×

منوی سایت

اخبار ویژه

رونمایی از فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر علی امرایی مدیرعامل شرکت صنایع‌معدنی فولاد سنگان در این مراسم با اشاره به قراردادهایی به ارزش حدود ۳۰۰میلیارد تومان با شرکت‌های دانش‌بنیان که  برای اولین‌بار در کشور منعقد شده است، گفت: با انعقاد این قراردها از خروج حدود ۳.۵میلیون یورو ارز از کشور جلوگیری خواهد کرد.

وی با بیان اینکه جشنواره ملی فولاد فرصت مناسبی برای معرفی اقدامات شرکت‌ها در حوزه بومی‌سازی و فعالیت‌های دانش‌بنیان است، رونمایی از فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی را گامی بزرگ در راستای تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی نسل چهارم در صنعت فولاد کشور عنوان کرد و گفت: برای اولین‌‌بار در کشور پایلوت‌پلنت‌های گندله‌سازی، کنسانتره و احیا را در فولاد سنگان راه‌اندازی کرده‌ایم.

دکتر امرایی با تاکید بر اینکه هوش مصنوعی یک ابزار قدرتمند است که اگر به درستی از آن استفاده شود، می‌تواند صنعت ما را به سطح جدیدی از پیشرفت و توسعه برساند، گفت: ما در فولاد سنگان مصمم هستیم تا از این فناوری به‌ صورت حداکثری بهره‌برداری کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد که این اقدامات بتواند به عنوان الگویی برای سایر صنایع کشور عمل کرده و منجر به کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی و افزایش خودکفایی در صنعت فولاد شود.

دکتر امرایی با اشاره به صرفه‌جویی در مصرف انرژی با سیستم دیسپاچینگ هوشمند گفت: راه‌اندازی سیستم دیسپاچینگ هوشمند توزیع آب، برق و گاز در شرکت فولاد سنگان در دستور کار قرار دارد که این سیستم در دوره‌های ناترازی انرژی حداقل ۴۰درصد صرفه‌جویی در مصرف انرژی را به همراه خواهد داشت.

به گفته مدیرعامل شرکت فولاد سنگان سیستم دیسپاچینگ هوشمند نه تنها به کاهش مصرف انرژی کمک بسزایی می‌کند؛ بلکه نقش مهمی در مدیریت بهینه منابع و افزایش بهره‌وری در شرکت ایفا می‌کند.

مدیرعامل فولاد سنگان در ادامه به عملکرد موفق سیستم مرکزی هوشمند توزیع آب، برق و گاز فولاد سنگان اشاره کرد و گفت: این سیستم باعث شده تا شرکت بتواند بهینه‌سازی قابل‌توجهی در حوزه انرژی انجام دهد و با برنامه‌ریزی‌های دقیق به اهداف تولیدی خود دست یابد.

دکتر امرایی با تاکید بر اینکه با راه‌اندازی این سیستم طی ۹ماهه اول سالجاری موفق شدیم کل تولید سال گذشته خود را محقق کنیم؛ این دستاورد را نشاندهنده اثربخشی برنامه‌های بهینه‌سازی و مدیریت مصرف انرژی در شرکت فولاد سنگان عنوان کرد.

وی با تاکید بر اینکه این اقدام بخشی از برنامه‌های فولاد سنگان برای حرکت به سمت صنعتی پایدار و همسو با استانداردهای جهانی است، گفت: مشکل ناترازی انرژی موضوعی است که همواره مورد بحث قرار می‌گیرد، اما نیاز است تا به بهبود مدیریت و بهینه‌سازی مصرف توجه بیشتری شود.

مدیرعامل فولاد سنگان در ادامه به اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت اشاره کرد و گفت:  کاربرد این فناوری می‌تواند تحول‌آفرین باشد؛ به همین دلیل مقام‌معظم‌رهبری نیز بارها بر اهمیت هوش مصنوعی و کاربرد آن در صنعت تأکید کرده‌اند. در همین راستا شرکت فولاد سنگان بر اساس این رویکرد در حال کار بر روی حکمرانی هوش مصنوعی در صنعت است.

