محدودیت چون هم در بخش معدن و هم صنعت اتفاق میافتد ممکن است در توازن زنجیره تولید خللی ایجاد نکند اما به دلیل کاهش تولید، تعادل در عرضه و تقاضا را تحت تاثیر قرار میدهد و اگر واحدهای تولیدی دپو و ذخیره کافی برای این بازه زمانی داشته باشند صنعت فولاد و صنایع پایین دستی می توانند آثار چنین چالشهایی را به حداقل برسانند. همچنین، این نکته نیز قابل ذکر است که شرکتهای فولادی و معدنی مدتی است که افزایش تولید قابل ملاحظهای را در برنامه خود داشتهاند تا در زمان قطعی برق یا گاز مقداری از کسری تولید را جبران کرده باشند.
https://eghtesademelat.ir/?p=146055