
به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ دکتر محمدیاسر طیبنیا در این نشست خبری به اهم اقدامات انجام شده شرکت فولاد مبارکه طی سالهای اخیر اشاره کرد و در ادامه از برنامههای پیشروی این مجموعه بزرگ صنعتی سخن گفت.
دکتر طیبنیا با اعلام اینکه فولاد مبارکه به دنبال عرضه ۵محصول جدید تا پایان سالجاری است، گفت: طی سه سال گذشته ۳۷محصول جدید به بازار عرضه شده است و مطابق با برنامهریزیهای انجام شده عرضه ۵محصول جدید دیگر تا پایان سالجاری نیز در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفته است که با بهرهبرداری از طرحهای در دست اجرا تا افق ۱۴۰۶؛ سبد کاملی از محصولات تخت فولادی برای صنایع مختلف کشور خواهیم داشت.
توصیه به خرید سهام فولاد مبارکه
دکتر طیبنیا با اشاره به شرایط بازار سرمایه کشور که متاثر از اتفاقات سیاسی و بینالمللی امروز شرایط مطلوبی ندارد، تاکید کرد: البته شرایط موجود بورس تنها مختص فولاد مبارکه نیست و کل شرکتهای بورسی را تحتالشعاع خود قرار داده است، اما با توجه به اینکه سهام فولاد مبارکه امروز بسیار پایینتر از ارزش واقعی خود است؛ بدون شک یکی از سهامهای با ارزش بازار سرمایه محسوب میشود.
وی با توصیه به سهامدارانی که نگاه بلندمدت به بازار سرمایه دارند، برای خرید سهام فولاد مبارکه گفت: با توجه به طرحهای توسعهای و پشتیبانی که در شرکت فولاد مبارکه در حال انجام است؛ سودآوری پایدار این مجموعه صنعتی قابل پیشبینی است.
اقدامات فولاد مبارکه در حوزه انرژی
چالش انرژی و ناترازیهای موجود در این بخش همواره به عنوان دغدغه همیشگی فولادسازان مطرح بوده و هست که دکتر طیبنیا در این خصوص معتقد است: برای برطرف کردن محدودیتها و مشکلات موجود در حوزه انرژی طی سه سال گذشته در شرکت فولاد مبارکه استراتژی توسعه متوازن را اجرا کردهایم. در همین راستا اجرای چند پروژه در حوزه آب و برق و همچنین برنامهریزی برای اجرای فاز سوم نیروگاه حرارتی تا نیمه سال آینده از جمله این موارد است. از سوی دیگر نیروگاه خورشیدی نیز سال گذشته احداث شده که میتواند ماهانه ۲۰ تا ۳۰مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه کند و میزان برق تولیدی این نیروگاه خورشیدی تا پایان سال به ۱۰۰مگاوات خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه مطالعه برای احداث ۲۰۰مگاوات برق بادی در منطقه خواف نیز در دستور کار این مجموعه قرار دارد، گفت: اسناد مربوط به مناقصه این پروژه در دست تهیه است که امیدواریم به زودی این میزان برق نیز به برنامه توسعه برق گروه فولاد مبارکه افزایش یابد.
دکتر طیبنیا با اشاره به اینکه ناترازی انرژی در اولویت این مجموعه قرار دارد، گفت: در همین راستا دو نیروگاه ۹۱۴مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰مگاواتی خورشیدی را در دستور کار خود داریم که تاکنون ۶۱۴مگاوات برق از نیروگاه سیکل ترکیبی و ۲۰مگاوات از نیروگاه خورشیدی وارد مدار شده است.
مطالعات پروژه نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی بادی در منطقه خواف نیز از ۹ ماه گذشته انجام شده است، با بهرهبرداری کامل از این نیروگاهها، برق گروه فولاد مبارکه به صورت کامل تامین خواهد شد و حتی بخشی از نیاز شبکه را نیز تامین خواهیم کرد.