وی افزود: استفاده از هوش مصنوعی نه تنها باعث کاهش مصرف انرژی و منابع می‌شود؛ بلکه به افزایش بهره‌وری، بهبود راندمان کاری و ارتقاء عملکرد در تمامی حوزه‌ها منجر خواهد شد. ما در شرکت فولاد سنگان به عنوان یک شرکت نوآور از هوش مصنوعی به‌ صورت جدی استفاده می‌کنیم و این فناوری به ما کمک کرده تا در حوزه‌هایی مانند مدیریت انرژی، کنترل فرآیندهای تولید و بهینه‌سازی عملیات پیشرفت‌های چشمگیری داشته باشیم.

مدیرعامل فولاد سنگان از احداث پردیس صنایع معدنی دانش‌بنیان در منطقه سنگان خبر داد و گفت: این پردیس با هدف حمایت از شرکت‌های فعال در حوزه‌های هوش مصنوعی و صنایع معدنی دانش‌بنیان ایجاد شده است. وی افزود: استقرار این شرکت‌ها در منطقه سنگان نه تنها به توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری در صنایع معدنی کمک می‌کند؛ بلکه باعث ایجاد همکاری‌های مؤثر بین صنعت و بخش دانش‌بنیان خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: پردیس صنایع معدنی دانش‌بنیان؛ بخشی از برنامه‌های بلندمدت شرکت برای حرکت به سمت تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی نسل چهارم است. ما معتقدیم که با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و استفاده از ظرفیت‌های داخلی می‌توانیم چالش‌های صنعت را به ‌صورت ریشه‌ای حل کنیم و به پیشرفت و توسعه پایدار دست یابیم.

رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان فاز اول این ابرپروژه است

سیدمهدی حسینی سمنانی مسئول هیات‌‌رئیسه کمیسیون شرکت‌های دانش‌بنیان خراسان‌‌رضوی نیز در این مراسم اعلام کرد: رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان فاز اول این ابرپروژه است. ما در این پروژه به دنبال شناسایی الگوهایی هستیم که می‌توانند به افزایش راندمان در صنعت کمک کنند.

وی اظهار داشت: در این پروژه علاوه بر افزایش راندمان صنعتی؛ بر بهینه‌سازی فرآیندها، شناسایی مشتریان بالقوه و ارتقاء صادرات برای صنایع پیشرو نیز تمرکز خواهیم کرد.

سمنانی گفت: ما قصد داریم با استفاده از هوش مصنوعی نخبگان و متخصصان را در مناطق خاص شناسایی کنیم. علاوه بر این تحلیل رقبای جهانی و رصد جهت‌گیری‌های آنها در حوزه‌های فناوری‌های پیشرفته از دیگر اهداف این پروژه است. ما به دنبال شناسایی شرکت‌ها و فناوری‌هایی هستیم که از سطح آمادگی فناوری (TRL) بالاتری برخوردارند و در حوزه‌های پیشرو فعالیت می‌کنند تا بتوانیم این فناوری‌ها را بومی‌سازی کنیم.

سمنانی با اشاره به اهداف این پروژه گفت: ما در این طرح قصد داریم با استفاده از هوش مصنوعی پیمانکاران و تأمین‌کنندگان موردنیاز برای بومی‌سازی و تحقیق و توسعه در صنایع را شناسایی کنیم و آنها را به وندورلیست (فهرست تأمین‌کنندگان) فولاد سنگان اضافه کنیم. این گامی بزرگ در راستای تحول دیجیتال و ورود به عصر هوشمندی است.

وی در پایان گفت: این پروژه برای اولین‌بار در فولاد سنگان افتتاح می‌شود و می‌تواند لایه جدیدی از هوشمندسازی را در صنایع کشور رقم بزند. این اقدام نه تنها برای شرکت فولاد سنگان؛ بلکه برای کل صنایع در حوزه بومی‌سازی و توسعه فناوری‌های پیشرفته تحولی چشمگیر محسوب می‌شود.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.