مجمع فوقالعاده هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس با حضور 94 درصد از سهامداران برگزار شد و در این مجمع افزایش سرمایه ۵۷ درصدی از سود انباشته تصویب شد و به اینگونه هلدینگ خلیجفارس به چهارمین شرکت بزرگ بازار سهام ایران از لحاظ سرمایه اسمی تبدیل شد.
به گزارش اقتصادملت ، این مجمع با رای اکثریت حاضران،، سرمایه اسمی و 9.15 هزار میلیارد تومانی «فارس» از محل سود انباشته به 14هزار و 350 میلیارد تومان رسید تا زمینه جبران مخارج مشارکت در افزایش سرمایه شرکتهای سرمایهپذیر، جبران مخارج سرمایهگذاریهای صورت گرفته و جبران بخشی از مخارج بازپرداخت بدهیها فراهم شود.
به این ترتیب هلدینگ پتروشیمی خلیجفارس که تا قبل از توقف نماد با ارزش روز بازار بیش از 103 هزار میلیارد تومانی و در صدر ایستاده بود؛ از لحاظ سرمایه اسمی هم به چهارمین شرکت بزرگ بورس تبدیل شد.
جعفر ربیعی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس در این مجمع از برنامهریزی برای اجرای مگاپروژه پتروشیمی هرمز در عسلویه به عنوان بزرگترین پروژه پتروشیمی کشور برای سال ۱۴۰۲ خبر داد و با اشاره به افزایش تولید شرکت نسبت به پارسال و پیشبینی تحقق ۱۰۳ درصد برنامه تولید تا پایان امسال با وجود تحریمها اظهارکرد: نمیتوانم درباره چگونگی راهکارهای شرکت در دوره تحریم صحبت کنم، اما عملکرد خوب خود گواه موفقیت شرکت است.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس افزود: با افتتاح پالایشگاه گاز بیدبلند خلیجفارس، الفین ایلام و پتروشیمی لردگان تا پایان امسال؛ ۳.۸ میلیارد یورو و ۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه به بهرهبرداری میرسد که ظرفیت تولید این شرکت را ۶ میلیون تن افزایش میدهد.
وی تاکیدکرد: 7 میلیارد دلار قیمت ارزش بازار هلدینگ خلیجفارس است که البته بنده معتقدم قیمت واقعی بیش از این مبیباشد.
ربیعی با بیان اینکه هلدینگ در سال 98 هیچ شرکت زیاندهی نداشته است، گفت: پیشبینی میشود 103 درصد برنامه تولید شرکت تا پایان سال محقق میشود.
وی با بیان اینکه بازدهی شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با افزایش سرمایه پارسال ۱۲۸ درصد بوده است، تصریحکرد: افزایش سرمایه امسال نیز علاوه بر اینکه در شرکتهای زیرمجموعه صرف تکمیل طرحها و تبدیل سرمایه به دارایی میشود؛ بخشی از آن نیز بابت بدهی سالهای گذشته هلدینگ خلیجفارس به شرکت ملی صنایع پتروشیمی که با توافقهای صورت گرفته تعیین تکلیف شده است؛ پرداخت خواهد شد.
ربیعی با اشاره به آخرین وضع طرحهای توسعهای شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس و اینکه از شرکت توسعهای نباید انتظار سود نقدی کلان داشت، گفت: طرحهای شیرینسازی برش سبک نفتا پتروشیمی بوعلی سینا، آمونیاک هنگام، بخش دوم پروژه فلر، فاز نخست پالایشگاه یادآوران خلیجفارس (انجیال ۳۲۰۰) از طرحهایی هستند که سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس با بیان اینکه طرحهای پارازایلین پتروشیمی بوعلی سینا، صدف عسلویه، تولید منوکسید کارون، افزایش ظرفیت پت بطری پتروشیمی تندگویان، پلی پروپیلن ایلام و گچساران از طرحهایی هستند که سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسند، افزود: با برنامهریزیهای صورت گرفته است؛ در سال ۱۴۰۱ پتروشیمی دهدشت، طرح شیرینسازی برش سنگین پتروشیمی نوری و بخش دوم فاز دوم طرح گازهای فلر به نتیجه خواهند رسید.
ربیعی با بیان اینکه فاز دوم پالایشگاه یادآوران خلیجفارس، طرح اتیلن اکساید اندیمشک، پلیاتیلن گچساران، فاز دوم پتروشیمی اروند، طرح پتروشیمی گیلان به منظور تولید MEG از گاز طبیعی، طرح پتروشیمی همت و مگاپروژه پتروشیمی هرمز به عنوان بزرگترین پروژه پتروشیمی کشور در شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس برای سال ۱۴۰۲ تعریف شدهاند، اظهارکرد: طرحهای الفین و پلیالفین جنوب در ماهشهر، PDH پارس و فجر مکران چابهار نیز از جمله طرحهای در دست مطالعه شرکت هستند.
وی با تأکید بر اینکه هیچ شرکتی از مجموعه شرکت صنایع پتروشیمی خلیجفارس در سال ۹۸ زیانده نبوده است، ادامه داد: هیچ طرحی بدون توجیه اقتصادی در این شرکت آغاز نمیشود و همه پروژهها سودآور هستند.