×

منوی سایت

اخبار ویژه

پتروشیمی مارون سود ۷هزار و ۲۰۰ میلیون تومانی تقسیم کرد

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی مارون، امروز، سوم تیر ماه، با حضور بیش از 84 درصد از سهامداران این شرکت در محل پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد.

به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت پتروشیمی مارون؛ در مجمع پتروشیمی مارون، براساس رأی سهامداران این پتروشیمی، ۷هزار و ۲۰۰ میلیارد سود تقسیم شد که به ازای هر سهم مارون، ۹۰۰ تومان سود نقدی تقسیم شد.

افزایش تولید ۵ درصدی شرکت پتروشیمی مارون

در ابتدای این مجمع، امیر امرایی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی مارون به روند تولید کمی شرکت اشاره کرد و گفت:

از نظر سهم تولید در میان کل شرکت‌های پتروشیمی کشور با سهم ۶.۳ درصد از تولید، با یک رتبه صعود نسبت به سال گذشته، پس از شرکت‌های پردیس و نوری، رتبه‌ی سوم را کسب کرده است.

او ادامه داد: پتروشیمی مارون با سهم ۲۲.۸ درصد از تولید شرکت‌های پتروشیمی منطقه‌ی ویژه اقتصادی ماهشهر در سال ۱۴۰۱، اولین تولید کننده در میان شرکت‌های پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی ماهشر است.

امرایی مجموع فروش سال گذشته را براساس تُن، ۱۷۶۱۹۹۰ و مجموع فروش سال ۱۴۰۰ را ۱۷۱۸۸۰۰ اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی مارون در ادامه به افزایش تولید ۵ درصدی اشاره کرد و گفت: باتوجه به همکاری‌ای که با مناطق نفت خیز جنوب در دریافت گاز از بالادست و تعاملی که با هم در تعمیرات اساسی داشتیم، خوراک دریافتی‌مان هم نسبت به سال قبل بیشتر شد و در نهایت ۵ درصد به تولید مارون اضافه شد که مبلغی بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است.

او ادامه داد: این یکی از بهترین سال‌های تولید مارون در ادوار گذشته بوده است. روند تاریخی تولید محصولات، روبه افزایش بوده است.

دلایل کاهنده و افزاینده‌ی سود شرکت پتروشیمی مارون

امرایی در ادامه به بررسی دلایل کاهنده‌ی سود شرکت پرداخت و اظهار کرد: عواملی از جمله افزایش ۱۳ درصدی بهای پرداختی خوراک، افزایش ۵۷درصدی دستمزد، افزایش ۲۲ درصدی بهای پرداخت یوتیلیتی و کاهش متوسط ۱۰درصد قیمت‌های جهانی از جمله دلایل کاهنده‌ی سود شرکت بودند.

او همچنین رشد ۵درصدی تولید، افزایش ۱۵ درصدی نرخ تسعیر ارز و کاهش ۲ درصدی مصرف انرژی را نیز از جمله دلایل افزایش دهنده‌ی سود شرکت عنوان کرد.

این مدیرعامل درخصوص ترکیب تولیدات شرکت به ترتیب تناژ، عنوان کرد: بیشترین حجم اتان است که خوراک اصلی مجتمع ماست و مابقی محصولات اصلی‌ای است که در مجموعه‌ی مارون تولید می‌کنیم.

وی همچنین در اشاره به فروش محصولات اظهار کرد: فروش ما از نظر تناژی و تناسب افزایش تولید در سال ۱۴۰۱ از نظر تناژ فروش نسبت به سال ۱۴۰۰ شرایط بهتری را دارا بوده و در نهایت هم ۲۲ درصد از مجموع تولیدات مارون، صادرات بوده و ۲۲ درصد فروش داخلی و تأمین نیاز صنایع پایین دست و تکالیف قانونی شرکت را داشتیم و ۵۶ درصد هم بین مجتمعی بوده است. در صادرات، چه در فروش داخلی چه در فروش بین مجتمعی، نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشتیم و اگر یک مقدار کمتر شده به دلیل این است که پلی پروپیلن را در سال ۱۴۰۰ صادرات می‌کردیم اما در سال ۱۴۰۱ با توجه به قیمت بازار داخلی که از صادراتی بهتر بود، سیاست شرکت بر این شد که فروش داخلی انجام دهیم چون هم قیمت بهتر بود و هم الزام، از سمت صنایع پایین دستی شرکت صنایع پتروشیمی داشتیم.

