×

منوی سایت

اخبار ویژه

معاونت علمی برای دانش‌بنیان شدن شرکت‌ها خدمات ارائه می‌دهد

به گزارش اقتصادملت به نقل از مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ مهدی آل احمد گفت: در معاونت علمی برنامه‌ای وجود دارد تحت عنوان مشاوره و ترویج دانش بنیان که این مشاوران را خود معاونت علمی انتخاب و تایید کرده است و تمامی هزینه‌های آن برعهده این معاونت خواهد بود. شرکت‌هایی که دانش بنیان نیستند و علاقه‌مند هستند که دانش بنیان شوند می‌توانند از این طرح استفاده کنند.

وی افزود: در این طرح یک مشاور در کنار شرکت‌ها خواهد بود و تمامی مشاوره‌ها را به شرکت‌ها ارائه خواهد کرد؛ بنابراین شرکت‌هایی که علاقه‌مند به این هستند که دانش بنیان شوند می‌توانند از این مشاوران استفاده کنند.

مدیرکل حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان با بیان اینکه پیش از این رسیدگی به پرونده‌های شرکت‌های دانش بنیان زمان طولانی‌تری را سپری می‌کرد گفت: تلاش می‌کنیم این زمان را کاهش دهیم و اکنون این بازه زمانی به یک ماه کاهش پیدا کرده است.

آل احمد به موضوع اعتبار مالیاتی اشاره کرد و گفت: اعتبار مالیاتی روش بسیار کارآمدی است چراکه این امکان وجود دارد که دولت در تامین نقدینگی مشکل داشته باشد. اعتبار مالیاتی روش بسیار خوبی است که شرکت‌ها از مالیاتی که باید پرداخت کنند در بخش تحقیق و توسعه و سرمایه گذاری خود استفاده کنند.

وی در ادامه اظهار کرد: طرح دیگری نیز وجود دارد که هر شرکتی که مالیات پرداخت می‌کند می‌تواند برای طرح تحقیق و توسعه استفاده کند. شرکت‌ها طرح را برای معاونت علمی ارسال و مورد بررسی قرار می‌گیرد. تمامی هزینه‌های نیروی انسانی، تست آزمایشگاهی، مواد و لوازم اولیه شامل این حمایت می‌شود. شبیه این موضوع برای بخش سرمایه گذاری نیز وجود دارد. در این طرح سرمایه ثبتی شرکت باید بالای ۳۳۰ میلیارد و یا بورسی و یا فرابورسی باشد می‌تواند از فرصت اعتبار مالیاتی سرمایه گذاری استفاده کند. این شرکت می‌تواند در یک شرکت دانش بنیان سرمایه گذاری انجام دهد و سهام آن شرکت را خریداری کند. در نهایت ۳۰ درصد کل مبلغ سرمایه گذاری شده از مالیات کسر می‌شود.

مدیرکل حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان به موضوع سرباز فناور اشاره کرد و گفت: موضوع طرح سرباز فناور موضوع بسیار مهمی است که با دستور مقام معظم رهبری به تایید رسیده است. خوشبختانه اقداماتی که در شرکت‌های دانش بنیان توسط این سربازان صورت گرفته بسیار چشمگیر است.

آل احمد ادامه داد: براساس سهیه‌ای که اعطا شده ۱۵۰۰ سرباز تا پایان سال می‌بایست جذب شوند؛ بنابراین برای جذب تعداد بیشتر سرباز با محدودیت مواجه هستیم.

وی افزود: براساس سهمیه، به شرکت‌های نوپا ۲ سرباز، نوآور ۳ و شرکت‌های فناور ۵ سرباز اختصاص پیدا می‌کند. در موضوع امریه و پروژه جایگزین خدمت سربازی نیز ۴۰۰ نفر سرباز می‌توانیم جذب کنیم.

آل احمد همچنین گفت: تا آنجایی که اطلاع دارم خوشبختانه تعهداتی که قرار بود به صندوق نوآوری و شکوفایی پرداخت شود اجرا شده و درحال حاضر این صندوق با دست بازتری می‌تواند تسهیلات را پرداخت کند.

مدیرکل حمایت و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد: در قانون جهش دانش بنیان به موضوع رقابت شرکت‌ها دولتی با شرکت‌های بخش خصوصی حمایت‌هایی وجود دارد؛ بنابراین معاونت علمی به سخت پیگیر خواهد بود که حقی از شرکت‌های دانش بنیان تضییع نشود.

در ادامه این نشست، ابراهیم رستگاری، معاون شرکت‌های نوآوری و فناوری دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: هدف معاونت علمی از ارتباط با شرکت‌های بزرگ این است که بتوانیم هدف بزرگ‌تر که همان رشد شرکت‌های دانش بنیان است را دنبال کنیم. شرکت‌های دانش بنیان باید بزرگ‌تر و سهم این شرکت‌ها از اقتصاد افزایش پیدا کند.

رستگاری اظهار کرد: برنامه جامعی درحال تدوین است که بتوانیم از تجربیات و کمک‌های پیشران‌های اقتصادی استفاده کنیم و حتی بتوانیم در قانون به کارگیریم.

معاون شرکت‌های نوآوری و فناوری دانش بنیان با بیان اینکه در موضوع تامین مالی، دولت برنامه کلانی دارد گفت: همکاری مشترکی تحت عنوان همرسانی با صندوق نوآوری و شکوفایی آغاز کرده‌ایم که شرکت‌های سرمایه گذاری برای سرمایه گذاری در شرکت‌های نوپا می‌توانند به اندازه مبلغی که سرمایه‌ای کرده‌اند از این صندوق تسهیلات دریافت کنند. به عبارتی این صندوق مبلغ سرمایه گذاری شده را دو برابر خواهد کرد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.