شاهمیرزایی: صنعت پتروشیمی پیشتاز در مدیریت کربن

پانزدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) به میزبانی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با محور «فناوری پاک» ۱۴ و ۱۵ مرداد ماه ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار می‌شود.

به گزارش اقتصاد ملت؛ پانزدهمین دوره همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای صنعت پتروشیمی ایران با حضور صاحبنظران، دانشمندان، مخترعان، سیاستمداران داخلی‌ و خارجی و برخی از دیپلمات‌های خارجی به‌ صورت برخط برگزار می‌شود و دستاوردها و تازه‌ترین تحولات صنعت پتروشیمی برای ارتقاء جایگاه این صنعت در جهان ارائه خواهد شد.

مرتضی شاهمیرزایی مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران در خصوص اهداف برگزاری پانزدهمین دوره همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) گفت: ارائه دستاوردهای چهار قاره جهان در صنعت پتروشیمی، بهبود فرآیندها، شناسایی آلودگی‌های محیط‌ زیستی و پرهیز از انتشار آنها در این صنعت، همکاری و تقویت معنادار صنعت پتروشیمی و مؤسسه‌های مالی، شرکت‌های تجاری و تولیدکنندگان، رونمایی از فرآیندهای پیشرفته و به ‌اشتراک‌گذاری طرح‌ها و ایده‌های فناورانه؛ از جمله اهداف برگزاری این دوره از همایش است.

وی همچنین محورهای اساسی پانزدهمین دوره این همایش را شامل چشم‌اندازهای اقتصادی، فناوری و سیاست‌های پیش‌روی صنعت پتروشیمی، کاربرد فناوری‌های دیجیتال و توسعه بالادست و پایین‌دست صنعت پتروشیمی، جهت‌گیری صنعت پتروشیمی ایران برای تکمیل زنجیره ارزش، دیپلماسی صنعت پتروشیمی و فرصت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، صادرات خدمات فنی‌ومهندسی و تأمین خوراک‌ پایدار و متنوع برای پتروشیمی‌ها، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و تأمین مالی، محیط‌ زیست و رویکردهای فناوری‌های پاک اعلام کرد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران همچنین جذب و مدیریت کربن را از دیگر موضوعاتی دانست که در پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران مطرح می‌شود و گفت: ایران نیز در این زمینه برنامه‌ریزی کرده و شرکت ملی صنایع پتروشیمی پیشتاز این موضوع بوده و به ‌طور جدی در حال پیگیری است. در همین راستا مدیریت تأمین و مصرف آب و برق صنعت پتروشیمی و زنجیره تأمین و لجستیک برای تأمین کالا و تجهیزات نیز از دیگر موضوعات این همایش به شمار می‌رود.

به گفته وی برگزاری نشست‌های تخصصی، کارگاه‌ها، نمایشگاه جانبی و نشست‌های چندجانبه از دیگر برنامه‌های پانزدهمین دوره این همایش است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ادامه با اشاره به سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در صنعت پتروشیمی برای جمع‌آوری گازهای مشعل در کشور؛ از همکاری تنگاتنگ شرکت ملی نفت ایران با پتروشیمی‌ها خبر داد و گفت: امیدواریم تا سال آینده شاهد خاموشی‌ همه مشعل‌های شرق و غرب کارون باشیم و از سوزاندن ثروت ملی جلوگیری ‌شود.

شاهمیرزایی پیگیری شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه در مشعل‌ها را از اقدامات مهم طی سه سال اخیر دانست و تصریح کرد: خوشبختانه این شرکت برنامه‌ریزی منسجمی برای تحقق این موضوع تعریف و موفقیت‌های قابل‌قبولی را ثبت کرد.

وی با اعلام این خبر که بر اساس برنامه‌ریزی و همکاری هلدینگ‌های پتروشیمی همه گازهای همراه شرق و غرب کارون تا پایان سال آینده جمع‌آوری می‌شود، گفت: گام بلند برای تحقق این هدف بهره‌برداری از پالایشگاه گاز هویزه خلیج‌فارس بود که با ورود صنعت پتروشیمی شاهد راه‌اندازی آن در سال گذشته بودیم که پس از فرآورش گازهای همراه در این مجتمع و استفاده از محصول به‌ عنوان خوراک پتروشیمی‌ها؛ ارزش‌افزوده برای کشور ایجاد می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: ان‌جی‌ال ۳۱۰۰ نیز پس از سال‌ها با برنامه‌ریزی فشرده شرکت ملی صنایع پتروشیمی و با تلاش شرکت سرمایه‌گذاری اهداف به بهره‌برداری رسید که روزانه گازهای همراه چند میدان‌ را جمع‌آوری می‌کند.

شاهمیرزایی با اشاره به سرمایه‌گذاری پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی مارون برای جمع‌آوری مشعل‌های شرق کارون بیان کرد: انتظار می‌رود با همکاری تنگاتنگ شرکت ملی نفت ایران با پتروشیمی‌ها؛ شاهد خاموشی‌ همه مشعل‌ها باشیم و از سوزاندن ثروت ملی جلوگیری کنیم و جشن خاموشی مشعل‌ها را بگیریم.