کاهش ۲۰ درصدی سهم بازار چین

وی  با بیان اینکه حاشیه سود شرکت ۲۴درصد بود که در سال‌های قبل بیش از ۷۰درصد بود بیان کرد: این مسأله به دلیل کاهش قیمت‌ها و اضافه عرضه جهانی منطقه‌ای و داخلی به‌خصوص پلی‌اتیلن است. بازار نامطمئن چین به عنوان مهم‌ترین مقصد صادراتی شرکت و مشکلات تحریم از دیگر ریسک‌های کلیدی خوانده شد. در سال‌های آتی، چین دیگر مقصد صادراتی پلی اتیلن نخواهد بود؛ چراکه تولیدکننده می‌شود‌

وی افزود: علی رغم اینکه قیمت جهانی محصولات الفینی‌ها نسبت به سال قبل کاهش ۱۰ تا ۲۵ درصدی داشته اما فروش ما بیشتر شده است. از آنجایی که چین برای ما بازار مطمئنی نیست ۲۰ درصد از سهم بازار چین را کاهش دادیم و به سایر بازارهایی مثل هند، اروپا و ترکیه ورود کردیم که مجموع این‌ها از نظر ریالی فروشی بهتری برایمان داشته است. ۲۳ درصد صادرات ریالی ۳۳درصد بورس ریالی و ۴۴ درصد بین‌ مجمتمعی است.

به گفته‌ی امرایی، پتروشیمی مارون معادل ۶۰۰ میلیارد تومان، قراداد اجرای طرح‌های دانش‌بنیان دارد. همچنین به پیش‌بینی او، درآمد پتروشیمی مارون در سال ۱۴۰۷ به ۳۰ همت خواهد رسید.

امرایی درخصوص چالش‌های شرکت عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در تولید برق و ایجاد نیروگاه برق کارخانه بازیابی اتان اهواز، مشارکت، سرمایه‌گذاری و اجرای طرح‌های توسعه‌ای به منظور تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمیایی، نوسازی تجهیزات و رفع گلوگاه‌های تولید و اورهال و تعمیرات اساسی، از دیگر راهکارهای پاسخ به چالش‌های شرکت هستند. امسال، تمام واحدهای عملیاتی را برای اورهال بردیم که ۱۰ روز پیش تمام شد و هم اکنون در مرحله راه‌اندازی هستیم و تا چهار سال آینده مشکلی نخواهیم داشت.

افزایش ۷۰ تن بر ساعت به ظرفیت اهواز

مدیرعامل شرکت پتروشیمی مارون درخصوص دیگر فعالیت‌های شرکت بیان کرد: بهسازی و احداث تاسیسات جمع‌آوری گازهای مشعل مناطق نفت‌خیز جنوب، دریافت گاز غنی از پالایشگاه بیدبلند و انتقال به ایستگاه تقویت فشار شهید مصطفوی و احداث مخزن پلی‌اتیلن به ظرفیت ۹۰۰۰ تن از دیگر پروژه‌های مهم شرکت است.

او ادامه داد: مارون پرداخت‌های سنگینی را درخصوص فاینانس پتروشیمی بوشهر انجام می‌دهد به گونه‌ای که  سال گذشته ۱۸۰ میلیون دلار پرداخت کردیم. قرار است از پتروشیمی بوشهر یک حسابرسی ویژه صورت بگیرد و در گزارش ۶ماهه شرکت مارون منعکس شود و پس از آن سهامداران تصمیم‌گیری کنند،همچنین با توجه به پروژه‌های مشعل که تعریف شده است، ۷۰ تن بر ساعت به ظرفیت اهواز اضافه خواهد شد.

امرایی در پایان سخنان خود اظهار کرد: یک قرارداد با شرکت ملی ایران داریم که گاز را همراه با نفت دریافت می‌کند و تناسب ارزش حرارتی قیمت آن در ماه‌های مختلف متفاوت است اما در سال گذشته متوسط ۳۳۴ دلار شده است. ضریب ۸۱صدم در فرمول وجود داشت که به دلیل جمع‌آوری گازهای مشعل ۷۷ صدم تغیبر یافته است که در نهایت منجر به یک کاهش در کل رقم خوراک می‌شود.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.