توکلی در بازدید از این نمایشگاه با حضور در غرفه شرکت فولاد مبارکه اصفهان ضمن گفتوگو با مسئولان این مجموعه؛ از نزدیک در جریان اقدامات انجام شده در حوزه بومیسازی این شرکت قرار گرفت و در ادامه اقدامات انجام شده در شرکت فولاد مبارکه اصفهان در تامین انرژی موردنیاز مجموعه را قابل ستایش و هوشمندانه عنوان کرد.
به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ امیر توکلیرودی عضو کمیسیون صنایعومعادن مجلس در بازدید از غرفه شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در گفتوگو با خبرنگار «اقتصاد ملت»؛ عملکرد فولاد مبارکه را قابل ستایش توصیف کرد و گفت: ما باید بپذیریم که مجموعه فولاد مبارکه به عنوان یک نمونه موردی موفق نه در کشور و نه در خاورمیانه؛ بلکه در جهان عرضاندام کرده است. امروز از مجموعه فولاد مبارکه نمیتوانید صرفا به عنوان یک زنجیره تامینکننده فولاد یاد کنید؛ بلکه فولاد مبارکه مجموعهای است که رفتار هلدینگداری میداند و به کسبوکارهای خوشآتیهای از جمله تولید انرژی ورود پیدا کرده است.
عضو کمیسیون صنایعومعادن مجلس با تاکید بر اینکه فولاد مبارکه امروز برای تامین نیاز خود و کمک به رفع ناترازی در کشور نیروگاه ۶۰۰مگاواتی انرژی تجدیدپذیر را دنبال میکند، گفت: این اقدام فولاد مبارکه نشاندهنده هوشمندی این مجموعه برای پایداری محصولات خود و رفتار این شرکت بزرگ در کسبوکارهای جهانی است. فولاد مبارکه همچنین در حوزه ناترازی گاز هم ورود پیدا کرده و برای تامین گاز موردنیاز خود نیز بر روی فیلرهایی سرمایهگذاری کرده است و در این زمینه هم حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
به عنوان یک ایرانی از وجود مجموعه توانمندی چون فولاد مبارکه بر خود میبالم
توکلی در ادامه با بیان اینکه به عنوان یک ایرانی به خود میبالم و افتخار میکنم که مجموعه توانمندی از جمله فولاد مبارکه را داریم،ابرازامیدواری کرد که حاصل تجربه این مجموعه بزرگ؛ انتقال دانش فنی به دنیا باشد.
وی همچنین در خصوص نیروگاه بادی منطقه خواف که مطالعات سرمایهگذاری آن توسط فولاد مبارکه در حال انجام است، گفت: توجه داشته باشید همانگونه که اشل و اندازه فولاد مبارکه را بزرگ تعریف کردم که واقعا قابل ستایش است؛ این مجموعه امروز در زمینه تولید نیروگاه 200مگاواتی انرژی تجدیدپذیر بادی که در منطقه برخوردار ۱۰هزار مگاواتی تونل بادی خواف واقع شده نیز در حال انجام رسالت خود است.
توکلی در ادامه افزود: البته رسالتی که امروز ترسیم و تعریف شده و از آن یاد میشود؛ قائم به تامین خوراک انرژی تنها در پهنه صنعتیومعدنی منطقه سنگان نیست؛ بلکه این موضوع را جزو رسالت خود میدانیم که حتی در قالب دیپلماسی تهاتر با کشور افغانستان نیز ورود پیدا کنیم؛ چراکه افغانستان در این زمینه نیز سرمایهگذاریهای قابلتوجهی را انجام داده است.
عضو کمیسیون صنایعومعادن مجلس در این خصوص تاکید کرد: امروز کشور افغانستان به شدت به انرژی نیاز دارد و ما نیز به شدت به مواد اولیه و سنگآهن نیاز داریم؛ بنابراین این یک فرصت طلایی است.
به واردات مواد اولیه از کشور افغانستان جدیتر نگاه شود
وی خطاب به مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: خواستهای که از مدیرعامل فولاد مبارکه دارم؛ این است که سیاستگذاری برای ورود به واردات مواد اولیه از کشور افغانستان را جدیتر بگیرد. در همین راستا در جلسه شورایعالی معادن که به عنوان نماینده عضو ناظر هستم؛ با مهندس جعفری معاونت معدنی وزارت صمت در کنار فولاد مبارکه و هر مجموعه دیگری که بتواند در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشد؛ موارد را مورد بحث و بررسی قرار خواهیم داد.
توکلی با تاکید بر اینکه ما امروز از ناترازی انرژی صحبت میکنیم و در آینده باید از ناترازی مواد اولیه حرف بزنیم، خاطرنشان کرد: امروز با بیانصافی در حال مصرف منابع نسلهای آینده هستیم و هیچ نگاه مسئولانهای نسبت به نسلهای آینده در خصوص برداشت مواد اولیه نداریم و با بدترین نوع کیفیت و به صورت سطحی اقدام به برداشت منابع میشود و از سوی دیگر هیچ مطالعه و بررسی در مورد اکتشافات عمیق نداریم؛ این در حالی است از مجموعههای بزرگ کشور از جمله فولاد مبارکه، فولاد خوزستان، ذوبآهن و … این انتظار را داریم که برای واردات مواد اولیه از کشورهای افغانستان و پاکستان که ذخایر نسبتا قابلتوجه و بالایی دارند؛ نگاه ویژهای داشته باشند.
معصومه صالحی