×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

معاملات انجام شده در بورس کالا از رشد قابل‌توجهی برخوردار بوده است

به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر سیدجواد جهرمی مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران در این نشست خبری با تاکید بر اینکه مطابق آمار موجود معاملات انجام شده در بورس کالای ایران طی سالجاری از رشد قابل‌توجهی برخوردار بوده است، گفت: تحقق ارزش کل معاملات به ۲۰۰۰هزار میلیارد تومان؛ هدف‌گذاری بزرگ و مهم شرکت بورس کالا در سالجاری بوده که به موجب آن ارزش کل معاملات تا ۱۹بهمن ماه به حدود ۲۰۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه این میزان معاملات به عنوان یک رکورد تاریخی محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: معاملات انجام شده حاکی از تحقق برنامه‌های شرکت و هدف‌گذاری بورس کالا در سالجاری است.

دکتر جهرمی با اشاره به اینکه از این میزان معاملات انجام شده ۱۵۷۸هزار میلیارد تومان ارزش بازار فیزیکی و ۴۲۰هزار میلیارد تومان آن مربوط به معاملات بازار مالی و مشتقه بوده است، افزود: این در حالی است که این میزان معاملات در مقایسه با آمار معاملات انجام شده در سال گذشته از رشد قابل‌توجهی برخوردار بوده است.

وی در ادامه به اهداف مدنظر این شرکت اشاره کرد و گفت: در ابتدای سالجاری تحقق سهم بازار مالی بورس کالا به ۲۰درصد از ارزش کل معاملات را در برنامه هدف خود قرار داده بودیم که خوشبختانه سهم بازار مالی و مشتقه تا ۱۹بهمن ماه از ۲۱درصد ارزش کل معاملات فراتر رفته و این روند رو به رشد ادامه دارد. به گونه‌ای که ارزش معاملات از ۱۴۲هزار میلیارد تومان سال ۱۴۰۲ به بیش از ۴۲۰هزار میلیارد تومان تا ۱۹ بهمن ماه جاری افزایش یافته که حاکی از رشد ۲۰۰درصدی است.

دکتر جهرمی همچنین به رشد چشمگیر بازار مالی و مشتقه بورس کالای ایران در سالجاری اشاره کرد و گفت: با توجه به رشد صورت گرفته؛ بورس کالا موفق شده سهم بازار مالی و مشتقه را از ارزش کل معاملات به ۲۱درصد برساند که این رقم از هدف‌گذاری اولیه بورس کالا برای رسیدن به سهم ۲۰درصدی اندکی بالاتر است.

مدیرعامل بورس کالا با تاکید بر اینکه مسیر توسعه بورس کالا از بازارهای مالی می‌گذرد، خاطرنشان کرد: آینده بورس کالای ایران یعنی بازارهای مالی و در سال‌های آینده تمرکز اصلی بورس کالا با توجه به پذیرش و عرضه عمده کالاها در بازار فیزیکی به سمت توسعه بازارها و ابزارهای مالی خواهد بود.

وی در ادامه تاکید کرد: ما در بازار فیزیکی توانسته‌ایم کالاهای مختلف را پذیرفته و عرضه کنیم و این بازار به بلوغ قابل‌توجهی رسیده است. به همین دلیل تاکید می‌کنم که آینده بورس کالا در بازارهای مالی خواهد بود. در همین راستا سهم بازار مالی از ارزش معاملات بورس کالا از ۹درصد در سال گذشته به ۲۱درصد در سا‌جاری رسیده است و این عدد در سال‌های آینده به ‌طور قابل‌توجهی افزایش خواهد یافت.

دکتر جهرمی در ادامه به افزایش حجم معاملات شمش طلا و نقره در بورس کالا و استقبال بالای مردم و سرمایه‌گذاران از این نوع معاملات اشاره کرد و گفت: از زمان راه‌اندازی معاملات شمش طلا در بورس کالا تاکنون بیش از ۱۶تن شمش طلا به ارزشی بالغ بر ۸۳.۲هزار میلیارد تومان معامله شده است. این حجم از معامله معادل بیش از ۲.۱میلیون قطعه سکه تمام بهار آزادی است. این در حالی است که رکورد ماهانه حجم معاملات شمش طلا نیز با معامله بیش از ۲تن در آذر ماه ۱۴۰۳ شکسته شده است.

