مهندس جعفری رئیس هیات‌عامل ایمیدرو تاکید کرد:استفاده از تجربه ایجاد توازن در زنجیره فولاد برای صنعت آلومینیوم

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو اعلام کرد: می‌توانیم از تجربه مناسب حاصل شده از ایجاد توازن در زنجیره فولاد برای تکمیل زنجیره صنعت آلومینیوم بهره بریم.

به گزارش پایگاه خبری اقتصاد ملت ؛ مهندس وجیه‌اله جعفری در نخستین همایش بوکسیت، آلومینا، آلومینیوم و توسعه پایدار با بیان این مطلب و ضمن تشکر از برگزارکنندگان همایش گفت: این همایش می‌تواند زمینه مباحث مختلف را در حوزه صنعت آلومینیوم باز کند و همچون همایش‌های فولادی برگزار شده طی سال‌های گذشته؛ چاره‌اندیشی‌هایی برای توسعه این صنعت فراهم کند.

وی در ادامه افزود: در حوزه فولاد با برگزاری همایش‌ها و نشست‌ها توانستیم در کل زنجیره -از اکتشاف تا تولید محصول نهایی (کنسانتره، گندله، آهن‌اسفنجی و شمش)- به توازن قابل‌قبولی برسیم. اکنون ظرفیت تولید شمش فولاد به 44 میلیون تن و تولید به مرز 30 میلیون تن رسیده است.

رئیس هیات‌‌عامل ایمیدرو با بیان اینکه حوزه معدن و صنایع‌معدنی با ذخایر و بهره‌برداری از معادن مختلف تاکنون گام‌های مناسبی در توسعه اقتصاد برداشته است، گفت: در این بخش ظرفیت‌های مناسبی برای توسعه اشتغال و سرمایه‌گذاری ایجاد شده است و طی سال‌های اخیر رشدهای مختلفی در ارزش‌افزوده، میزان صادرات و افزایش ارزش در بازار سرمایه داشته‌ایم.

برنامه صادرات ۱۲ میلیارد دلاری

وی ادامه داد: نسبت به 6-7 سال گذشته 50 درصد رشد ارزش‌افزوده داشته‌ایم و اکنون صادرات 12 میلیارد دلاری را در این بخش دنبال می‌کنیم. همچنین 38 درصد ارزش بازار بورس مربوط به شرکت‌های معدنی و صنایع‌معدنی است.

به روزرسانی طرح‌های جامع

مهندس جعفری همچنین با بیان اینکه ایمیدرو برای نظم‌دهی به بخش معدن و صنایع‌معدنی طرح‌های جامع تدوین شده از قبل را با شرایط توسعه صنایع پایین‌دستی به روزرسانی می‌کند، اظهار داشت: این طرح‌ها در حوزه‌هایی همچون فولاد، مس، آلومینیوم، زغالسنگ، طلا و موادمعدنی مهم برای اقتصاد کشور در حال تهیه است.

وی ادامه داد: بر اساس این طرح‌ها؛ طرح‌های توسعه ای در زنجیره‌های مختلف صنایع‌معدنی برنامه‌ریزی و به روز می‌شود تا تاثیر خود را در توسعه زنجیره فلزات بگذارد.

ایمیدرو به دنبال تامین زیرساخت‌ها

رئیس هیات‌‌عامل ایمیدرو همچنین با اشاره به اینکه مجموعه معدن و صنایع‌معدنی به رغم رشد قابل‌توجه، اما در حوزه زیرساخت‌ها با چالش مواجه است، گفت: برای رفع این مشکل در سال 1400 در حوزه تامین برق با همکاری وزارت نیرو حدود 12 هزار مگاوات نیروگاه برق قرارداد منعقد کردیم. برای اجرای آنها نیز صنایع و شرکت‌‌های بزرگ را وارد کردیم که برخی از آنها از پیشرفت مناسبی برخوردار است.

وی در ادامه افزود: موضوع تامین آب صنایع از خلیج‌فارس و دریای‌عمان و استفاده از آب‌های ژرف با ایجاد چاه‌های عمیق برای تامین آب موردنیاز صنایع‌معدنی از سال‌های قبل آغاز شد.

برنامه تولید آلومینا از نفلین‌‌سینیت تا 1403

مهندس جعفری با اشاره به موضوع برنامه تامین پایدار مواداولیه صنایع آلومینیوم اذعان کرد: برنامه‌هایی برای تامین نیاز مواداولیه کارخانه‌ها در حال اجرا داریم. طرح تولید پودر آلومینا از نفلین‌سینیت از جمله این طرح‌‌هاست که امیدواریم تا سال ۱۴۰۳ محقق شود.

به گفته وی استفاده از بوکسیت کم‌عیار به روش سینترینگ از دیگر طرح‌هایی‌ است که به رفع بخشی از نیاز کارخانه‌ها کمک می‌کند.

وی ادامه داد: اکنون تولید آلونیت به صورت آزمایشگاهی و نیمه‌صنعتی انجام می‌شود. ذخایر زیادی در این ۲ حوزه وجود دارد که می‌توان بخشی از نیازهای کشور به مواداولیه را تامین و توسعه‌های بعدی را اجرایی کرد.

استفاده فرامرزی از معادن

مهندس جعفری ادامه داد: برنامه استفاده از معادن فرامرزی که دارای پروانه بهره‌برداری آن هستیم نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس هیات‌عامل ایمیدرو خاطرنشان کرد: استفاده از فناوری و نوآوری‌های نو برای توسعه صنایع پایین‌دستی موجب می‌شود تا ارزش‌افزوده محصولات تولیدی را افزایش دهیم و برای توسعه صادرات برنامه‌ریزی کنیم. وی در پایان ادامه داد: ایمیدرو حوزه فناوری نسل 4 صنعت، هوشمندسازی و موضوع مسائل زیست‌‌محیطی را پیگیری می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *