نیروگاه گتوند در سال 1402 در بین نیروگاههای برقآبی کشور بالاترین تولید انرژی برق پاک و تجدیدپذیر را داشته است.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران؛ سید جابر موسوی مدیر بازار برق شرکت آب و نیرو ضمن اعلام این مطلب اظهار داشت: سد و نیروگاه گتوند با حجم مخزن نزدیک به ۵ میلیارد مترمکعب و ظرفیت برقآبی ۱۰۰۰ مگاوات نقش بسیار حیاتی در مدیریت منابع آب سطحی و کنترل سیلابهای فصلی، تأمین پایدار آب شهرهای مهم استان خوزستان و تولید انرژی پاک برقآبی در کشور دارد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۲ به لطف بارشهای بسیار خوبی که در حوضه جنوب غرب به وقوع پیوست، نیروگاههای حوضه کارون که ۶۵ درصد کل ظرفیت برقآبی کشور در آن حوضه قرار دارد در تولید انرژی پاک و تجدیدپذیر برقآبی در پیک تابستان و زمستان نقش بسزایی را ایفا کردهاند.
موسوی بیان داشت: در این میان نیروگاه گتوند با انجام به موقع تعمیرات سالانه ۴ واحد نیروگاهی خود و ذخیره مناسب آورد در مخزن با تولید انرژی پاک برقآبی به میزان ۳۸۵۰ گیگاوات ساعت در سال ۱۴۰۲ بیشترین تولید انرژی را در بین نیروگاههای برقآبی کشور داشته و سهم ۲۰ درصدی بین نیروگاههای برقآبی کشور را به همراه داشت.
مدیر بازار برق شرکت آب و نیرو گفت: رکوردزنی نیروگاه گتوند در تولید انرژی به گونهای حاصل شد که این نیروگاه نسبت به سه نیروگاه بالادست خود ۱۰۰۰ مگاوات ظرفیت نصب شده کمتری دارد و این بدین معنی است که واحدهای نیروگاه گتوند با ساعات کارکرد بسیار بالایی به عنوان یک نیروگاه بار پایه در حال تولید پایدار بودهاند و در طول مدت فصل تابستان تقریباً به صورت ۲۴ ساعته در مدار تولید قرار داشتهاند.
وی ادامه: این موضوع ضمن اینکه انجام تعمیرات به هنگام و دقیق و پایش مستمر واحدها و تجهیزات نیروگاه را بیش از پیش نشان میدهد، ضرورت اجرای فاز توسعه نیروگاه گتوند را دو چندان کرده است،به طوریکه مراحل اجرای این طرح در شرکت آب و نیرو علیرغم مشکلات در تأمین منابع مالی به جد در حال پیگیری است.
موسوی افزود: نیروگاههای برقآبی در دست بهرهبرداری شرکت آب و نیرو در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۶۳۰۰ گیگاوات ساعت تولید انرژی داشتهاند که ضمن در اختیار داشتن سهم ۳۲ درصدی در تولید انرژی برقآبی کشور، نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز افزایش ۳۴ درصدی در تولید انرژی به همراه داشتند.
وی در پایان ضمن اعلام آمادگی کامل واحدهای نیروگاهی شرکت برای پیک تابستان ۱۴۰۳ بیان داشت: شرکت آب و نیرو در حال حاضر ۳۴۶۵ مگاوات ظرفیت نیروگاه برقآبی در حال بهرهداری دارد و به لطف خداوند همچون سالهای گذشته در پیک تابستان امسال با حداکثر ظرفیت تولید، بار دیگر نقش بسزای نیروگاههای برقآبی در پاسخگویی به نیاز پیک مصرف و حفظ و پایداری شبکه برق کشور را نشان خواهند داد.
https://eghtesademelat.ir/?p=240773