به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ صندوق جوانه گندم با رویکردی نوآورانه و فعالانه فرصتی برای تنوعبخشی به پرتفوی ارائه میدهد و با استراتژی سرمایهگذاری در سهامهای کوچک و ارزنده بازار سرمایه؛ آماده پذیرش سرمایهگذاران است.
به همین بهانه تنی چند از مدیران و مسئولان این صندوق در جمع خبرنگاران حاضر شده و در خصوص اهداف و برنامههای صندوق سرمایهگذاری جوانه گندم مطالبی را مطرح کردند که در ادامه میآید:
*حسینی مدیر دارایی و عضو هیاتمدیره صندوق جوانه گندم در نشست خبری با اصحاب رسانه بازار سرمایه کشور را به دو بخش قبل و بعد از سال ۹۹ تقسیم کرده و میگوید:
– تقریباً 2درصد از جمعیت کشور به صورت روزانه اقدام به خرید سهام میکردند، اما پس از سال ۹۹ اکثر فعالان بازار اصلاحات قیمتی طولانیمدتی را تجربه کردند. در نتیجه این اصلاحات باعث شد تا تمامی پارامترهایی که بازار سرمایه را حباب نشان میداد؛ اکنون شرایطی ایجاد کند که اکثر شاخصها و سهام زیر قیمت ارزشگذاری شوند.
– بازار سرمایه امروز نسبت به سایر داراییها در شرایط ارزندگی خوبی قرار دارد و با توجه به میزان نقدینگی این بازار در محدودههای جذابی قرار گرفته است.
– نکته حائزاهمیت اینکه در شرایط فعلی که صندوق را پذیرهنویسی میکنیم، اگر شرایط خاصی ایجاد نشود؛ سهامداران در بلندمدت منتفع خواهند شد. در نتیجه اصلیترین استراتژی صندوق «جوانه کوچک گندم» این است که در ۵۰شرکت برتر بازار سرمایه سرمایهگذاری نخواهد کرد و از رتبه ۵۱به بعد برای سرمایهگذاری استفاده خواهد شد. در واقع ۵۰شرکت بزرگ ۷۵درصد بازار را تشکیل میدهند؛ بنابراین این صندوق در ۲۵درصد کوچک بازار سرمایهگذاری خواهد کرد.
– این صندوق استراتژی فعالانهای خواهد داشت. به همین صورت که سهام کوچک را به صورت فعالانه وارد صندوق میکند و در مواقع مناسب برای بهرهمندی از رشد آن سهام را فروخته و جایگزین خواهد کرد. این در حالی است که از دو جنبه میتوان نقدشوندگی صندوق را تأمین کرد؛ یکی نگهداری منابع نقد به میزان مناسب و دیگری تنوعبخشی به پرتفوی صندوق.
– تنوعبخشی؛ نقدشوندگی لازم را برای صندوق فراهم خواهد کرد. همچنین برای بازارگردانی صندوق برنامههای مشخصی از پیش طراحی شده است تا صندوق همواره بازارگردانی فعالانهای داشته باشد.
– ما صنایع مختلفی را در صندوق «جوانه کوچک گندم» خواهیم داشت. این صندوق از نظر تعداد تنوع بالایی دارد و در همان ۲۵درصد سهامی که قصد سرمایهگذاری داریم؛ حدود ۶۰۰شرکت با ارزشی معادل ۲هزار همت وجود دارد. پیش از پذیرهنویسی به صورت فشرده حدود ۱۰۰سهم شرکت را از میان سهامهای کوچک غربال و انتخاب کردهایم. حتی قیمتهای مناسب خرید را پیشبینی کردهایم و سعی میکنیم با بهای تمام شده مناسب خرید انجام دهیم. این پرتفوی به طور مستمر مانیتور و رصد خواهد شد و در صورت نیاز شرکتهای موجود جایگزین خواهند شد.
*حسن کاظمزاده رئیس هیاتمدیره شرکت مدیریت دارایی گندم نیز در ادامه این نشست در خصوص ایده اولیه شکلگیری این صندوق میگوید:
– دوستانی که در شکلگیری گندم دور هم جمع شدهاند؛ سوابق طولانی در نهادهای مالی دارند. ایده اولیه شکلگیری گندم این بود که بازار ما با کمبودهایی مانند مشاوره صحیح، تحلیل و ابزارهای لازم مواجه است؛ کمبودهایی که موجب زیان در سرمایهگذاریها شدهاند. هر گاه کمبودی وجود داشته باشد؛ تلاش ما این است که ارزشآفرینی کنیم تا سهامداران از آن منتفع شوند. هیچ ابزاری را راهاندازی نخواهیم کرد؛ مگر اینکه به نفع بازار باشد و کمبودی را جبران کند.
