درخواست تولیدکنندگان فولاد از دولت برای افزایش تعرفه واردات

به گزارش خبرنگار ما؛ بهمن قاسمی مدیرعامل شرکت آریان فولاد با اشاره به اخذ مالیات و بیمه گفت: پیشنهاد ما به دولت این است که مبالغی ثابت برای مالیات تعیین کند تا به ازای هر کارگر یک رقم ثابت مالیات اخذ شود؛ چراکه این کار باعث دلگرمی کارفرما و نیز مانع از فرار مالیاتی شرکت ها می شود. وی افزود: بهتر است مسئولان مبلغ تعیین شده ثابتی بابت مالیات و ارزش افزوده و یا دیگر عوارض به هنگام ورود کالا اخذ کنند و فعالان اقتصادی را از شمول دریافت در مراحل بعد معاف کنند.
به گفته وی با تعیین یک رقم و پایه ثابت مالیاتی برای هر کالا هنگام واردات موضوع مالیات، مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده نهایی می شود؛ چراکه دریافت مالیات از تولیدکننده و عرضه کننده در چند مرحله موجب بروز فساد می شود. وی ادامه داد: با این روش شاهد انسجام در پرداخت مالیات، افزایش درآمد دولت، جلوگیری از فرار مالیاتی خواهیم بود؛ ضمن اینکه مانع از تضییع حقوق پرداخت کنندگان واقعی مالیات می شود.
قاسمی با اشاره به دریافت تعرفه واردات گفت: در این شرایط حساس اعمال تعرفه در کوتاه ترین زمان ممکن می تواند به عنوان عاملی برای رونق اقتصاد عمل کند. وی تصریح کرد: متأسفانه تعلل و طولانی بودن اعمال تعرفه موجب می شود بسیاری از سرمایه گذاری ها از بین برود و عملا بی تأثیر می ماند؛ چراکه دغدغه اغلب دست اندرکاران محاسبه سود و زیان تعرفه است. وی با انتقاد از پرداخت یارانه گفت: اختصاص یارانه هیچگاه به معنای حمایت قشر ضعیف نبوده است. وی ادامه داد: هیچ کالایی جز دارو بدون حداقل ۲۵ درصد مالیات نباید مبادله شود و دولت از این غرامت برای نیازمندان واقعی باید حمایت کند. قاسمی به این نکته نیز اشاره کرد که حذف یارانه ها باید به طور کامل و بر اساس نرخ تورم و نرخ ارز صورت گیرد و با حذف یارانه ها می توان کمک بیشتری به قشر ضعیف جامعه کرد.
عضو انجمن فولاد در ادامه صحبت های خود از تعرفه پایین واردات نیز انتقاد کرد و گفت: متاسفانه این پایین بودن تعرفه واردات به ضرر تولیدکنندگان منجر می شود. وی در ادامه صحبت های خود از دریافت مالیات از تولیدکنندگان انتقاد کرد و گفت: متاسفانه فشار مالیاتی منجر به تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است؛ این در حالی است که فراریان مالیات میلیاردها ثروت دولت و ملت را به تاراج می برند و دولت باید به این مسئله توجه کند.
قاسمی تصریح کرد: حتی قانون جدید مالیاتی نیز نتوانسته در برخورد با فراریان مالیات مثبت عمل کند و به آنها نزدیک شود. در حالی که سفره های مردم و تولیدکنندگان زیر بار فشار دریافت مالیات هر روز کوچکتر می شود. عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: امروز اجرایی سازی توافق برجام نباید بستری برای واردات گسترده انواع کالا به ویژه تولیدات فولادی باشد؛ بلکه دولت با افزایش تعرفه واردات، سیاست حمایت از تولید کنندگان را به مورد اجرا گذارد. وی اظهار داشت: امسال به دلیل شرایط رکودی، اجرای طرح های عمرانی و بزرگ ملی متوقف شد و شهرداری ها نیز برای پروژه های خود آهن آلات مورد نیاز را از طریق بورس کالا تامین می کنند. وی پیش بینی کرد: چنانچه برنامه ریزی دقیقی برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی در عرصه تولید فولاد اجرا نشود؛ سال آینده رونق فعالیت تجار و بازرگانان را به دنبال داشته باشد.
قاسمی اضافه کرد: براساس سند چشم انداز 1404، دستیابی به ظرفیت 55 میلیون تن فولاد هدفگذاری شده است؛ تحقق این مهم باید در چارچوب سیاست های حمایت از تولید امکانپذیر شود.
وی سیاست مالیاتی وزارت امور اقتصادی و دارایی را در نقطه مقابل تولید ارزیابی کرد و گفت: دولت اختصاص معافیت مالیاتی برای واحد های تولیدی که در شعاع 120 کیلومتری از شهر مادر یا کلان شهرها را برای دوره های پنج ساله پیش بینی کرده و برای مناطق محروم این دوره زمانی افزایش دارد، اما کارخانه فولادسازی آریان که در بویین زهرا قزوین واقع شده از سوی سازمان امور مالیاتی قزوین مکلف به پرداخت مالیات علی الراس شده و باید 640 میلیارد ریال مالیات پرداخت کند. مدیرعامل شرکت آریان فولاد افزود: مسئولان جمهوری اسلامی همواره تاسی به قانون را مورد تاکید قرار می دهند و فعالان تولید کشور نیز این انتظار را دارند که اصل قانون باشد و همه باید خود را ملزم به اجرای آن سازیم. وی حضور شرکت های خارجی در ایران را پس از توافق برجام یادآور شد و گفت: سازمان امور مالیاتی برای گسترش همکاری های بین المللی باید با سیاست تشویقی به استقبال تولیدکنندگان برود، در غیر این صورت برنامه های تولید متوقف و رویکرد دلالی و واسطه گری در جامعه بیش از پیش ترویج می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *