
به گزارش اقتصاد ملت به نقل از مرکز اطلاع رسانی مجمع کارآفرینان ایران؛ حمیدرضا غزنوی افزود: از حدود ۳ هزار واحد تولیدی کشور که دارای بیش از ۱۰۰ پرسنل هستند حدودا ۱۰۰ واحد بیش از هزار نفر پرسنل در اختیار دارند و از این ۱۰۰ واحد تولیدی حدودا ۳۰ واحد بیش از ۵ هزار نیروی کار در اختیار دارند. همچنین، از بین ۳۰ واحد تولیدی حدودا ۱۰ واحد بیش از ۲۰ هزار نفر پرسنل فعال دارند.
وی ادامه داد: میزان اشتغالزایی در ۱۰۰ پیشران اقتصادی کشور که دارای بیش از هزار نفر پرسنل هستند، حدودا ۷۰۰ هزار نفر مشغول به کار هستند که با احتساب خانوادههای آنها چیزی در حدود ۲ میلیون نفر را شامل میشود و در مجموع با زنجیرههای ارزش آنها ۱۰ میلیون نفر را تحت پوشش خود دارند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه ظرفیت بخش خصوصی کشور بسیار بالاست گفت: شرکت جنرال موتورز آمریکا ۹۷ هزار پرسنل دارد و در ایران نیز شرکت خصوصی وجود دارد که ۶۰ هزار نفر پرسنل دارد که قصد دارد این میزان را تا ۱۰۰ هزار نفر افزایش دهد. این موضوع نشان دهنده این است که ظرفیتهای زیادی در کشور وجود دارد.
غزنوی تاکید کرد: با همه مشکلاتی که در کشور وجود دارد و یا حتی برخی از کارآفرینان نیز از این شرایط گلهمند هستند. امروز در ایران کارآفرینانی وجود دارند که در برخی از کشورهای دنیا واحد تولیدی احداث کردهاند که بتوانند از این طریق امنیت اقتصادی مجموعه خود را فراهم کنند.
وی افزود: امروز کارآفرینانی در ایران وجود دارند که در داخل کشور قطعات و محصولاتی تولید میکنند و آن را به خارج ازکشور ارسال و یا مونتاژ میکنند و در نهایت محصولاتی را در کشورهای اروپایی به فروش میرسانند.
غزنوی در ادامه افزود: امروز در ایران به سفارش کشور ترکیه پارچه تولید میشود و با نام این کشور در سایر کشورها به فروش میرسند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران اظهار کرد: با وجود اینکه ظرفیت خوبی که در کشور وجود دارد ولی متاسفانه با چالشهایی زیادی نیز مواجه هستیم. اگر این مشکلات برطرف شود هم میتوانیم نیاز داخل را پوشش دهیم و هم میتوانیم سرریزهای مثبت اقتصادی آن را به خارج از ایران سرازیر کنیم و ارزآوری خیلی خوبی برای کشور داشته باشیم.
وی با بیان اینکه خدمات فنی و مهندسی ایران در کشوری به مانند ونزوئلا و کشورهای همسایه ارائه میشود گفت: مقام معظم رهبری به عنوان عالیترین مسئول کشور در نمایشگاههای مختلف حضور پیدا میکنند و با جزییات مسائل بخش تولید را دنبال میکنند. این موضوع نشان میدهد که یک افق روشنی وجود دارد که همه باید به سمت آن حرکت کنیم که آن افق چیزی جز تولید نیست.
غزنوی گفت: باید بخش تولید محور و اصل قرار بگیرد. متاسفانه وضعیت فعلی نشان میدهد با آن چیزی که در نظر و فرمایشات مقام معظم رهبری است فاصله زیادی داریم. واقعا باید دید که چه میزان از فرمایشات و دستورات ایشان به مرحله اجرا رسیده است.
وی با انتقاد از نبود یک دستگاه اصلی که متولی اقتصاد کشور گفت: در دولت فرماندهی واحد اقتصادی وجود دارد ولی در واقع فقط در حد یک اسم است. وزارتخانه، سازمانها و نهادهای مختلفی در بخش اقتصادی برنامه ریزی و فعالیت میکنند که بعضا تضادهایی در فعالیت آنها دیده میشود.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه نظام حکمرانی کشور با سعی و خطا پیش میرود و بر مبنای یک کار تحقیقاتی و میدانی نیست افزود: جای سوال دارد که چرا برخی از کشورهای دنیا صنعتی شدند و علی رغم اینکه مزیتهای زیادی در کشور وجود دارد ایران هنوز به این مرحله نرسیده است.