– تلاش ما در این شرکت این است که ابزارهای مفیدی به بازار عرضه کنیم و نیازهایی که تاکنون توسط نهادهای مالی پوشش داده نشدهاند؛ برطرف کنیم. مجموعه گندم اردیبهشت ماه سالجاری راهاندازی شد و تاکنون حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه جذب کرده است. این میزان جذب سرمایه در شرایط سیاسی فعلی نشاندهنده عملکرد مناسب این مجموعه است.
– در همین راستا تصمیم داریم هر چند ماه یکبار یک ابزار جدید که جای خالی آن در بازار احساس میشود را معرفی کنیم. یکی از سیاستهای ما در گندم این است که با اصحاب رسانه و فعالان بازار سرمایه ارتباط نزدیکی داشته باشیم. عزیزانی که من و همکارانم را میشناسند؛ میدانند که در فرهنگسازی بازار سرمایه تلاش بسیاری کردهایم و این مسیر را در گندم ادامه خواهیم داد. علاوه بر مدیریت سرمایه؛ به مدیریت روح و روان و تصورات مردم در مورد سرمایهگذاری در بورس نیز اهمیت خواهیم داد.
– سه ویژگی گندم را از سایر شرکتهای سبدگردان متمایز میکند: اولین ویژگی؛ منابع انسانی و همکارانی است که شرایط صعود و نزول بازار را تجربه کردهاند. دومین ویژگی؛ نوآوری در این مجموعه است و سومین ویژگی نیز شفافیت عملکرد است. برخی از نهادهای مالی ترجیح دادهاند تا خود را در معرض عموم قرار ندهند، اما ما تلاش میکنیم حداکثر شفافیت را در مورد عملکرد و استراتژی خود داشته باشیم.
– سقفی که برای صندوق مجوز گرفته شده؛ ۲۰۰میلیون واحد معادل ۲۰۰میلیارد تومان است. فردا در دو بخش ۱۰۰میلیون واحد عرضه خواهد شد و در صورت تقاضای بیشتر ۱۰۰میلیون واحد دیگر نیز عرضه میشود. اگر ارزش معاملات بازار به صورت میانگین روزانه به ۴,۰۰۰ میلیارد تومان برسد؛ چند ماه پس از آن تقاضای افزایش سقف به ۴۰۰میلیون واحد را خواهیم داد. همچنین اگر ارزش معاملات روزانه به ۱۰,۰۰۰میلیارد تومان برسد؛ تقاضای افزایش سقف به ۱میلیارد واحد انجام خواهد شد. برای سقفی بیش از ۱میلیارد واحد برنامهای نداریم.
*ساناز صمدی مدیرعامل مجموعه گندم نیز به اهمیت سرمایهگذاری غیرمستقیم اشاره کرد و در ادامه از دغدغه اهالی بازار سرمایه چنین گفت:
– ما در گندم برای پاسخ به برخی از دغدغههای بازار سرمایه جمع شدهایم. نوسانات شدید، جنگ، عدم قطعیت، تحلیل نرخ بهره و تورم؛ از جمله عواملی هستند که موجب مشکلات در بازار سرمایه میشوند و هزینههای زیادی به همراه دارند. تیم گندم تلاش میکند این هزینهها را برای سرمایهگذاران غیرمستقیم کاهش دهد.
– یکی دیگر از چالشهای مهم؛ ریسک نقدشوندگی است که سهامداران با آن مواجه هستند.
– سرمایهگذاری مستقیم در بازار به ویژه در سهامهای کوچک؛ چالشهایی به همراه دارد که با سرمایهگذاری غیرمستقیم برطرف خواهد شد.
– ما در تلاش هستیم فرصتها را شناسایی کنیم و ابزارهای جدیدی تعریف کنیم. حتی اگر بخواهیم ابزارهای قدیمی را ارائه دهیم؛ آنها را با نوآوری عرضه خواهیم کرد.
معصومه صالحی