ایران هاب صادراتی منطقه

 

سومین نمایشگاه بين المللي توانمندی های صادراتی جمهوری اسلامی ایران كه پيش از اين قرار بود با حضور مهندس رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت برگزار شد؛ بدون حضور ايشان و با حضور فاضل الحمدانی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق، محمد امامی امین معاون امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری تهران، نصراله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، شکراله حسن بیگی سرپرست استانداری تهران و تني چند از سفرا و مقامات بلندپایه خارجی، روسای اتحادیه‌ها و انجمن‌های تجاری و صنعتی صبح امروز در نمایشگاه شهر آفتاب آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار ما؛ شکراله حسن بیگی سرپرست استانداري تهران در این مراسم ضمن اشاره به چالش هایی که جنگ اقتصادی نابرابر برای اقتصاد کشور ایجاد کرده است، بر لزوم چاره اندیشی برای این شرایط تاکید کرد و گفت: وابستگی طولانی مدت به نفت باعث شده، ظرفیت های کشور در حوزه غیرنفتی در حاشیه قرار بگیرد و امروز تنگناهایی که در بخش درآمدهای نفتی به وجود آمده، منجر به دقت و توجه بیشتر کشور به توانمندی های صادراتی شده است.
سرپرست استانداری تهران در ادامه بر اهمیت برگزاری نمایشگاه های صادراتی تاکید کرد و گفت: از جمله گام های مهمی که در مسیر توسعه صادرات غیر نفتی می توان برداشت، شرکت و برگزاری نمایشگاه های اقتصادی است؛ چراكه نمایشگاه ها این فرصت را فراهم می کنند که تولیدکنندگان و تجار بتوانند با بازاریابی و معرفی خود به کشورهای دیگر از موانع و مشکلاتی که تحریم ها برای کشور ايجاد كرده است؛ عبور کنند.
حسن بیگی یادآور شد: ایران در حوزه دارو، تولیدات گیاهی، محصولات غذایی، فرش و صنایع دستی قابلیت رقابت با تولیدات خارجی را دارد.
وی اظهار امیدواری کرد كه این نمایشگاه بتواند در مسیر توسعه صادرات غیر نفتی و تسهیل مبادلات تجاری بین المللی نقش موثری ایفا کند.
جهانگرد: شرایط صلح بهترین فرصت برای توسعه مبادلات بین کشورهاست
نصراله جهانگرد معاون فناوری و نوآوری وزیر ارتباطات نیز در مراسم افتتاحیه نمایشگاه اکسپو۲۰۱۸؛ تعاملات بین المللی را بخشی از ساز و کار حیات اجتماعی و اقتصادی تمام کشورها خواند و گفت: حضور پر رنگ تر و قدرتمند تر در این عرصه می تواند منتج به تقویت توانمندی و طرفیت سازی در بخش های مختلف دارای مزیت اقتصادی کشور گردد.
وی اعلام کرد: خوشبختانه در اکسپو ۲۰۱۸ توفیق پیدا کرده ایم تا تعدادی از شرکت های فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور را معرفی کنیم. از بین 12 گروه صنعتی حاضر در نمایشگاه، 10 شرکت  ICT  حضور دارند که هر کدام به نوبه خود از توانمندترین شرکت های حال حاضر در کشور هستند.
جهانگرد ایران را هاب منطقه خواند و گفت: ایران با برخورداری از ۱۵ کشور همسایه و مرزهای خشکی امکان مبادله ارزان قیمت کالا و خدمات را در اختیار دارد كه اين مزیت ارزشمند کمک بزرگی به تسهیل مبادلات و توسعه تجارت کشور است.
وی روابط سیاسی مناسب و شرایط صلح را بین ایران و همسایه ها؛ از دیگر ویژگی های مناسب مناسبات کشور با کشورهای پیرامون خود دانست و گفت: شرایط صلح بهترین فرصت برای توسعه مبادلات بین کشورهاست و خوشبختانه ما این شرایط را داریم.
جهانگرد یادآور شد: ضروری است کالا و خدمات ایرانی از کیفیت مناسب و استمرار در پشتیبانی برخوردار باشد؛ این دو ویژگی عامل حیاتی برای حفظ سهم و افزایش آن در بازارهای هدف صادراتی است.
وی اظهار داشت: شرایط به نحوی رقم خورده که در بخش قیمت تمام شده وضعیت به نفع کالای ایرانی است و تنها باید شرایطی را فراهم کنیم که حفظ کیفیت کالا و خدمات روندی مستمر داشته باشد تا مشتری خارجی اعتماد و اطمینان بیشتری به کالای ایرانی داشته باشد.
جهانگرد در ادامه گفت: در بخش فناوری اطلاعات از سرمایه انسانی خوبی برخورداريم و در بخش هزینه ها نيز مزیت رقابتی خوبی داریم و این امکان وجود دارد كه در مقایسه با رقبا با هزینه های کمتر خدمات ارائه کنیم.
معاون وزیر ارتباطات افزود: تکنولوژی داخلی ما در حوزه IT قابل رقابت در سطح بین المللی است و   توسعه و رشد بیشتر ما در حوزه خدمات فنی و مهندسي مستلزم رعایت استاندارهای بین المللی است.
وی اظهار امیدواری کرد این همایش توسعه مناسبات را در این حوزه شتاب ببخشد. وی به ویژه در حوزه گسترش مبادلات با همسایه ها به دلیل برخورداری از اشتراکات فرهنگی و زبانی پیش بینی کرد كه بتوانیم زمینه رشد و توسعه مناسبات اقتصادی را ضمن برگزاری نمایشگاه هایی از این دست فراهم کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *