به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ مهندس محمود صلاحی رئیس هیاتمدیره شرکت معدنیوصنعتی چادرملو در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه برای طرحهای توسعهای 26هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است، به جزئیات این پروژهها اشاره کرد و گفت: ۲واحد گازی نیروگاه سیکل ترکیبی هر کدام به ظرفیت ۱۸۳مگاوات از جمله پروژههایی است که آماده بهرهبرداری هستند.
مهندس صلاحی با تاکید بر اینکه یک واحد نیروگاه خورشیدی ۱۰مگاواتی در شهرستان اردکان در حال بهرهبرداری است، در ادامه گفت: این در حالی است که نیروگاه خورشیدی ۱۰مگاواتی دوم اردکان نیز آماده افتتاح است و یک واحد ۱۰مگاواتی خورشیدی دیگر نیز در بهاباد در حال ساخت است که به زودی آماده بهرهبرداری خواهد شد.
رئیس هیاتمدیره شرکت معدنیوصنعتی چادرملو خودتأمین بودن این نیروگاهها را از جمله ویژگیهای این پروژهها دانست و با انتقاد از چالش کمبود برق که در فصل تابستان به اوج خود میرسد، گفت: متاسفانه تابستان امسال بسیار گرمتر از سالهای قبل بود و همین موضوع باعث شده بود که با قطعیهای برق بیشتری مواجه شویم؛ بنابراین بهرهبرداری از این نیروگاهها میتواند تا حدود زیادی مشکلات مربوط به کمبود برق را جبران کند.
مهندس صلاحی به دیگر پروژههای مهم شرکت معدنیوصنعتی چادرملو اشاره کرد و گفت: کارخانه تولید «بریکت سرد» که با همکاری شرکتهای دانشبنیان آماده افتتاح است و کارخانه «کلاف سرمد» در ابرکوه و کارخانه کنسانتره یکمیلیون تنی در بهاباد از جمله طرحها و پروژههای شرکت چادرملو است که آماده بهرهبرداری هستند.
وی در خصوص حمایت از شرکتهای دانشبنیان با تاکید بر اینکه دیسپچینگ معدن به مدت دو سال به شرکتهای دانشبنیان واگذار شده است، گفت: برای اجرای تمامی طرحها ابتدا آنها را به شرکتهای دانشبنیان معرفی و ارائه میکنیم و در صورت تمایل آنها مراحل اجرایی را ادامه میدهیم.
رئیس هیاتمدیره شرکت معدنیوصنعتی چادرملو با تاکید بر اینکه شرکتهای دانشبنیان در زمینه قطعهسازی نیز کمکهای قابلتوجهی به مجموعه داشتهاند، خاطرنشان کرد: هزاران قطعهای که پیش از این از خارج کشور وارد میشد؛ امروز با کمک شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور در حال تولید است.
وی با بیان اینکه بومیسازی قطعات موردنیاز شرکت چادرملو بخشی از این تلاشهاست، افزود: در همین راستا ما با شرکتهای دانشبنیان قرارداد همکاری منعقد میکنیم و آنها بر اساس نیازهای ما فرآیند بومیسازی قطعات را آغاز میکنند. در واقع ما به این شرکتها اعلام میکنیم که مصرف هر قطعه در طول سال چه مقدار است و آنها با کمک متخصصان داخلی چادرملو به تولید این قطعات مشغول میشوند.
مهندس صلاحی با تاکید بر اینکه تاکنون تعداد زیادی از این قطعات بومیسازی شده و در حال تولید است، گفت: تمامی طرحهای توسعهای بالغ بر ۲۶هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز داشته است و خوشبختانه امروز این طرحها آماده بهرهبرداری هستند.
وی با اشاره به اینکه از این میزان ۱۷هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری ریالی معادل ۲۵۰میلیون یورو ارزش دارد، از بهرهبرداری از کارخانه گندلهسازی غدیر در بهاباد تا آخر آبان ماه خبر داد و گفت: در همین راستا یک پروژه جدید با هزینه ۴۷میلیون یورو به نام کارخانه «کلاف آریایی» در شهر میبد در دست اقدام است که مناقصه این پروژه برگزار و پیمانکار آن نیز انتخاب شده و به زودی کار خود را آغاز خواهد کرد.
رئیس هیاتمدیره شرکت معدنیوصنعتی چادرملو در ادامه ذخیره معدن فعلی چادرملو را رو به پایان اعلام کرد و با اشاره به معدن D19 گفت: با توجه اینکه ذخیره فعلی معدن چادرملو رو به اتمام است؛ از ۲سال و نیم گذشته با مشارکت شرکت معدنیوصنعتی چادرملو و شرکت سنگآهن مرکزی بهرهبرداری از معدن D19 در دستور کار دو شرکت قرار گرفت و در حال حاضر باطلهبرداری از این معدن انجام شده است و به زودی با حضور مقامات دولتی افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
مهندس صلاحی همچنین به پروژه آبرسانی اردکان از خلیجفارس اشاره کرد و با بیان اینکه ۱۲۰۰لیتر در ثانیه دبی دارد، گفت: پروژه انتقال بخشی از آب خلیجفارس برای صنایع اردکان نیز تکمیل شده و آماده بهرهبرداری است.
رئیس هیاتمدیره شرکت معدنیوصنعتی چادرملو در پایان به مسئولیتهای اجتماعی این مجموعه اشاره کرد و از ساخت دو مدرسه بزرگ در شهرستان اردکان خبر داد که یک دبیرستان و یک هنرستان ساخته و آماده افتتاح هستند.
معصومه صالحی