به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر محمدیاسر طیبنیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در دومین روز از سمپوزیوم فولاد 1403 ضمن بازدید از این نمایشگاه در نشست خبری با تاکید بر ضرورت تحقق صنعت سبز برای صنعت فولاد کشور گفت: در کشورمان ایران هر میزان که سرعت تولید انرژی افزایش یابد، اما هیچگاه به پای سرعت رشد مصرف انرژی نمیرسد؛ چراکه شیوه مصرف انرژی در کشور صحیح نمیباشد.
وی با بیان اینکه امروز کشورمان به عنوان یکی از پرمصرفترین کشورهای جهان در حوزه انرژی محسوب میشود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال هماکنون بیش از ۲۰میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد که میزان مصرف آنها به دلیل دارا بودن الکتروموتورهای قدیمی بسیار زیاد است؛ این در حالی است که سالانه ۱.۲میلیون کولر آبی جدید نیز در کشور تولید و به بازار عرضه میشود.
دکتر طیبنیا در ادامه با اشاره به اینکه اخیراً برای تولیدکنندگان سیستمهای خنککننده خانگی الزاماتی تعیین شده تا کممصرف ساخته شوند، افزود: این در حالی است که متاسفانه مصرف انرژی این سیستمها برای مصرفکنندگان اهمیت چندانی ندارد. در همین راستا با توجه به سهم ۳۵درصدی الکتروموتورها در مصرف برق کشور در صورت بهینهسازی مصرف از طریق استفاده از ورقهای الکتریکی حدود ۱۵درصد که معادل ۴هزار مگاوات است، کاهش مصرف خواهیم داشت؛ این در حالی است که برای راهاندازی نیروگاه برق جهت تأمین این میزان انرژی باید بیش از ۲میلیارد دلار سرمایهگذاری صورت گیرد.
دکتر طیبنیا با تاکید بر اینکه تا زمانی که فرهنگ مصرف انرژی در کشور اصلاح نشود، نمیتوان انتظار داشت که اتفاق تازهای در حوزه صنعت سبز رقم بخورد، گفت: همانطور که میدانید؛ بسیاری از صنایع کشور به ویژه صنعت فولاد تقریباً نیمی از سال را با محدودیتهای انرژی مواجهاند و در تابستان با کمبود برق و در زمستان با محدودیتهای گاز دستوپنجه نرم میکنند؛ بنابراین نمیتوانند از تمام ظرفیت تولید خود به خوبی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه با توجه به خالی ماندن بخش قابلتوجهی از ظرفیتهای تولید طبیعتاً هزینههای تولید افزایش یافته و سودآوری صنعت کاهش پیدا میکند، تاکید کرد: به همین دلیل امروز حرکت صنعت فولاد کشور به سمت مسیر سبز یک ضرورت و الزام محسوب میشود؛ بنابراین تمامی تولیدکنندگان و صنعتگران باید به سمت تولید سبز حرکت کنند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه حرکت به سمت تولید سبز را هزینهبر عنوان کرد و گفت: البته تحقق صنعت سبز بسیار هزینهبر است؛ به همین دلیل برخی از کشورها برای هموارسازی مسیر صنایع جهت تبدیل شدن به صنعت سبز و همچنین رعایت الزامات زیستمحیطی شرایطی را برای آنها فراهم میکنند.
دکتر طیبنیا با تأکید بر اینکه متأسفانه سیاستگذاریها برای هموارسازی مسیر تولید در کشور مطلوب نیست، افزود: از یک سو صنایع کشور طی سالهای اخیر با افزایش چند برابر نرخ انرژی مواجه شدهاند و از سوی دیگر در چنین شرایطی از صنعت فولاد کشور خواسته میشود که هزینههای تبدیل شدن به صنعت سبز را هم بپذیرد که این سیاست چندان موفقی نخواهد بود؛ بنابراین باید شرایطی فراهم شود تا شرکتها به صورت داوطلبانه به سمت رعایت الزامات زیستمحیطی حرکت کنند.
به گفته وی اگر بخواهیم در حوزه صنعت سبز اتفاق جدیدی در کشور رقم بزنیم؛ باید سیاستگذاری حاکمیت در این حوزه تغییر کند؛ به طوری که شرکتها به سمت تبدیل شدن به صنعت سبز سوق داده شوند. دکتر طیبنیا میزان سرمایهگذاریهای انجام شده شرکت فولاد مبارکه در مسیر صنعت سبز را ۲.۳میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: مجموعه فولاد مبارکه همیشه در حوزههای مختلف پیشتاز بوده است و در راستای تحقق صنعت سبز نیز همه ساله به صورت داوطلبانه اقدامات مهمی انجام داده؛ به طوری که تاکنون برای تبدیل شدن به صنعت سبز ۲.۳میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با تاکید بر اینکه افزایش سرعت تولید فولاد الکتریکی برای رفع نیاز کشور جزو استراتژیهای شرکت فولاد مبارکه است، گفت: در شرایطی که امروز فولادهای الکتریکی در کشور ما تولید نمیشود و به دنبال آن بسیاری از صنایع مرتبط با این محصول نیز شکل نمیگیرند، اما گروه فولاد مبارکه به عنوان یک شرکت پیشرو و پیشتاز در تولید فولاد الکتریکی برای رفع نیاز کشور سرعت خود را بیشتر میکند و این موضوع به عنوان یکی از استراتژیهای مهم این مجموعه محسوب می شود.