شاهمیرزایی در تشریح وضعیت صنعت پتروشیمی تصریح کرد: بیش از ۶۵سال از آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی مرودشت می‌گذرد. ۲۰سال پیش از پیروزی‌انقلاب‌اسلامی به ‌رغم نبود هیچ تحریمی متأسفانه کارنامه قابل‌دفاعی در صنعت پتروشیمی به چشم نمی‌خورد. البته خوراک سرشاری برای پتروشیمی وجود داشت (۶ مجتمع پتروشیمی با حدود یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار تن تولید واقعی و ظرفیت تولید ۳ میلیون تن در کشور تا سال ۱۳۵۷)، اما اقدامات مناسبی انجام نشده بود.

وی با اشاره به اینکه پیش از پیروزی‌انقلاب‌اسلامی در ۱۰۰درصد نیازهای صنعت پتروشیمی از طراحی، اجرا، نصب و تأمین کالا و تجهیزات گرفته تا بهره‌برداری و تعمیرات وابستگی داشتیم و اجازه ورود متخصصان ایرانی به صنعت داده نمی‌شد، اعلام کرد: اما امروز با برنامه‌ریزی‌های درست بالغ بر ۸۰مجتمع پتروشیمی در کشور احداث شده است.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت نصب‌ شده صنعت پتروشیمی تا پایان امسال از مرز ۱۰۰میلیون تن می‌گذرد، گفت: با غربالگری طرح‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها به ‌سمت توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی هدایت و تکمیل زنجیره ارزش و زنجیره تأمین آن به‌ عنوان قله هدف‌گذاری شد.

شاهمیرزایی با بیان اینکه بومی‌سازی همه کاتالیست‌ها در دولت سیزدهم در دستور کار قرار گرفت تا به‌ سرعت تا پایان دولت بومی شود، تصریح کرد: امروز اعلام می‌کنم که همه کاتالیست‌های صنعت نفت شامل ۹۹ کاتالیست جاذب و آغازگر را بومی کرده‌ایم و به قله دانش همه کاتالیست‌ها دست یافتیم و بخش زیادی از آنها تجاری‌سازی شده است.

وی تهیه سند تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی را از دستاوردهای مهم این صنعت دانست و افزود: اصلاح اساسنامه نیز مراحل نهایی خود را طی می‌کند که بر اساس آن راهبردهای کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تدوین شده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: امروز برنامه راهبردی شرکت برای تحقق برنامه هفتم و هشتم توسعه و چشم‌انداز ۲۰ و ۵۰ ساله صنعت پتروشیمی ترسیم شده است.

شاهمیرزایی به بازنگری طرح‌ها و پروژه‌ها و تعیین‌تکلیف طرح‌های متوقف و نیمه‌تمام طی سه سال اخیر اشاره و بیان کرد: طرح‌های پتروشیمی در منطقه مکران به ‌سرعت در حال اجراست و انتظار می‌رود تا سال آینده یک تا دو طرح تکمیل شود. اجرای طرح‌های قطب انرژی‌بر پارسیان نیز سرعت گرفته است.

وی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در تأمین ارز کشور بسیار خوش درخشید، گفت: تأمین حدود ۶میلیارد و ۵۰۰میلیون دلار ارز، تکلیف صنعت پتروشیمی برای سال ۱۴۰۰ بود که با اقدامات این شرکت و همکاری پتروشیمی‌ها بالغ بر ۱۲میلیارد دلار یعنی ۲برابر تعیین‌ شده، ارز عرضه شد.

معاون وزیر نفت ادامه داد: فروش محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ نیز با وجود کاهش قیمت‌های جهانی وضعیت مطلوبی داشت و ارزآوری مناسبی برای کشور محقق شد. با تغییر رویکرد عرضه محصولات پتروشیمی پارسال حدود ۸۰هزار میلیارد تومان عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی‌ به صنایع پایین‌دست انجام شد و نزدیک به یک‌میلیون تن عرضه محصولات در داخل را افزایش داد. این اقدام جهادی، اقتصادی و انقلابی برای صنعت پتروشیمی بود.

حضور بیش از 10وزیر انرژی از قاره آفریقا

حسن عباس‌زاده مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی نیز درباره پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران گفت: هفت نشست با ۳۲سخنران با موضوعات دورنمای صنعت پتروشیمی، حکمرانی مدرن و الگوهای توسعه‌ای، فناوری‌های پتروشیمی، توسعه پایدار در جذب کربن و مدیریت آب، طرح‌های پژوهشی و فناورانه و هوشمندسازی صنعت، بهینه‌سازی مصرف انرژی و سرمایه‌گذاری و نوآوری، محیط ‌زیست و توسعه زنجیره ارزش در سالن اصلی همایش برگزار می‌شود.

وی از نشست اختصاصی وزارت خارجه با حضور سفرای برزیل، ترکیه، چین و اندونزی به ‌صورت برخط در این همایش خبر داد و افزود: وزارت خارجه در حال پیگیری حضور بیش از ۱۰وزیر انرژی از قاره آفریقا برای توسعه بازار در این قاره است.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: برگزاری هفت کارگاه تخصصی با ۳۰سخنران با موضوع‌های محیط‌ زیست، انقلاب صنعتی چهارم، ساخت داخل، کاتالیست، زنجیره ارزش متانول و مدیریت پروژه، همچنین برگزاری نمایشگاه جانبی و نشست‌های توسعه کسب‌وکار از دیگر برنامه‌های پانزدهمین همایش بین‌المللی پتروشیمی ایران است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *