همایش ملی «توسعه دولت کارآفرین» برگزار می شود

به گزارش خبرنگار ما؛ محمدسعید کاویانی دبیر همایش ملی «توسعه دولت کارآفرین»  که قرار است 18 و19 اسفندماه با حضور شماری از وزیران و همچنین جمعی از کارشناسان و متخصصان در محل سالن اجلاس سران برگزار شود ضمن بیان مطلب فوق گفت: 88 درصد ثروت تولید شده در جهان بر مبنای دانش و تنها 12 درصد از طریق منابع طبیعی ایجاد می شود. این در حالی است که در ایران 80 درصد ثروت تولیدی از طریق منابع طبیعی و فقط 20 درصد از طریق دانش تامین می شود.
دبیر همایش ملی توسعه دولت کارآفرین معتقد است: با اینکه 80 درصد ثروت از طریق منابع تامین می شود به معنای آن نیست که ما فاقد نیروی انسانی دانش آموخته باشیم. سالانه 150 هزار نفر جوان تحصیل کرده از کشور خارج می شوند و به کشورهای توسعه یافته می روند. این مهاجرت معادل چند 10 میلیون دلاری است که از این طریق به اقتصاد کشورهای توسعه یافته کمک می شود.
وی معتقد است: یکی از مشکلات دولت، دارا بودن بدنه تنبل است. در سال 1357 حدود 770 هزار نفر در بدنه دولت فعال بودند اما در حال حاضر 2.7 میلیون نفر در بدنه دولت و 2 میلیون نفر در شرکت های وابسته به کار اشتغال دارند و چند میلیون نفر دیگر نیز به شکل های دیگر (بازنشستگان) در خانواده بزرگ دولت قرار دارند. بدنه دولت هم اکنون با هفت تا هشت میلیون نفر، خانواده بزرگی را تشکیل می دهند.
کاویانی اظهار داشت: دولت ژاپن با 120 میلیون نفر جمعیت، فقط 310 هزار کارمند دارد در حالی که ایران با جمعیت 78 میلیون نفری، حدود هشت میلیون نفر کارمند دارد. روند کنونی شاید در سال های آتی منجر به این شود که دولت مجبور شود فقط درآمدهای خود را به کارمندانش دستمزد بدهد.
وی درباره وضعیت مدیران در دولت نیز گفت: هم اکنون 460 هزار مدیر در بدنه دولت کار می کنند؛ به عبارتی به ازای هر پنج کارمند یک مدیر در دولت فعال است.
کاویانی گفت: مجموع ذخایر نفتی ایران تا 100 سال اگر به قیمت هر بشکه 100دلار محاسبه شود برابر با درآمد تولید ناخالص داخلی 6ماه آمریکا و دو سال ژاپن است.
کاویانی افزود: در این همایش از سامانه ای با عنوان وبینار (سمینار تحت وب) رونمایی خواهیم کرد که علاوه بر پوشش دهی سالن اجلاس سران، امکان ارتباط با تمام مراکز استان را دارد. درصدد بودیم که جشنواره دولت کارآفرین را هم برگزار کنیم که ابزار آن برای امسال فراهم نشد و امیدواریم در سالهای آینده این هدف محقق شود.
دبیر نخستین همایش دولت کارآفرین در ادامه به تبیین عنوان دولت کارآفرین پرداخت و گفت: هنگامی که از کارآفرینی سخن به میان می آید اولین چیزی که به ذهن می رسد شغل و ایجاد فرصتهای اشتغال و دولتی است که می خواهد کارآفرینی را توسعه بدهد.
وی افزود: دولت کارآفرین دولتی است که از تمام توان و ظرفیت خود برای ایجاد بهره وری در کشور استفاده می کند. دولت کارآفرین باید تغییر نگرش داشته و پایه گذار اقتصاد دیجیتالی و مبتنی بر فناوری های نوین باشد به همین منظور یکسری شاخص ها را در این همایش تعریف کردیم که بر اساس آن مشخص شود کدام مدیر و وزارتخانه می تواند کارآفرین باشد و فعالیت های آن بهره وری ایجاد می کند.
وی با اشاره به برگزاری همایش یاد شده گفت: نخستین همایش توسعه دولت کارآفرین که طراحی آن از ابتدای سالجاری در دستور کار قرار گرفت ترکیبی از مراکز آموزش مدیریت دولتی و نخبگان حوزه مدیریت است. در این همایش قرار است در خصوص چابک سازی دولت، شایسته سالاری و توانمندسازی بحث و گفت وگو شود.
حسن بشیر دبیر کمیته علمی همایش دولت کارآفرین و دانشیار دانشگاه امام صادق (ع) نیز به ایراد سخن پرداخت و گفت: در این همایش به دنبال تبلیغ دولتها یا سیاه نمایی نیستیم و توسعه و پیشرفت مدیریتی را مدنظر داریم. ما معتقدیم که پسابرجام و پساتحریم شرایط جدیدی در کشور ایجاد کرده که از طریق آن می توانیم بسیاری از مباحث علمی و مدیریتی را با دید باز و صادقانه ارائه دهیم.
وی ادامه داد: در این همایش برای جذب ایده های نوین و تجربه های برتر فراخوان داده ایم که اگر ساماندهی و عرضه شود می تواند برای مسئولان، دولتمردان و بخشهای خصوصی و دولتی مفید باشد.
بشیر از جمله محورهای همایش به رابطه دولت کارآفرین و توسعه پایدار، دولت کارآفرین و فرصتها و تهدیدها، بررسی الگوی دولت کارآفرین در فرهنگ اسلامی ایرانی، دولت کارآفرین و رشد بهره وری ملی، بررسی نقش سرمایه های انسانی و اجتماعی در توسعه دولت کارآفرین، تعیین شاخص ها و ویژگی های دولت کارآفرین و دولت کارآفرین و تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد.
دانشیار دانشگاه امام صادق (ع)، همچنین از برگزاری 7 پانل تخصصی در این همایش خبرداد و گفت: این پانل ها با محور سرمایه های اجتماعی، اخلاق حرفه ای، تولید ثروت ملی، توسعه پایدار، آموزش و فرهنگ، اقتصاد مقاومتی و سرمایه های انسانی برگزار خواهد شد. به گفته وی، مقالات ارسالی به دبیرخانه همایش از موضوعاتی همچون بهبود محیط زیست، سلامت اداری، اجرای برنامه ششم، توجه به پدافند غیرعامل و فناوری های نوین دانش بنیان تبعیت می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *