×

منوی سایت

اخبار ویژه

دکتر شیرازی مدیرعامل شرکت فرابورس ایران: سال قبل 17 عرضه اولیه انجام شد

مدیرعامل شرکت فرابورس ایران در اولین نشست خبری خود که در حاشیه پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) برگزار شد؛ ضمن اعلام اهم اقدامات گذشته و برنامه‌های سالجاری از پذیره‌نویسی شرکت سهامی‌عام پروژه زیرمجموعه شرکت ملی مس طی ماه آینده خبر داد.

به گزارش اقتصاد ملت؛ خبرنگاران در این نشست خبری در خصوص موضوعات مختلف اعم از روش‌های عرضه اولیه، وضعیت نمادهای متوقف، پذیرش استارتاپ‌ها، شرکت‌های پروژه و … سوالاتی را مطرح کردند و مدیرعامل فرابورس با پاسخ به تمامی سوالات؛ موضوعات مطرح ‌شده را شفاف‌سازی کرد.

دکتر محمدعلی شیرازی در خصوص اهم اقدامات سال گذشته فرابورس گفت: سال قبل ۱۷ عرضه اولیه انجام شد که «تپسی» به عنوان اولین شرکت اقتصاد دیجیتال در این شمار قرار داشت. همچنین پذیره‌نویسی ۴ شرکت، پذیرش دو صندوق جسورانه، یک صندوق خصوصی، صندوق املاک‌ومستغلات و انتشار اولین اوراق قرض‌الحسنه رقم خورد.

وی راه‌اندازی بازار توافقی برای شرکت‌های سهامی عام ثبت‌ شده نزد سازمان که شرایط پذیرش در بازارهای اصلی را ندارند، تجدید ساختار بازار شرکت‌های SME برای پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک و استارت‌آپ‌ها، فعال‌سازی بازار سوم مختص شرکت‌های سهامی خاص، رونق تامین مالی جمعی کراد فاندینگ و رعایت الزامات حاکمیت شرکتی در ناشران فرابورسی را جزو برنامه‌های در دستور کار در سالجاری برشمرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون بیشتر عرضه‌های اولیه به روش ترکیبی انجام شده است، ادامه داد: فرابورس به ۳ روش عرضه‌های اولیه را انجام می‌دهد. روش ترکیبی یکی از فرآیندهای عرضه اولیه است که بخشی از سهام در روز عرضه اولیه به صندوق‌ها واگذار می‌شود؛ پس از کشف قیمت توسط صندوق‌ها، مابقی سهام به روش ثبت‌سفارش به مردم عادی واگذار می‌شود. این روش عرضه اولیه بیشتر برای شرکت‌های کوچک‌تر اجرا می‌شود‌.

شیرازی عنوان کرد: ۱۸ سکو مجوز تامین مالی جمعی را از فرابورس اخذ کردند که برخی سکوها فعال نیستند. در همین راستا مقرر شده است مهلتی برای آنها تعیین شود تا چنانچه فعال نشوند؛ مجوز باطل شود. بازار ثانویه تامین مالی جمعی تا ۶ ماه نخست سالجاری راه‌اندازی می‌شود.

به گفته وی تامین مالی ارزان‌ قیمت از بانک‌ها در شرایط تورمی رانت ایجاد می‌کند. شرکت‌های سهامی‌عام‌پروژه با این هدف شکل گرفتند که بستری برای جذب سرمایه جهت پروژه‌های جدید باشند. این رویه اشتغال‌آفرین بوده و در هدایت نقدینگی موثر است. بر همین اساس طی یک‌ماه آینده یک شرکت سهامی‌عام‌پروژه با همکاری شرکت ملی صنایع مس پذیره‌نویسی خواهد شد.

دکتر شیرازی اضافه کرد: برخی شرکت‌ها در بازار پایه قابلیت حضور در بازارهای بالاتر را دارند، اما برخی شرکت‌های دیگر به دلایلی از جمله حجم پایه پایین، بدون آتیه بودن و یا توقف عملیات امکان فعالیت ندارند. باید محدودیت‌هایی از جمله انتقال به بازار توافقی در دستور کار قرار گیرد. به سهامداران توصیه می‌شود در شرکت‌های با ریسک بالا به هیچ‌ عنوان به صورت مستقیم سرمایه‌گذاری نکنند.

مدیرعامل فرابورس همچنین از فعال‌سازی بازار سوم با همکاری سازمان بورس خبر داد و گفت: بازار سوم به شرکت‌های سهامی خاص تعلق دارد.

وی به اهم اقدامات انجام شده از سوی فرابورس در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: سال گذشته پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های جسورانه به طور جدی دنبال شد و در پایان ۱۴۰۱ بزرگ‌ترین صندوق جسورانه را پذیرش کردیم.

شیرازی با بیان اینکه اولین صندوق اهرمی و اولین صندوق املاک‌ومستغلات در سال ۱۴۰۱ از سوی فرابورس پذیرش شد، گفت: عرضه تپسی به عنوان نخستین استارتاپ بازار سرمایه نیز در سال گذشته انجام شد.

مدیرعامل فرابورس در خصوص برنامه‌های فرابورس در سالجاری نیز گفت: از برنامه‌های سالجاری؛ راه‌اندازی بازار توافقی برای شرکت‌های سهامی عام ثبت‌ شده نزد سازمان است که شرایط پذیرش در بازارهای اصلی را ندارند.

وی افزود: همچنین به دنبال تجدید ساختار بازار شرکت‌های کوچک‌ومتوسط هستیم تا شرکت‌های دانش‌بنیان کوچک‌واستارتاپ‌ها در این بازار پذیرش شوند.

وی از دیگر ابزارهای فرابورس را تامین مالی جمعی دانست و تاکید کرد که تامین مالی از این بستر امسال رونق بیشتری خواهد گرفت.

شیرازی در خصوص دیگر برنامه‌های سال ۱۴۰۲ فرابورس گفت: با توجه به اهمیت ارتقاء حاکمیت شرکتی؛ تاکید بیشتری بر رعایت الزامات حاکمیت شرکتی در ناشران فرابورسی امسال دنبال می‌شود که این امر تضمین‌کننده بازاری ایمن به لحاظ حفظ منافع عموم سهامداران خواهد بود.

به گزارش مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در ابتدای این نشست، محمدعلی شیرازی مدیرعامل فرابورس ایران به اهم اقدامات انجام شده از سوی فرابورس در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: سال گذشته پذیرش شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های جسورانه به طور جدی دنبال شد و در پایان ۱۴۰۱ بزرگ‌ترین صندوق جسورانه را پذیرش کردیم.

شیرازی با بیان اینکه اولین صندوق اهرمی و اولین صندوق املاک و مستغلات در سال ۱۴۰۱ از سوی فرابورس پذیرش شد، گفت: عرضه تپسی به عنوان نخستین استارتاپ بازار سرمایه نیز در سال گذشته انجام شد.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.