گروه : صنعت-معدن-تجارت
شرکت فولاد مبارکه اصفهان سال ۱۴۰۲ را در حالی آغاز کرد که برنامه های رکورد شکنی از فروردین ماه کلید خورد ، بگونه ای که در نخستین ماه سال هفت رکورد به ثبت رسید که چهار مورد آن در نواحی آهن سازی، فولاد سازی، نورد گرم و سرد ثبت شد.
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه؛ ضمن اینکه در سال ۱۴۰۱ بزرگترین فولاد ساز کشور موفق شد ۱۸ رکورد ماهانه داشته باشد و دو رکورد سالانه در کنار ۱۴ محصول جدید کیفی برای صنایع داخلی به بازار عرضه کرد.
دولت سیزدهم با دستور کار گره گشایی از مشکلات مردم ، رشد اشتغال که پیامد افزایش تولید را هم بدنبال داشته باشد ، در میدان عمل پیش می رود، اما فولاد مبارکه در کنار این برنامه مهم ، به این موضوع جدی می اندیشد که از منابع ملی ارزش افزوده بیافریند، هرچند که باورهای غلط عامیانه در این ارتباط وجود دارد.
دکتر محمد یاسر طیب نیا مدیرعامل فولاد مبارکه در نخستین نشست خبری در سال ۱۴۰۲ ، ماه گذشته اذعان داشت، فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۱ دوره ای پرفراز و نشیب را تجربه کرد و اکنون پس از اندوخته ۳۰ ساله، به گذر موفقیت آمیز از موانع و چالش ها می اندیشد.
یکی از تفکر های انحرافی در ارتباط با بزرگترین فولاد ساز کشور اینکه، سودآوری فولاد مبارکه ناشی از بهرهمندی از رانت است، در حالی که سود دهی این شرکت برجسته در بین یکصد شرکت برتر کشور، ناشی از ارزش افزوده ای است که ایجاد می کند.
بررسی ها در ارتباط با عملکرد بزرگترین فولاد ساز کشور گویای آن است که استفاده حداکثری از ظرفیت های تولید و برخورداری از تکنولوژی روز جهانی ، یکی از فاکتور های سودآوری این مجموعه بزرگ صنعتی در ۶۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان است.
همچنین سرمایه گذاری های هوشمندانه و توسعه های هدفمند در کنار برخورداری از زنجیره کامل و متوازن از سنگ آهن تا محصولات نهایی و شکل گیری ارزش افزوده کامل از دیگر عوامل سودآوری این فولاد ساز بزرگ است.
علاوه براین ، بهره وری بالا توام با اقدامات ارزش آفرین توسعه سرمایه انسانی خبره و آموزش دیده به عنوان فاکتور دیگر سودآوری فولاد مبارکه است.
واقعیت اینکه بررسی ها نشان می دهد ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور از توزیع سود بزرگترین فولاد ساز کشور به شکل مستقیم و غیرمستقیم برخوردار شده اند، ۳۰ درصد در قالب سهام عدالت ، ۲۳ درصد سهامداران فولاد مبارکه، ۳۰ درصد صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی، عشایر و بسیج و… همگی در انتفاع سود بهره مند شدند.
همانطور که اشاره شد، فولاد مبارکه در رتبه بندی ۱۰۰ شرکت برتر، عنوان شرکت اول و برتر در سود آوری و ایجاد ارزش افزوده را به خود اختصاص داد.
برخی دشمنان دانا و دوستان ناآگاه که به موج صنعت ستیزی دامن میزنند، فولاد مبارکه را به استفاده از یارانه و انرژی با نرخ دولتی متهم کردند.
حقیقت امر اینکه، امروز هر بنگاهی که سود آور نیست، تضییع کننده منابع ملی است ، اما اگر استفاده از منابع ملی منجر به سود آوری و ارزش افزوده شود، در واقع منابع به بهترین شکل مورد بهره برداری قرار گرفته است.
آمارهای اعلامی نشان می دهد سال گذشته قیمت گاز نسبت به سال ماقبل افزایش ۵۰ درصدی داشت، درحالی که قیمت محصولات فولاد مبارکه در مقاطعی از سال ۱۴۰۱ نسبت به اسفند ۱۴۰۰ بیش از ۲۰ درصد کاهش قیمت را تجربه کرد.
طیب نیا در مصاحبه اردیبهشت ماه خود با اصحاب رسانه ابراز امیدواری کرد، ۱۴۰۲ شاهد شکوفایی و حرکت رو به جلو فولاد مبارکه در ابعاد کمی و کیفی باشیم و سرمایه گذاری در طرح های
توسعه ای با تکیه بر دانش و مجاهدت کارکنان گروه بزرگ این مجموعه باشیم.
https://eghtesademelat.ir/?p=201084