
به گزارش پایگاه خبری «اقتصاد ملت»؛ مهندس کوهی در این نشست با اشاره به اینکه شرکت ذوبآهن اصفهان با توجه به سابقه بیش از نیم قرن فعالیت در صنعت فولاد کشور تلاش میکند که همزمان با تولید پروژههای زیستمحیطی، توسعه و بهسازی بخشهای مختلف خط تولید را پیش ببرد، گفت: هماکنون بیش از 100پروژه در حوزههای مذکور در حال انجام است که به تدریج با توجه به شرایط تامین مالی به اتمام خواهند رسید.
مهندس کوهی اظهارداشت: از بین این پروژهها 3پروژه LF3، پلنت اکسیژن، مخازن آب طی ماههای ابتدایی سالجاری به بهرهبرداری رسیدند و همچنین پروژه ایستگاه تقلیل فشار گاز پروژه آهناسفنجی (واحد قائم) نیز طی روزهای پایانی سال گذشته به اتمام رسید. در همین راستا تا پایان سالجاری نیز دو پروژه کوره پاتیلی (LF1) و تصفیه پساب شهرهای اطراف نیز به بهرهبرداری خواهد رسید که در مجموع طی سالجاری شاهد بهرهبرداری از 6پروژه در راستای افزایش کمیوکیفی تولید ذوبآهن اصفهان هستیم .
کوهی در ادامه به مزایای این پروژه اشاره کرد و افزود: علاوه بر تضمين تثبيت توليد فولاد که با توجه به محدوديتهای منابع آبی به خصوص در فصول گرم سال اهمیت زیادی دارد؛ کاهش برداشت آب از رودخانه کاهش مییابد. ضمناینکه با انجام اين پروژه لاگونهای پسماند آب صنعتی نیز جمعآوری میشود و حجم حدود 3ميليون متر مكعب در سال پساب صنعتی بازيافت میشود.
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان با اشاره به ضرورت حرکت جدی صنعت فولاد کشور برای تولید فولاد سبز گفت: در این خصوص شرکت ذوبآهن اصفهان اقدامات مختلفی انجام داده است که یکی از آنها پروژه احداث تصفيهخانه پساب شهرهای اطراف و اماكن صنعتی كارخانه است که این پروژه در دو بخش بهداشتی و صنعتی انجام میشود. ضمنآنکه بخش بهداشتی از پساب شهرهای اطراف تامین میشود که در راستای مسئولیتهای اجتماعی محسوب میشود.
به گفته وی شرکت ذوبآهن اصفهان در راستای تامین آب موردنیاز مردم استان با توجه به مسئولیتهای اجتماعی که بر عهده دارد؛ در پروژه انتقال آب به اصفهان نیز 21درصد مشارکت داشته است.
وی همچنین در خصوص تامین مواداولیه به ویژه زغالسنگ گفت: شرکت ذوبآهن اصفهان به عنوان مادر فولاد از دیرباز حامی تولید داخلی بوده؛ بنابراین به دنبال این است که تمام زغالسنگ موردنیاز خود را بدون واردات و از داخل کشور تامین کند .
وی در ادامه افزود: هماکنون کل تولید زغالسنگ کشور یکمیلیون و 500هزار تن است؛ در حالی که ذوبآهن اصفهان و سایر واحدهایی که کورهبلند دارند؛ در مجموع بیش از 2میلیون و 600هزار تن زغالسنگ ککشو نیاز دارند. بنابراین با توجه به کیفیت زغال داخلی مجبوریم آن را با زغال وارداتی ترکیب کنیم.
مهندس کوهی اظهار داشت: در همین راستا با هدف افزایش کمی و کیفی تولید زغالسنگ از این حوزه حمایت و همکاری لازم را داریم و میتوانیم با قراردادهای بلندمدت از تولیدکنندگان زغالسنگ حمایت کنیم .
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان در ادامه با بیان اینکه خوشبختانه معاونت علمیوفناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری شرایط خوبی را برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان فراهم کرده که امیدواریم موجب توسعه بهرهوری این شرکتها شود، گفت: در راستای تولید فولاد سبز؛ پروژههای زیستمحیطی از جمله غبارگیر کنورتور را با همکاری معاونت علمیوفناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری و با مشارکت شرکتهای دانشبنیان پیش میبریم.
وی با تاکید بر اینکه درهای ذوبآهن اصفهان به روی شرکتهای دانشبنیان باز است، گفت: در همین راستا مطابق قانون حمایت از این شرکتهای دانشبنیان میتوانیم اولین پروژه را به صورت ترک تشریفات به این شرکتها واگذار کنیم .
مدیرعامل شرکت ذوبآهن اصفهان در پایان با اشاره به اینکه همکاری با شرکتهای دانشبنیان هم باعث میشود که اجرای پروژهها سرعت بیشتری داشته باشد و هم هزینه تمام شده آنها را کاهش میدهد، گفت: ضمناینکه در شرایط تحریمهای موجود به ساختداخل و توسعه تکنولوژی نیز کمک بسزایی میکنند.
معصومه صالحی