
به گزارش اختصاصی پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ این همان معدنی بود که اواسط آذر ماه جمعی از خبرنگاران تخصصی حوزه معدن و صنایعمعدنی به دعوت وزارت صنعت، معدن و تجارت از آن بازدید کردند و در جریان چگونگی فعالیت این معدن قرار گرفتند.
در همین راستا مشاور معاونت معدن و صنایعمعدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص حادثه معدن منگنز قم که موجب فوت یک کارگر شد، گفت: هر چند که در بازرسی بازرسان نظام مهندسی معدن وضعیت این معدن مطلوب اعلام شده بود، اما به دلیل عدم دقت در لقگیری سقف معدن؛ شاهد وقوع این حادثه دلخراش بودیم.
این در حالی است که مطابق گزارشات موجود علت حادثه مذکور عدمدقت در لقگیری سقف معدن نبوده است.
شرکت معادن منگنز ایران از سال ۱۳۴۲ تاکنون در حال فعالیت و استخراج سنگ منگنز بوده و نیروهای اصلی فعال در معدن از روستای مجاور یعنی «ونارچ» جذب شدند. اکثر مردان زحمتکش روستای ونارچ یا در ادوار گذشته در معدن کار کرده بودند و اکنون بازنشسته شدهاند و یا هماکنون در حال کار و فعالیتند؛ بنابراین به طور کامل با شرایط کار در معدن زیرزمینی آشنا هستند.
بر اساس گزارشات رسیده افرادی که در روز حادثه در کارگاه ۸۲۴ در انتهای ضلعغربی تراز ۳۴۰ متری معدن کار میکردند؛ از زبدهترین نیروهای معدن بودند و مطابق اصول ایمنی؛ در ابتدای شیفت کاری و با دقت تمام نخست عملیات لقگیری را انجام دادند. منتهی ریزش ناگهانی و غیرقابل پیشبینی قسمتی از سقف کارگاه به دلیل کوهبری؛ موجب فوت یکی از بهترین کوهبرهای معدن شد. این در حالی است که کف کارگاه در روزهای قبل خاکریزی شده بود و ارتفاع سقف کارگاه نیز حدود ۲ متر بود.
لازم به یادآوری است که در حادثه روز سهشنبه معدن منگنز ونارچ تنها یک نفر دچار حادثهای تلخ شد و هیچ فرد دیگری محبوس و یا مصدوم نشد.
آنچه که بر رنج کارگران داغدیده معدن میافزاید؛ انتشار اخبار غلط و نادرستی است که برخی رسانهها بدون تحقیق در اصالت خبر اقدام به نشر آن میکنند.
معصومه صالحی