غزنوی در ادامه به موضوع سیاست صنعتی اشاره کرد و گفت: سیاست صنعتی یعنی یک برنامه راهبردی صنعتی بلند مدت؛ بر این اساس همه اهالی اقتصاد و صنعت تکلیف خود را خواهند دانست و پیش بینی پذیر بودن برای سرمایه گذار و صنعتگر وجود خواهد داشت. متاسفانه این برنامه در کشور وجود ندارد. وزرا در دورههای مختلف برنامههایی ارائه کردند و با تغییر وزیر برنامه نیز بلاتکلیف مانده است. دلیل این بلاتکلیفی نیز این است که برنامهها مبنای حقوقی و قانونی نداشتهاند.
وی افزود: اگر طی ۶ ماه که از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه میگذرد مشارکت تمامی بخشهای خصوصی را در تدوین برنامه راهبردی صنعتی داشته باشیم میتوانیم امیدوار باشیم که یک برنامه کامل و جامعی خواهیم داشت.
غزنوی ادامه داد: تدوین برنامه سیاست صنعتی درحال حاضر به وزارت صمت محول شده است. امیدوار هستیم که این بار به یک نتیجه مطلوبی برسد.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران با بیان اینکه صنایع پیشران صنایعی هستند که وقتی به حرکت درآیند پیشینه و پسینه خود را به حرکت درمیآورند گفت: بنابراین باید دید که کدام صنعت باعث به حرکت درآورده شدن صنایع پایین و پالادستی خود به تعداد بالا میشود. صرف اینکه یک صنعت بزرگ باشد نمیتوان گفت که پیشران است.
وی افزود: صنعت خودرو و ساختمان صنعت پیشران محسوب میشوند چراکه بسیاری از صنایع دیگر را به حرکت درمی آورند. پس کافی است تمرکز بر روی یک صنعت قرار گیرد. اینکه گفته میشود همه منابع در اختیار یک گروه خاص تعلق میگیرد صحیح نیست و چارهای جز این نیست. چراکه منابع آن قدر زیاد نیستند که در اختیار همه رشتههای صنعتی قرار بگیرد؛ بنابراین میبایست بر روی صنایع پیشران متمرکز شد ولی در نهایت میدانیم که این صنعت اگر به حرکت درآید سایر صنایع نیز به حرکت درخواهند آمد؛ بنابراین همه منتفع خواهند شد.
حمیدرضا غزنوی اضافه کرد: متاسفانه در کشور ما این موضوع برعکس پیش میرود. به عبارتی دیگر، بیشتر توان و منابع در اختیار صنایع کوچک و خرد قرار میگیرد. در صورتی که در دنیا این چنین نیست؛ شرکتهای کوچک و خرد در زنجیره پیشرانها قرار میگیرند و به حرکت درمی آیند و یک اقتصاد بزرگ و پویا را شکل میدهند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران به موضوع تحقیق و توسعه نیز اشاره کرد و گفت: شکل گیری و یا راه اندازی بخش تحقیق و توسعه در صنایع پیشران و بزرگ مقیاس امکان پذیر است چراکه توانایی مالی لازم را دارا هستند. در کشورهای دنیا نیز اینچنین است. واحدهای تحقیق و توسعه باعث بهروزرسانی محصولات، تنوع محصول، افزایش کیفیت، رشد و توسعه و مزایای زیاد دیگری نیز خواهد داشت.
حمیدرضا غزنوی در ادامه به موضوع حمایت از استارتاپها اشاره و بیان کرد: به لحاظ تاسیس و خلق ارزش شرکتهای دانش بنیان و یا استارتاپ ها، ایران جزء ۱۰ کشور نخست جهان قرار دارد ولی متاسفانه در تجاری سازی در رتبههای آخر دنیا قرار داریم. حلقه مفقوده اینجاست که این استارتاپها به شرکتهای بزرگ مقیاس متصل نیستند به همین دلیل است که در تجاری سازی موفق نیستند.
دبیرکل مجمع کارآفرینان ایران همچنین گفت: با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به دنبال برگزاری یک همایش بزرگ هستیم تا از این طریق بتوانیم کارآفرینان بزرگ کشور را به جوانان و شرکتهای استارتاپ متصل کنیم تا با استفاده از ایدههای خلاقانه، مسائل و چالشهای شرکتهای بزرگ کشور مرتفع گردد.