دکتر طیبنیا در خصوص تامین آب موردنیاز شرکت فولاد مبارکه نیز چنین توضیح داد: طرح انتقال آب به شرکت فولاد مبارکه ۱۰۰۰کیلومتر طول دارد که در فاز اول ۷۳۰کیلومتر لولهگذاری انجام خواهد شد که ۹۵درصد آن در حال حاضر انجام شده است. در همین راستا با تزریق نقدینگی موردنیاز این فاز ظرف دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. از سوی دیگر فاز دوم انتقال آب که شامل احداث آب شیرینکن است نیز بلافاصله پس از تکمیل فاز اول آغاز خواهد شد.
به گفته وی فولاد مبارکه در حوزه آب؛ پروژههای پساب و انتقال آب از خلیجفارس را در دستور کار خود دارد که به زودی امکان استفاده از آب دریا در این مجموعه صنعتی فراهم خواهد شد و با انتقال آب دریا به اصفهان مشکل آب تمام صنایع استان نیز رفع خواهد شد.
وی در توضیح بیشتر این پروژه خاطرنشان کرد: همانطور که میدانید فولاد مبارکه از سالهای قبل خرید پساب ۹شهر اطراف خود را انجام داده و در حال حاضر نیز خرید پساب ۵شهر را در دستور کار دارد. همچنین مشارکت زیادی در انتقال آب دریا به اصفهان داشته که فاز اول این پروژه به میزان ۶۰ تا ۷۰میلیون متر مکعب نیز در حال نهایی شدن است و امیدواریم که امسال شاهد انتقال آب دریا به صنایع اصفهان باشیم.
در حوزه گاز نیز خودتامین خواهیم شد
مشکل کافی نبودن گاز نیز یکی دیگر از چالشهای دستاندرکاران صنعت فولاد است، اما فولاد مبارکه همچون برق و آب؛ در حوزه تامین گاز موردنیاز این مجموعه نیز تدابیر ویژهای را اتخاذ کرده که برنامهریزی برای در اختیار داشتن دو میدان گازی از جمله آنهاست.
دکتر طیبنیا با بیان اینکه برای تامین گاز موردنیاز فولاد مبارکه 2میدان گازی معرفی شده که یکی از آنها نیز مورد تایید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: متاسفانه با توجه به تغییر دولت مطالعات مربوط به این پروژه متوقف شده است، اما به زودی با همکاری وزارت نفت این چالش فولاد مبارکه نیز برطرف خواهد شد و امیدواریم که ظرف یکی دو هفته آینده مذاکرات نهایی انجام و کار عملیاتی آغاز شود و به موجب آن گاز موردنیاز مجموعه نیز به صورت خودتامین تهیه میشود.
در تامین مواد اولیه نیز خودتامین شدیم
مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه به تامین مواد اولیه اشاره کرد که زمانی به عنوان دغدغه اصلی صنعت فولاد مطرح بود. وی در این خصوص گفت: تأمین مواد اولیه برای تولید پایدار در صنعت فولاد از جمله ضرورتهاست، اما متاسفانه ناترازیهای موجود در بخش انرژی باعث کمرنگتر شدن این مساله شده بود. شرکت فولاد مبارکه به دنبال تأمین پایدار مواد اولیه است؛ در همین راستا سرمایهگذاریهای جدی و بزرگی را در بخش معدن و تامین ماده اولیه انجام داده است که خرید سهام شرکت صنایعمعدنی کانیسازان کیمیا بود که به تازگی انجام شده؛ از جمله این اقدامات است و به موجب آن پایداری تولید فولاد مبارکه را برای بلندمدت تضمین خواهد کرد. قرار است این شرکت ۵میلیون تن گندله و با انجام توسعهها ۵میلیون تن کنسانتره نیز برای گروه فولاد مبارکه تامین کند.
به گفته وی گسترش همکاریها با معادن داخلی و خارجی در دستور کار فولاد مبارکه قرار دارد، اما تاکنون تمرکز اصلی بر روی معادن داخلی بوده که در این راستا حدود ۵۰معدن و محدوده معدنی مورد مطالعه و کار اکتشافی قرار گرفته؛ این در حالی است که از ظرفیتهای معادن کشورهای همسایه نیز غافل نیستیم.
به گفته وی با توجه به این اقدامات فولاد مبارکه توانست با سرمایهگذاری در حوزه معدن و انرژی تولیدات خود را به طور کامل به ظرفیت حداکثری برساند و ۱۰۰درصد از ظرفیت خود را در تولید فولاد به کار گیرد.