وی در خصوص توسعه معاملات شمش نقره در بورس کالا نیز گفت: در مدت کوتاهی که از آغاز معاملات شمش نقره می‌گذرد؛ بیش از ۷.۵تن شمش نقره به ارزش حدود ۷۰۰میلیارد تومان معامله شده است. همچنین ۹.۳تن شمش نقره در خزانه فلزات گرانبهای بورس کالا سپرده شده است.

مدیرعامل بورس کالا در ادامه از برنامه بورس کالا برای ضرب شمش‌های با وزن‌های پایین و به صورت گرمی تا یک اونس توسط تولیدکنندگان مورد تایید این بورس خبر داد و گفت: با آغاز این اقدام دارندگان گواهی‌سپرده شمش طلا با انتقال گواهی به تولیدکننده می‌توانند شمش‌های مذکور را از تولیدکننده تحویل بگیرند. این اقدام به منظور پاسخگویی به نیاز سرمایه‌گذاران و خریداران خرد برای خرید و تحویل شمش طلا در وزن‌های پایین است.

دکتر جهرمی همچنین به  برنامه‌های توسعه‌ای بورس کالا اشاره کرد و آنها را به 8 برنامه تقسیم کرده و گفت: شرکت بورس کالا برای سال‌های پیش‌رو ۸برنامه توسعه‌ای را در دستور کار خود دارد که عبارتند از: «تأمین مالی معادن فلزات گرانبها با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد»، «توسعه زیرساخت ورود کدهای PRX به بازار مشتقه»، «توسعه تامین مالی بر پایه انتشار اوراق خرید دین کالایی»، «راه‌اندازی صندوق‌‌های چند کالایی(Multi NAV) »، «ارتقاء زیرساخت معاملات و تسویه قراردادهای مشتقه و مالی» و «راه‌اندازی معاملات حق‌ امتیاز از جمله مجوز واردات خودرو بر اساس قانون بودجه و مجوز معادن» خواهد بود.

به گفته وی توسعه دارایی‌های پایه بازارهای مالی و مشتقه همچون سرب، روی، مس، پلاتین، خودرو و سایر محصولات صنعتی‌ومعدن و همچنین راه‌اندازی بازار توکن به پشتوانه گواهی‌سپرده کالایی با امکان تامین مالی تولیدکنندگان در بستر بلاکچین نیز از دیگر برنامه‌های پیش‌رو بورس کالای ایران است.

مدیرعامل بورس کالا در ادامه از ورود گواهی‌سپرده خودرو به بورس کالا خبر داد و گفت: بازار خودرو همیشه جذابیت‌های خود را به همراه دارد. در همین راستا خودروسازان یک بخشی از تولیدات خود را در کارخانه موجود دارند که بر اساس آن می‌توان گواهی‌‌سپرده خودرو منتشر کرد. در این میان مردم و سرمایه‌گذارانی که می‌خواهند در بازار خودرو سرمایه‌گذاری کنند؛ می‌توانند به جای بازار فیزیکی وارد بازار گواهی‌سپرده خودرو شوند.

به گفته وی افرادی که توان مالی خرید یک خودرو را ندارند و می‌خواهند به مرور مالک یک خودرو شوند؛ از این طریق می‌توانند در طول زمان گواهی بخرند و هنگامی که تعداد گواهی‌های آنها به اندازه یک خودرو رسید؛ سپس آن را تحویل بگیرند.

دکتر جهرمی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه از این مسیر به صنعت خودرو، تامین مالی خودروسازان و سرمایه‌گذاری در این صنعت کمک کرد، گفت: گواهی‌سپرده کالایی؛ اوراق بهادار است و بر اساس قوانین شورایعالی بورس و سازمان بورس در بازار سرمایه معامله می‌شود.

معصومه صالحی

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.