رگزاري سیزدهمین مجمع منطقه ای ICA-AP و دهمین انجمن تعاونی ها

 

سیزدهمین مجمع منطقه ای ICA-AP و دهمین انجمن تعاونی ها با حضور دکتر لاریجانی رئيس مجلس شورای اسلامی، دکتر شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دکتر شیرزاد معاون وزیر جهاد کشاورزی ومدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سالن اجلاس نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

دکتر حسین شیرزاد معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در سیزدهمین اجلاس بین‌المللی اتحادیه تعاونی‌های ICA با اشاره به اینکه در شرایط متلاطم فعلی لزوم ائتلاف وهمکاری‌های منطقه‌ای و جهانی برای حل چالش‌های مختلف اعم از امنیت غذایی و مشکلات زیست محیطی احساس می‌شود؛ تاکید کرد: افزایش سهم تعاونی‌ها در نظام قدرت یک تصمیم راهبردی است که دولت‌ها باید آن را مدنظر قرار دهند.

رئیس سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: ایران از نخستین کشورهای عضوICA  است که یکی از گسترده‌ترین شبکه‌های تعاونی را با بیش از 5 میلیون عضو در بخش کشاورزی تحت پوشش دارد.

وی افزود: تداوم فعالیت گسترش و رشد فزاینده تعاونی با وجود چالش‌های سیاسی و اقتصادی باعث شده توجه بیشتری به تعاونی شود. تعاونی روستایی در سال ۴۲ با هدف تامین موجبات پیشرفت در روستاها تشکیل شد.

دکتر شیرزاد با اشاره به اینکه تعاونی روستایی ماموریت دارد تا در حوزه سیاستگذاری و حمایت از تعاونی بانوان فعالیت گسترده اي داشته باشد، یادآور شد: تعاونی روستایی با بیش از 6 هزار شرکت تعاونی و ۴.۵ میلیون عضو بیشترین سهم را در بخش تعاون دارد. این سازمان پشتوانه قانونی قوی‌ای را در کنار اساسنامه خود دارد و قوانینی مانند قانون سیاست‌های اصل ۴۴ و قانون یکپارچه ‌سازی اراضی از این بخش حمایت می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: در بخش تعاونی روستایی توانمندسازی شبکه اهمیت بالایی دارد و در کنار آن ظرفیت‌سازی جدید برای این شبکه هم حائز اهمیت است. ما هم ظرفیت‌سازی مثبت را دنبال می‌کنیم و هم توان شبکه را برای پذیرش ریسک‌ها با ظرفیت منفی مدنظر قرار می‌دهیم.

این مقام مسئول در ادامه تصریح کرد:‌ هدایت و کمک دولت برای تشکیل صندوق‌های حمایتی برای نهادهای روستایی در راس برنامه‌های ما قرار دارد. این سازمان به طور مستمر به احداث، نوسازی و توانمندسازی ساختار فیزیکی شبکه توجه دارد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: در شرایط متلاطم فعلی لزوم ائتلاف و همکاری‌های منطقه‌ای و جهانی برای حل چالش‌های مختلف اعم از امنیت غذایی و مشکلات زیست محیطی احساس می‌شود. افزایش سهم تعاونی‌ها در نظام قدرت یک تصمیم راهبردی است که دولت‌ها باید آن را مدنظر قرار دهند.

دکتر حسین شیرزاد ارتباط کشاورزان خرد با بازار، بهبود معیشت آنها و دستیابی به عدالت اجتماعی را از اهداف تعاون روستایی ایران برشمرد و خاطرنشان کرد: سازمان تعاون روستایی ایران با همکاری اتحادیه‌های مرکزی و اتحادیه‌های تعاونی تولید در سراسر کشور راهبرد نوینی را برای اقتصاد به همراه داشته است.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در پایان گفت: در وضعیت امروز کشاورزی و روستایی ایران، توسعه تعاونی ها و سازماندهی کشاورزان در قالب شرکت های تعاونی در بسیاری موارد منجر به توسعه کارآفرینی، اشتغال و افزایش درآمد روستائیان شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *