×

منوی سایت

اخبار ویژه

افتتاح پروژه فولادسازی شادگان با سرمایه‌گذاری 253میلیون یورویی

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ مهندس کهزاد مدیرعامل شرکت فولاد شادگان در حاشیه اولین روز از ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که صبح امروز در برج میلاد تهران برگزار شد، ضمن بیان مطلب فوق این طرح را یکی از 8 پروژه استانی دولت معرفی کرد و گفت: کلنگ پروژه فولادسازی شادگان از سال ۱۳۸۵ بر زمین زده شد و با توجه به مشکلات و چالش‌ها راکد و متوقف مانده بود، اما سرانجام پس از سال‌ها توقف و با استفاده از تکنولوژی و فناوری روز و بومی‌سازی به مرحله تولید نزدیک شده است و تا پایان بهمن ‌ماه مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت.

مهندس کهزاد ظرفیت تولید این کارخانه را ۸۰۰هزار تا یک‌‌‌میلیون تن محصول بیلت در سایزهای مختلف عنوان کرد و در خصوص میزان سرمایه‌گذاری انجام شده برای این پروژه چنین گفت: پروژه فولادسازی شادگان با سرمایه‌گذاری ۲۵۳میلیون یورو از قبیل ۱۰۱میلیون یورو تجهیزات داخلی و ۱۵۲میلیون یورو فناوری‌های خارجی آماده بهره‌برداری است؛ این در حالی است که تمامی مراحل اجرایی این پروژه از طراحی گرفته تا بهره‌برداری به صورت بومی‌سازی شده و توسط متخصصان داخلی انجام شده است.

مدیرعامل فولاد شادگان با تاکید بر اینکه این پروژه با مصرف بیش از ۲۷هزار تن استراکچر فلزی، ۷۵هزار متر مکعب بتن و ۷۰۰کیلومتر کابل به یک پروژه کلیدی تبدیل شده است، گفت: راه‌اندازی این کارخانه با توجه به ایجاد هزاران شغل مستقیم و غیرمستقیمی که به همراه دارد؛ نقش مهم و کلیدی در توسعه اقتصادی منطقه خواهد داشت. در همین راستا برای ساخت این کارخانه ۱۲۰۰ نفر نیروی کار به صورت بومی مشغول به فعالیت هستند که پس از بهره‌برداری حدود ۷۰۰شغل به صورت مستقیم و ۴۲۰۰شغل به صورت غیرمستقیم ایجاد اشتغال خواهد شد.

مدیرعامل فولاد شادگان با تاکید بر نقش کلیدی و درخشان فولاد خوزستان در بومی‌سازی تجهیزات که در موفقیت این پروژه با توجه به چاش‌ها و مشکلات متعددی که باعث توقف آن شده بود، بسیار مهم و حائزاهمیت است، در خصوص برنامه‌های توسعه‌ای و نوآوری‌های پیش‌رو این مجموعه چنین توضیح داد: در برنامه پیش‌رو فولاد شادگان افزایش ظرفیت تولید این مجموعه از یک میلیون تن به دو میلیون تن در دستور کار قرار گرفته است. همچنین احداث کارخانه ورق عریض، کارخانه آهک و یک نیروگاه جدید نیز از دیگر برنامه‌های توسعه‌ای شرکت فولاد شادگان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه جایگزینی هیدروژن به‌ جای گاز طبیعی در فرآیند تولید نیز گامی نوآورانه برای کاهش آلایندگی و افزایش بهره‌وری این مجموعه خواهد بود، در ادامه به ناترازی‌های انرژی در کشور اشاره کرد و افزود: ناترازی‌های انرژی همچون برق و گاز طی سال‌های اخیر از جمله چالش‌های جدی صنعت فولاد به شمار می‌رود. این در حالی است که در نیمه اول سال به دلیل محدودیت‌های برق در حدود ۸۰هزار تن تولید مجموعه کاهش یافت و در نیمه دوم سال هم به دلیل کمبود گاز شاهد کاهش تولید هستیم.

مهندس کهزاد با تاکید بر اینکه رفع این چالش‌ها برای ادامه فعالیت صنعت فولاد امری حیاتی و ضروری است، ابراز امیدواری کرد که با بهره‌گیری از فناوری‌های بومی و اشتغالزایی گسترده؛ بتوان الگویی موفق از همکاری صنعتی و اقتصادی در کشور برای سایر شرکت‌ها بود و با حل مشکلات زیرساختی و حرکت به سمت خودتامینی نیازها؛ نقش مهم و موثری در توسعه صنعت فولاد کشور ایفا کرد.

مدیرعامل شرکت فولاد شادگان در پایان با اشاره به موقعیت جغرافیایی این مجموعه و همچنین نیاز بازارهای هدف با بیان اینکه صادرات محصولات فولادی می‌تواند به افزایش ارزآوری و تقویت اقتصاد کشور کمک بسزایی کند، خاطرنشان کرد: در فولادسازی شادگان می‌‌توان علاوه بر تأمین نیاز داخلی؛ بخشی از محصول را به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، آفریقا و منطقه منا که از مهمترین مقاصد صادراتی شرکت محسوب می‌شوند نیز صادر کند.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.