ایران طرفدار نفت ارزان نیست

بیژن زنگنه با بیان اینکه افزایش تولید و صادرات نفت خام حق ایران است، گفت: حتی در صورت کاهش قیمت نفت بازهم تولید و صادرات نفت ایران در مرحله اول پساتحریم ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.
وزیر نفت در پاسخ به این پرسش مهر که حتی در صورت سقوط قیمت نفت به بشکه‌ای ۳۰ دلار بازهم نگران افزایش تولید و صادرات نفت خام ایران نیستید؟ تصریح کرد: قطعا از نفت بشکه‌ای ۲۰ یا ۳۰ دلار خوشمان نمی آید.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با بیان اینکه حتی در صورت کاهش قیمت هر بشکه نفت به ۳۰ دلار، افزایش تولید و صادرات نفت ایران متوقف نخواهد شد، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران سهم خود در بازار نفت را به هیچ کشوری واگذار نخواهد کرد.
زنگنه همچنین پیش از این با بیان اینکه حتی در صورت کاهش قیمت نفت، صادرات نفت ایران در پساتحریم دو برابر خواهد شد، گفته است: از این رو نگران کاهش قیمت نفت نیستیم و کشورهایی که در غیاب ایران تولید خود را افزایش داده‌اند، باید نگران باشند.
وزیر نفت با یادآوری اینکه در معاملات آتی بازار ورود افزایش تولید نفت خام ایران منظور شده است، تاکید کرده است: در حال حاضر بازگشت ایران به بازار نفت در تمامی محاسبات بازارها محاسبه شده است. وی گفت: شرکت های خارجی بر اساس قراردادهای جدید که به تصویب هیات دولت رسیده می توانند در اکتشاف منابع نفتی و گازی مشارکت کنند و در عین حال ما از تاسیس مراکز آموزشی و تحقیقاتی از طریق این کشورها استقبال کرده و حتی هزینه آن را نیز می پردازیم.
زنگنه درباره اجلاس سران کشورهای صادر کننده گاز در تهران اظهار کرد: این سومین اجلاس سران است که برگزار می شود و معتقدم این اتفاق علامت مثبتی به ایران پس از برداشته شدن تحریم ها است و کشورهای حاضر در این اجلاس شامل الجزایر، بولیوی، گینه استوایی، روسیه، ونزوئلا، عراق، مصر ترکمنستان، لیبی، امارات، قطر، عمان و پرو هستند. وی ادامه داد: در ابتدا اجلاس عادی وزرا را خواهیم داشت و مسائل بودجه و گزارش دبیرکل اعلام می شود و در اجلاس فوق العاده نیز که بعد از ظهر برگزار می شود بیانیه نهایی صادر خواهد شد.
وزیر نفت تاکید کرد: بیانیه پایانی رهنمود اجلاس های آتی و اجلاس آب و هوا در پاریس است. هدف ‘گاز سوخت مناسب برای محیط و توسعه پایدار’ رویکرد اصلی ما است و این مهم همراه با سیاست های کلی رهبر انقلاب درباره محیط زیست است.
زنگنه عنوان کرد: نزدیک 70 درصد ذخایر جهان در کشورهایی است که در جی سی اف حضور دارند. اوپک این قدرت را دارد که با تغییر عرضه، قیمت را تنظیم کند اما گاز به دلیل انتقال از طریق لوله شرایط متفاوتی دارد.
وی توضیح داد: در زمینه گاز، قراردادهایی داریم که تا 20 سال قیمت تعیین شده و کاری نمی توان کرد اما در نفت قراردادهای طولانی مدت وجود ندارد. بورس در بازار گاز ضعیف تر و حجم قراردادهای کوتاه مدت کمتر است و اگر این نوع قرارداد افزایش یابد قدرت مانور بیشتر می شود.
وزیر نفت گفت: هزینه حمل گاز نسبت به نفت بالا است و نفت به صورت متعارفی قابل حمل است و نیاز به فشار ویژه ندارد اما گاز باید از درجه حرارت منهای 162 درجه به صورت ال ان جی منتقل شود.
زنگنه با بیان اینکه آمریکا امروز در حال ورود به بازار ال ان جی است، یادآور شد: ما به دلیل تحریم، یک ال ان جی نیمه کاره داریم و ظرفیت آن 10 میلیون تن است و 4 میلیون دلار هزینه دارد و به دنبال شریک در تامین منابع نقدی هستیم. بازار آینده دنیا در حوزه ال ان جی است و تقریبا نمی توان لوله های دو تا سه هزار کیلومتری ساخت و گاز را منتقل کرد. به گفته زنگنه، در جهت کاهش شدت انرژی موفق نبودیم و یکی از دلایل قیمت ها و دلیل دیگر مشکلات بخش است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *